Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Kuperóza ohrozuje krásu žien

Datum: 10.03.2011

Pojem kuperóza ste možno nikdy nepočuli, ale jej prejavy ste určite u niekoho už videli. Kuperóza je postihnutie drobných cievok na pokožke, ktoré vekom strácajú svoju pružnosť a praskajú. V cievach ostáva krv a môžu sa vytvoriť aj drobné kožné výrony. U mladých ľudí sa kuperóza vyskytuje iba zriedkavo, no po tridsiatke ju na tvári už môžete pozorovať. Popraskané žilky sa častejšie vyskytujú u suchej pleti, konkrétne na lícnych kostiach. Prehnaná a nesprávna starostlivosť o mastnú pleť môže tiež viesť k popraskaniu žiliek na tvári. Náchylnosť ku kuperóze je veľmi často dedičná.

Okrem špeciálneho ošetrenia a návštevy dermatológa odporúčame pravidelnú domácu starostlivosť. Dôležité je jemné čistenie a hydratácia pokožky. Najdôležitejší faktor pre odstránenie kuperózy je jej včasné rozpoznanie a prevencia. Vhodné a pravidelné kozmetické ošetrenie kuperózy pomáha predchádzať ďalšiemu rozvoju ochorenia. Ak sa kuperóza aj napriek dôkladnej starostlivosti zhoršuje, je nutné navštíviť odborného lekára.

Na špecializovaných klinikách ošetrujú kuperózu laserom, v súčasnosti je to najúčinnejšia metóda liečenia popraskaných žiliek. Kuperóza je ochorenie, rozvoju ktorého veľmi napomáha dlhodobý stres, fajčenie, konzumácia alkoholu, nadmerné slnenie aj rýchle prechody chladného a teplého prostredia. Saunovanie a para sú v tomto prípade tabu.

Čítané: 683 x