Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Aktivity v Tatrách, ktoré zabavia malých i veľkých!

Datum: 03.10.2018

Vysoké i Nízke Tatry ponúkajú nekonečné možnosti trávenia voľného času. Či už ste sa rozhodli stráviť pekný slnečný deň na horách alebo v prípade nepriaznivého počasia sa zohriať v jednom z aquaparkov, nudiť sa tu určite nebudete. 

Pýtate sa, čo všetko by ste mali v Tatrách vyskúšať alebo navštíviť? Aké atrakcie zabavia malých, ale aj veľkých? Nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi radami a hurá na predĺžený víkend!

Ťažké, stredne ťažké i ľahké túry

Nie každý z nás je vášnivým turistom, no z času na čas sa žiada „vybehnúť“ do prírody, načerpať dostatok psychickej i fyzickej energie a odreagovať sa od všetkých starostí. Pre tých, ktorí si chcú dať „do tela“ sú určené ťažšie túry, avšak v tomto prípade treba byť opatrný a najmä skúsený! V opačnom prípade môže mať túra závažné následky, ktoré sa môžu skončiť ťažkým úrazom. Turistika na Jahňací štít vás najprv zavedie na známu Chatu pri Zelenom Plese, kde si môžete dať trebárs chutný obed a posilniť sa na zvyšok cesty. Trasa ďalej vedie cez náročnejší terén, ktorý je istený reťazami, čiže ak sa bojíte výšok či nemáte skúsenosti so zdolávaním ťažších nerovných terénov, radšej na tento typ turistiky zabudnite. Ubytovanie Tatry je východiskovým bodom na rodinnú túru smerom k observatórium v Starej Lesnej. Súčasťou tejto trasy je náučný chodník, ktorý vás prevedie popri budovách s teleskopmi. Pre rekreačných turistov či rodinky s malými deťmi sa odporúčajú výhradne ľahšie túry, trebárs smerom na Skalnatú chatu, ktorá je súčasťou Tatranskej magistrály.

Hurá na bobovú dráhu!

Kto z nás by nemiloval vzrušujúcu jazdu na bobovej dráhe, však? Ak sa pýtate, kam s deťmi v Tatrách, jednoznačne treba skúsiť bobovú dráhu Tatrabob nachádzajúcu sa priamo v Tatranskej Lomnici. Užite si 12 zákrut a množstvo zábavy na trati! Uvidíte, že spravíte radosť nielen vašim deťom, ale i sebe.

Pre milovníkov adrenalínu je pripravený paragliding

Pre milovníkov adrenalínu čaká lietanie medzi horskými štítmi, čiže paragliding. Lietajte nad horskými dolinami, lesmi a lúkami spoločne s inštruktorom a spoznajte krásu tatranskej prírody z inej perspektívy. Len takýmto spôsobom môžete vidieť vrcholky kopcov či štítov, ktoré možno nikdy nenavštívite. Tak prečo si nedopriať takýto luxusný zážitok, ktorý vám ostane v spomienkach do konca života?

Najnavštevovanejšie múzeum na Slovensku v Tatranskej Lomnici

Apartmány Tatranská Lomnica sú obľúbené nielen kvôli komfortu, ktorý pre svojich klientov ponúkajú, ale i výbornej lokalite. Kúsok od apartmánov sa nachádza Múzeum Tatranského národného parku, ktoré návštevníkom približuje tatranskú prírodu i zvieratá a zároveň sa snaží obohatiť človeka o informácie týkajúce sa našich najvyšších hôr.

Čítané: 5207 x