Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Laserová operácia očí spríjemní športovanie

Datum: 27.06.2018

Dioptrické okuliare či kontaktné šošovky dokážu znepríjemniť aj vykonávanie obľúbeného športu. Riešením, ako sa ich zbaviť, môže byť laserová operácia očí. 

Moderné lasery sú bezpečné, presné a dioptrie odstránia bezbolestne.

Okuliare - otrava pri športovaní

Nevýhodou nosenia okuliarov pri športovaní je, že s prudkými pohybmi okuliare strácajú optimálnu polohu a športujúci potom zle uvidí. Bežne sa to deje napríklad pri jazde na bicykli v teréne. Lyžiari zase určite dôverne poznajú zahmlené okuliare. Ak športovci používajú pri lyžovaní ochranné lyžiarske okuliare a v nich majú ešte aj dioptrické, potom sa optika často zahmlí tak, že videnie skôr zhoršujú, než aby ho zlepšovali. Vhodné je, keď okuliare plnia výhradne ochrannú funkciu a športovec vidí ostro aj bez nich.

Rozbitie znamená zranenie

Použitie ochranných okuliarov sa však neodporúča pre všetky typy športov. Ak totiž dôjde napríklad počas pádu či zrážky s iným športovcom alebo predmetom k rozbitiu skiel, dochádza až v troch štvrtinách prípadov k poraneniu oka. Také zranenie môže mať potom doživotné následky a niekedy dokonca môže znamenať aj stratu zraku. Možným riešením je využitie kontaktných šošoviek, tie však neznesú všetci a pre niektoré športy, ako je napríklad plávanie, je ich použitie nevhodné. Práve preto stále väčší počet aktívnych ľudí si volí laserovú operáciu očí.

Laserová operácia pre aktívnych ľudí

Laserová operácia očí dnes dokáže zbaviť okuliarov väčšinu ľudí. Operáciu podstupujú najčastejšie aktívni ľudia, ktorí často športujú - či už rekreačne alebo profesionálne. Vysoká kvalita videnia bez okuliarov či kontaktných šošoviek je predsa len obrovskou výhodou a ocenia ju nielen športovci.

Foto: unsplash.com

Čítané: 3952 x