Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Meteo.sk sa osamostatňuje od Azetu

Datum: 06.10.2010

Spoločnosť Omega plus, prevádzkovateľ portálu Meteo.sk, ukončila spoluprácu so serverom Azet.sk. Portál o počasí tak znova prevádzkuje na doméne www.meteo.sk. Omega plus si od tohto kroku sľubuje väčšiu flexibilitu pre zadávateľov inzercie na svojich stránkach, čomu má pomôcť aj optimalizácia stránok a implementácia profesionálneho softvéru pre správu reklamných plôch.

BRATISLAVA - Spoločnosť Omega Plus sa rozhodla zrealizovať technickú úpravu a optimalizáciu svojho portálu Meteo.sk s cieľom priniesť zadávateľom reklamy viac relevantných návštevníkov prostredníctvom zlepšenia pozícií portálu vo vyhľadávačoch. V záujme kontinuálneho zlepšovania stránok sa v priebehu budúceho roka ráta s redizajnom, ktorý ich ďalej zlepší a doplní funkcionalitu a prístupnosť stránok. Zároveň sa tým má zjednodušiť prístup k informáciám o počasí.

Spoločnosť zlepšila úroveň optimalizácie stránok v záujme získania novej, kvalitnej návštevnosti z vyhľadávačov. Na stránky bol zároveň nasadený overený a bežne používaný systém pre správu reklamných kampaní - OpenX. Jeho praktické a jednoduché použitie by malo spolu s detailnou štatistikou priniesť vyššiu transparentnosť a pružnosť reklamných kampaní pre inzerentov. Zdroje zo spoločnosti sa zároveň vyjadrili, že Omega Plus pčoskoro predstaví vlastnú Facebook aplikáciu, ktorá prinesie údaje o počasí užívateľom tejto sociálnej siete.

Najväčší portál o počasí Meteo.sk bude aj naďalej poskytovať široký záber informácií. Hlavnými informáciami, ktoré server poskytuje, sú aj naďalej aktuálne počasie na dnes a predpoveď počasia na 3 dni vo viac ako osemdesiatich slovenských mestách a lokalitách, spoločne s informáciami o počasí v mnohých štátoch Európy a sveta. Rovnako ako doteraz, portál ponúka informácie o počasí v populárnych letoviskách, o teplote vody v moriach a na kúpaliskách. Pre turistov a lyžiarov ponúka Meteo.sk predpoveď počasia v Tatrách a Alpách, ako aj snehové správy v slovenských a európskych lyžiarskych strediskách.

Rovnako ako doposiaľ poskytuje portál okrem správ o počasí aj web kamery z rôznych miest na Slovensku a v zahraničí, praktické turistické informácie s kurzami lokálnych mien a prehľadom cien benzínu a nafty, peľové správy pre alergikov, biopredpoveď a agro správy pre záhradkárov a poľnohospodárov. Návštevníci si taktiež môžu prečítať horoskop na dnešný deň, pranostiky, alebo sa informovať o fázach mesiaca či východoch a západoch slnka.

Čítané: 1207 x