Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Spravodajské weby na Slovensku ponúkajú čitateľom informácie odlišnej kvality

Datum: 17.05.2011

Získanie aktuálnych informácií z domova, zahraničia a v týchto dňoch aj z oblasti o hokeja je v posledných rokoch jednoduchšie, ako kedykoľvek predtým.

Na zistenie výsledku hokejového zápasu už nie je potrebné kupovať skoro ráno najaktuálnejší denník, postačí si nalistovať potrebnú stránku teletextu, prípadne sa začítať do článku spravodajského serveru na internete. Ktorý spravodajský web je však ten pravý pre Vás? Ak Vám neprekážajú reklamné odkazy a menej prehľadný vzhľad web stránky, určite Vás zaujmú spravodajské servery topky.sk a čas.sk Príspevky na týchto stránkach sú doplnené viacerými fotografiami a často tiež videom. Článkom ale na dôveryhodnosti uberajú gramatické chyby a navzájom sa negujúce informácie.

Spomínané spravodajské weby sú určené pre široký okruh čitateľov a niečo pre seba v nich nájde každý, kto sa okrem najaktuálnejších správ zaujíma tiež o bulvár, rád si prečíta vymyslené či reálne príbehy, čítanie nahradí videom znázorňujúcim situáciu popísanú v článku, zahrá si hru, alebo sa rád zadíva na dievča dňa.

Spravodajské weby sme.sk, pravda.sk, hnonline.sk (Hospodárske noviny) majú podobný profil ako predchádzajúce dva servery. V článkoch sú však videá skôr výnimočné a časť príspevkov webov sme.sk a hnonline.sk nie je graficky doplnená fotografiami.  Zaujať nerozhodných čitateľov stránky sme.sk, pre ktorých je náročné vybrať si z obrovského množstva článkov ten vhodný pre seba, dokáže služba s názvom: ,,Čo čítať?“.

Spomínaná služba na základe konkrétnych dát zistí čo čitateľ na serveri čítal a na základe toho sprostredkuje návštevníkovi ďalšie články. Tento spravodajský server naplní potreby všetkých návštevníkov vďaka veľkému počtu podstránok z najrôznejších oblastí ako napr. financie, fotografia, kultúra, bývanie či predaj a kúpa automobilov. Jedinečnú štruktúru má spravodajský web sk1.sk, ktorý nesklame čitateľov uprednostňujúcich jednoduchý prístup k najaktuálnejším informáciám na titulnej stránke bez reklamy a inzercie. Krátke články doplnené fotografiou obsahujú na konci článku zdroj, z ktorého bola informácia čerpaná čím sa zabezpečí objektívnosť správ.

Web sk1.sk nie je určený pre návštevníkov, ktorí si radi prečítajú bulvárne informácie. Ponúka však priamy prístup k informáciám o počasí, televíznom programe či horoskope a pre negatívnymi správami rozladeného čitateľa relax v podobe sudoku.

Čítané: 2879 x