Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Efektívne odstránenie tuku

Datum: 05.05.2011

Pri vyslovení slova liposukcia si každý predstaví drastické „odstranění tuku“ pomocou liposukčných kanýl a odsávačky. Je to síce efektívna metóda na tvarovanie postavy, ale nie je príliš šetrná k tukovému tkanivu. Liposukčnú bielizeň je nutné nosiť do úplného zahojenia operovaných plôch t.j. 4-6 týždňov v závislosti od typu kože a lokalizácie. Plná telesná aktivita je možná po 2 týždňoch.

Našťastie medicínske technológie kráčajú míľovými krokmi, takže je v súčasnosti odstránenie tuku možné aj šetrnými aj bezbolestnými metódami. Ultrazvuk dokáže neinvazívne zbaviť ženské telo nepríjemných tukových zásob. Ide o lekársku, nie kozmetickú technológiu. Pri zákroku leží pacient pohodlne na lôžku a ultrazvuk v rukách odborníka pod kožou rozbíja tukové bunky. Po 4 až 6 sedeniach je výsledkom pekne tvarovaná postava bez tukových vankúšikov.

Úplnou novinkou v oblasti „odstranění tuku“ je tzv. kryolipolýza. V tomto prípadne sa nechcené tukové bunky odstraňujú prudkým ochladením. Jednoducho povedané, tukové bunky sú špeciálnym prístrojom navždy zmrazené. Takáto bezbolestná metóda sa dá veľmi úspešne použiť na oblasť bruška, stehien a zadočka, ako aj na citlivé miesta na tvári. Odstránenie tuku touto metódou je veľmi efektívne a trvalé.

Čítané: 811 x