Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

AXA sa umiestnila na prvých priečkach v oblasti spoločenskej zodpovednosti

Datum: 08.11.2011

Skupina AXA sa v porovnaní s minulým rokom posunula v rebríčku o 4 body a dosiahla celkové skóre 74 zo 100. Výrazne tak prekonala priemer 48/100. Vyplýva to z výsledkov hodnotenia agentúr Dow Jones Indexes a SAM pre rok 2011. (SAM - Sustainable Asset Management, agentúry pre rating z ekologického a sociálneho hľadiska a v oblasti riadenia).

Skupina AXA sa v porovnaní s minulým rokom posunula v rebríčku o 4 body a dosiahla celkové skóre 74 zo 100. Výrazne tak prekonala priemer 48/100. Vyplýva to z výsledkov hodnotenia agentúr Dow Jones Indexes a SAM pre rok 2011. (SAM - Sustainable Asset Management, agentúry pre rating z ekologického a sociálneho hľadiska a v oblasti riadenia)

 

Agentúra SAM ako najsilnejšie stránky skupiny AXA vyzdvihla proaktívne riadenie vznikajúcich rizík a vývoj produktov. Najmä tých, ktoré prioritne riešia aktuálne spoločenské problémy a znižovanie ekologických dopadov. Ocenila tiež fakt, že pri výbere dodávateľov berie do úvahy sociálne a ekologické kritériá. Pozitívne vníma aj kvalitu poskytovaných informácií v sociálnej a environmentálnej oblasti. 

„Práca v týchto sférach je pre naše vedenie a zamestnancov skupiny zásadná. Považujeme ju za dôležitý moment nášho dlhodobého pôsobenia na trhu. Budeme v nej pokračovať. Najmä v oblasti prevencie rizík prostredníctvom výskumu a osvety na celom svete,“ vyhlásila Alice Steenland, riaditeľka pre oblasť spoločenskej zodpovednosti skupiny AXA.

 

Skupina AXA bola v rámci Dow Jones Sustainability Index zaradená do zoznamov „DJSI World“ a „DJSI Europe“. Sú zásadnými ukazovateľmi pre správcov fondov sociálne zodpovedných investícií. Do oboch indexov sú z hľadiska spoločenskej zodpovednosti podnikov a udržateľného rozvoja zaraďované najvyspelejšie spoločnosti. Najlepšie skóre medzi poisťovňami Organizácia Carbon Disclosure Project (CDP) predstavila svoje hodnotenie prístupu veľkých korporácií k zmenám klímy pre rok 2011. V kategórií „emisie uhlíkov“ sa skupina AXA umiestnila s najlepším výsledkom (92/100) spomedzi ostatných poisťovní v rebríčku Carbon Performance Leadership. Ten združuje register najväčších firiem na svete - Global 500. Hodnotí úsilie spoločností o obmedzenie emisií skleníkových plynov. CDP tiež vyzdvihla zvýšenie kvality a transparentnosti informovania skupiny AXA v oblasti ochrany životného prostredia. V kategórii „zverejňovanie emisií uhlíkov“ získala AXA aj v tomto prípade skóre 92/100. Dosiahla tak opäť najlepší výsledok spomedzi poisťovní a zaradila sa do zoznamu Carbon Disclosure Leadership Index. Združuje firmy uplatňujúce najprísnejší postup pri zverejňovaní informácií týkajúcich sa emisií CO2.

 

AXA na Slovensku

AXA má na Slovensku zastúpenie prostredníctvom spoločností:

• AXA životní pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu

• Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., a.s.

• Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s., a.s.

• AXA investiční společnost a.s., organizačná zložka Slovensko

• AXA pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu

• AXA Bank Europe, pobočka zahraničnej banky

 

AXA podporuje charitatívne projekty

Skupina AXA patrí medzi spoločensky zodpovedné spoločnosti. Jednou z jej priorít je podpora charitatívnych projektov, zodpovedný prístup k životnému prostrediu a sponzoring. AXA na Slovensku úspešne rozbehla projekt AXA Srdcia v akcii, ktorý zastrešuje dobrovoľnícku prácu zamestnancov finančnej skupiny AXA. V rámci AXA Srdcia v akcii poskytuje ľuďom, ktorí to potrebujú najviac, finančnú, materiálnu a logistickú podporu. Od roku 1991 sa tento projekt snaží vytvoriť pomyselný most medzi charitatívnymi organizáciami, skupinou AXA a zamestnancami, ktorí neváhajú zapojiť sa do dobrovoľníckej práce, aby tak vyjadrili solidaritu a snahu pomôcť ľuďom v núdzi. Ďalším projektom firemného dobrovoľníctva je Deň v AXA. Má charakter neformálneho workshopu spojeného s exkurziou v priestoroch spoločnosti na jej organizačných úrovniach. AXA na Slovensku organizuje aj vecné zbierky pre ľudí v krízových centrách. Pomáha im tiež finančne. Zamestnanci finančnej skupiny AXA na Slovensku sa môžu zapájať aj do podujatia AXA Daruj krv a zachráň život, ktoré AXA organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. Prostredníctvom nadácie Križovatka každoročne venuje novorodeneckým oddeleniam slovenských nemocníc monitory dychu Babysense. Finančná skupina AXA na Slovensku rozbehla program AXA Fond zameraný na podporu detí a mladých nadaných ľudí zo sociálne slabších rodín. Vyzýva k predkladaniu žiadostí o vzdelávací grant. Na tento účel prerozdelí sumu viac ako 25 000 Eur.

AXA Group

Francúzska skupina AXA je celosvetovým lídrom vo finančnom zabezpečení. Podnikanie skupiny AXA je geograficky rôznorodé, pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta, najmä v západnej Európe, Severnej Amerike a v ázijsko-pacifickej oblasti. Na celom svete poskytuje svoje profesionálne služby viac ako 95 miliónom klientov a pracuje pre ňu viac ako 214-tisíc zamestnancov. Čistý zisk AXA Group k 30. júnu 2011 dosiahol takmer 4 miliardy Eur, čo je štvornásobok v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Zisk po zdanení vzrástol o 7 % na 2,4 miliardy Eur. Kmeňové akcie skupiny AXA sú kótované v sekcii A na burze Euronext Paris pod symbolom CS (ISIN FR0000120628 – Bloomberg: CS FP – Reuters: AXAF.PA). Americké depozitné akcie sú kótované aj na burze NYSE, a to pod symbolom AXA. Skupina AXA je súčasťou hlavných medzinárodných indexov SRI, ako je napríklad Dow Jones Sustainability Index (DJSI) a FTSE4Good. Hlavnou oblasťou pôsobenia skupiny AXA je finančné zabezpečenie. Ponúka životné poistenie, havarijné poistenie auta, majetkové a úrazové poistenie, dôchodkové sporenie, sporiaci účet, správu aktív, asistenčné služby, poradenstvo, poistenie domu, právnu ochranu a iné. AXA má ambíciu stať sa preferovanou spoločnosťou v odvetví svojho podnikania. Svojim klientom sa zaviazala poskytovať efektívne služby a riešenia vysoko profesionálnym prístupom.

 

 

Kontakt:

Jana Tarčáková Janičová

Hovorkyňa AXA

Mobile: +421 907 823 990

Jana.janicova@axa.sk

 

Gabriela Richnavská

PR manažérka

Creative Department

Mobile: +421 903 246 596

richnavska@cd-creative.sk

Čítané: 3505 x