Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Ľudská imunita nie je dostatočne silná. Prečo sú vírusy tak nebezpečné?

Datum: 27.02.2021

Počas roka 2020 sa o téme vírusov rozpráva viac ako kedykoľvek predtým. Títo neviditeľní nepriatelia sa šíria vzduchom, ostávajú na povrchoch rôznych predmetov a prenášajú sa pri ľudskom kontakte. Prečo sú vírusy pre ľudský organizmus tak nebezpečne? Ako vlastne fungujú? A ako sa proti nim môžeme účinne brániť?

Ľudská imunita nie je dostatočne silná

Hľadáte účinnú prevenciu? Siahnite po ústnych a nosových sprejoch VIROSTOP

 Vírusy sa vo všeobecnosti šíria kvapôčkovou infekciou. Do ľudského organizmu sa teda dostanú vdýchnutím a následne v tele začnú spôsobovať problémy. Šíria sa krvou, nervami, alebo lymfatickou tekutinou. Vírusy sa množia výlučne vo vnútri živých buniek, na ktorých parazitujú.

Tkanivo, ktoré napadnú, poškodia a môžu tiež poškodiť alebo dokonca zmeniť štruktúru DNA. Aká je reakcia ľudského tela? Ak je organizmus zdravý, dokáže na prítomnosť vírusu zareagovať produkciou antivírusových proteínov. Tie bránia množeniu infekcie. Ľudská imunita však nie je dostatočne odolná proti všetkým typom vírusov.

Vyskúšajte ochrana proti vírusom v spreji! Pomocnú ruku podáva VIROSTOP

Problémy vznikajú v dolných dýchacích cestách

V súčasnosti totiž rozlišujeme približne 4-tisíc vírusov. Chrípka, žltačka, HIV či osýpky patria medzi najznámejšie z nich. Za posledné obdobie sa však výrazne presadil najmä koronavírus SARS-CoV-2. Ak je organizmus vystavený menšej dávke tohto vírusu, infekcia prebieha len s príznakmi nádchy či úplne bezpríznakovo.

Problém nastáva, ak do tela prenikne viac čiastočiek. Vírus prechádza do dolných dýchacích ciest a vyvolá zápal priedušiek či zápal pľúc. V niektorých prípadoch je pneumónia ešte silnejšia a môže viesť až k úmrtiu pacienta.

Pomôžte organizmu brániť sa. Ochranu vám poskytnú ústne a nosové spreje VIROSTOP

Ideálne je teda vírus zastaviť ešte pred prienikom do dolných dýchacích ciest. Zabránime tak vzniku komplikácií a vypuknutiu ochorenia Covid-19, ktoré spôsobuje práve nový typ koronavírusu. Okrem dodržiavania hygienických opatrení sa môžeme účinne chrániť aj pomocou ústneho a nosového spreja VIROSTOP.

Vedecká štúdia, ktorú viedol uznávaný maďarský virológ a klinický mikrobiológ Dr. István Jankovics odhalila, že tieto spreje dokážu vďaka účinným látkam ochrániť sliznicu človeka, čím zabránia preniknutiu koronavírusu hlbšie do organizmu.

Posilnite svoju imunitu pomocou ústnych a nosových sprejov VIROSTOP

Účinná prevencia pre deti aj seniorov

Roztok použitý v sprejoch je založený na prírodných zložkách, z ktorých najúčinnejšia je rastlina Cistus creticus (cist krétsky). „Rastlinné extrakty z cista krétskeho sa v tradičnej medicíne používajú už stáročia, a to bez vedľajších účinkov alebo alergických reakcií. Cist krétsky účinkuje priamo na choroboplodný zárodok,“ vraví Dr. Jankovics.

Okrem cista krétskeho roztok obsahuje tiež výťažky zo šalvie lekárskej, echinacei purpurovej, aceroly a citrusových bioflavonoidov. Výskum potvrdil, že vďaka kombinácii týchto zložiek spreje dosahujú väčšiu mieru zvyšovania imunity a ochrany pred vírusmi či baktériami. 

Roztok v sprejoch pôsobí ako účinná prevencia proti koronavírusu SARS-CoV-2 aj pri dlhodobom užívaní, pričom nespôsobuje žiadne nežiaduce komplikácie. VIROSTOP tak môže aj v období pandémie predstavovať výraznú pomoc pre domácnosti, ale tiež pre celú spoločnosť.

Viac informácií nájdete na sk.virostop.info

Čítané: 2635 x