Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Viditeľné jazvy už nikdy viac

Datum: 25.02.2011

Málo kto z nás nemá na svojom tele čo len maličkú jazvu. Najmä v dectve vďaka mnohým pádom a úrazom vyzdobíme svoju pokožku drobnými jazvičkami. Dávno vzniknuté jazvy časom blednú a miznú, takže nás netrápia. Tvorba jaziev je prirodzeným spôsobom liečenia rán pokožky po poranení. Čím viac je pokožka poškodená, tým dlhšie sa rany liečia a tým je väčšia pravdepodobnosť, že „jizvy“ zostanú navždy viditeľné. Ak je jazva veľmi viditeľná, môže mať nepriaznivý vplyv na psychiku človeka, preto je nutné ju čo najskôr odstrániť.

Aj nepríjemné ovčie kiahne či dlhotrvajúce akné môže spôsobiť nepekné jazvy na tvári a dekolte. To môže mať za následok stratu sebavedomia a obmedzenie pri mnohých činnostiach ako je kúpanie či saunovanie. Frakčný laser Palomar 1540 Vám našťastie môže od mnohých jazvičiek veľmi účinne pomôcť. Vďaka modernej procedúre dochádza k vyrovnaniu zafarbenia jazvy s okolitou pokožkou. Vystupujúce „jizvy“ sa pôsobením lasera vyrovnávajú, takže jazva prestáva z pokožky vystupovať.

Liečbu jaziev rozhodne neodkladajte! Čím je jazva čerstvejšia, tým ľahšie sa dá odstrániť. Väčšinu čerstvých jazvičiek je možné odstrániť takmer úplne, u jaziev staršieho dáta je nutné počítať s dlhodobejšou liečbou. U starších jaziev často nie je možné očakávať ich úplné zmiznutie, ale vždy dôjde k výraznému zmenšeniu, zosvetleniu a zmäkčeniu.

Čítané: 1057 x