Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Posilňujte svoju imunitu!

Datum: 18.02.2015

Čas zimného obdobia je vždy akousi skúškou toho, či je Vaša imunita dostatočná alebo podľahnete okolitému vírusu a skončíte s teplotou a nádchou v posteli. Mnohí z vás poznajú všetky „tipy“ a „triky“ na to, aby imunita dosahovala potrebné hodnoty. Často ich však nedodržujete a namiesto toho sa vystavujete ohrozeniu. Ovocie či zeleninu len vo výnimočných prípadoch, radšej vrelú ako vlažnú či studenú sprchu a akýkoľvek pohyb značne obmedzený – tým si však svoju imunitu nezlepšíte.

Budovanie imunity je dlhodobý proces, avšak výsledky sa odzrkadlia na Vašom zdraví. Skvelými tipmi, ako budovať svoju imunitu, je predovšetkým zbavenie sa nadváhy, ktorá dnes trápi veľmi veľa ľudí, ale aj vyhnutie sa klasickým cukrom a tukom. Naopak, prijímať by ste mali antioxidanty, medzi ktoré radíme predovšetkým vitamín C, A a E. V strave by sme nemali zabúdať ani na potrebné bielkoviny.

Ak Vás trápi únava, môžu za to toxíny

Aj keď máte skvelú imunitu, môžete byť často príliš unavení a bez energie. Príčinou toho nemusí byť choroba alebo jej počiatočné fázy, dôvod môže byť celkom inde. V tele sa totiž môžu hromadiť toxíny, ktoré majú negatívny vplyv na organizmus a tie spôsobujú stratu energie a únavu aj pri celkom bežných aktivitách. Toxíny sa nachádzajú všade vôkol nás, či už vo vzduchu, ale aj v potravinách, ktoré konzumujeme. Nestrácajte teda čas a vyhľadajte si informácií o očiste organizmu, ktorá sa síce realizuje v našom tele neustále, ale je dobré ju aj podporiť. Tak napríklad chlorella či zelený jačmeň sú vhodnými doplnkami k odstraňovaniu toxínov z tela. Detoxikácia organizmu môže trvať kratšie, ale aj dlhšie, avšak pozitívne výsledky rozhodne pocítite na „vlastnej koži“.

Imunita či detoxikácia by mali byť pojmy, ktorých význam nielen poznáte, ale aj praktizujete v reálnom živote. Imunitu si treba budovať a detoxikáciu podporovať.

FOTO: zdravohravo.sk

Čítané: 3104 x