Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Zatočte s kruhmi pod očami

Datum: 09.03.2011

Faktorov, ktoré spôsobujú „kruhy pod očima“ je veľké množstvo. Niektoré môžeme ovplyvniť, iné vôbec. Kruhy pod očami môžu vznikať bežne ako následok stresu, zlej životosprávy, či psychickej záťaže. Dedičné faktory ťažko zmeníme, ale faktory ako je správne stravovanie, fajčenie, pitie alkoholu, vyhýbanie sa stresu či prílišné namáhanie očí ovplyvniť môžeme.

Existuje aj niekoľko babských rád, ktoré sa mnohým ženám osvedčili ako prvá pomoc pri boji s kruhmi pod očami. Ak potrebujete rýchle osvieženie Vašich očí priložte si na viečka plátok uhorky alebo vrecúško čierneho čaju. Môžete použiť aj kocku ľadu na potieranie a jemné masírovanie pokožky pod očami. Očné partie sa pekne prekrvia a už po pár minútach vyzerajú veľmi sviežo.

Kruhy pod očami môžeme dočasne prekryť pomocou tekutého korektora alebo make-upom. Mal by byť ale o odtieň svetlejší, ako make-up celej tváre. Na odstránenie kruhov pod očami sa odporúčajú aj rôzne kozmetické prípravky. Vyberajte také, ktoré obsahujú peptidy. Vďaka ním sa lepšie prekrví okolie očí a tým sa zvýši aj elasticita a napnutie pokožky.

Ak už ani krémy a babské rady nepomáhajú, musíte navštíviť špecialistu z ústavu lekárskej kozmetiky. V takýchto zariadeniach „kruhy pod očima“ odstraňujú aplikáciou výplní na báze kyseliny hyaluronovej priamo do pokožky po očami. Ďalšou metódou, ktorá sa na odstránenie kruhov používa je aplikácia laseru. Opakovanými ošetreniami dochádza k pigmentácii pokožky a viditeľnému zlepšeniu stavu pokožky pod očami.

Čítané: 739 x