Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Kuperóza sú červené žilky na tvári

Datum: 23.04.2011

Kuperóza nie je žiadne zaklínadlo, ale popraskané cievky na tvári. V cievach ostáva krv a môžu sa vytvoriť aj drobné kožné výrony. Popraskané žilky sa častejšie vyskytujú u suchej pleti, konkrétne na lícnych kostiach. Prehnaná a nesprávna starostlivosť o mastnú pleť môže taktiež viesť k popraskaniu žiliek na tvári. Náchylnosť ku kuperóze je veľmi často dedičná. Tiež prílišné pôsobenie slnka a nesprávna životospráva zohrávajú svoju neblahú úlohu pri výskyte popraskaných žiliek.

Na špecializovaných dermatologických klinikách sa kuperóza ošetruje laserovým prístrojom V-beamTM Perfecta. V súčasnosti je to najúčinnejšia metóda liečenia popraskaných žiliek. Laserové lúče tohto prístroja prenikajú hlboko do spodných vrstiev pokožky. Ošetrenie je veľmi efektívne a okamžite viditeľné.

Odporúčame aj pravidelnú domácu starostlivosť. Dôležité je jemné čistenie a hydratácia pokožky. Najdôležitejší faktor pre odstránenie kuperózy je jej včasné rozpoznanie a prevencia. Kuperóza je ochorenie, ktorému veľmi napomáha dlhodobý stres, fajčenie, nadmerná konzumácia alkoholu a nadmerné slnenie, ale aj rýchle prechody z chladného do teplého prostredia a naopak. Aj keď Vás cez všetku starostlivosť kuperóza postihne, nevešajte hlavu. Existuje rýchle a efektívne riešenie. Stačí len vyhľadať to správne odborné pracovisko.

Čítané: 918 x