Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Metličky efektne odstránite laserom

Datum: 01.05.2011

Fialové žilky na stehnách, lýtkach ale aj lícach, majú podobu tenkých skrútených žiliek, ktoré vystupujú na povrch. Vďaka sedavému spôsobu života trápia metličky stále viac ľudí. Odhaduje sa, že týmto ochorením trpí až 40% našej populácie. Častejšie sa vyskytujú metličky u pacientov trpiacich nadváhou. Veľkú úlohu pri tvorbe metličkových žiliek hrajú dedičné faktory, málo pohybu, sedavé zamestnanie, alebo naopak nadmerná záťaž, čo toto ochorenie nepriaznivo podporuje.

Medzi staršie metódy liečby metličiek patrí tzv. sklerotizácia. Veľmi tenkou ihlou sa vstrekne do žilky sklerotizujúca tekutina, cievky sa zlepia, takže metličky zvonku už nie sú viditeľné. Príležitostne môže vzniknúť v mieste vpichu malá modrina. Ihneď po zákroku je nutná kompresia elastickými zdravotnými pančuchami alebo bandážami. Ošetrenie se robí ambulantne.

Modernou a bezbolestnou metódou je ošetrenie cievok najmodernejším chladeným laserom, alebo pulzným svetlom najnovšej generácie. Liečba je oproti sklerotizácii intenzívnejšia, presne cielená a tým aj veľmi efektívna. Osobitne pre metličky na tvári je tento spôsob liečby veľmi účinný. Metličky môžeme považovať za kozmetický problém. Môžu byť ale aj predzvesťou ďaleko závažnejších cievnych ochorení. Preto je dôležité metličky nepodceňovať a stav svojich ciev pravidelne sledovať.

Čítané: 698 x