Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Podbradok iba cvičenie neodstráni

Datum: 11.05.2011

Ste krásna, štíhla a staráte sa o svoje telo, ako len najlepšie viete? Aj tak Vám narástol „podbradek“? Ak máte genetické predispozície, tak s tým nič nenarobíte. Dvojitá brada trápi mnoho žien a mužov a to už v dosť mladom veku. Postupne počas starnutia človeka podbradok napĺňajú tukové usadeniny.

Nie len genetika, ale aj zlá životospráva a prílišná nadváha majú za následok vznik nepeknej dvojitej brady. Existujú špeciálne facial cviky, ktoré pri pravidelnom cvičení môžu zmierniť usadzovanie tuku pod bradou. Nie sú ale samospasiteľné. V prípade, že je podbradok príliš veľký, je na mieste vyhľadať pomoc na špecializovanej klinike.

Najefektívnejšou metódou, ako odstrániť „podbradek“ je liposukcia. Dobrá klinika ponúka možnosť tzv. neinvazívnej liposukcie, ktorá tukové bunky neodsáva, ale rozbíja ultrazvukom. V prípadoch, keď je podbradok príliš veľký, pomôže iba zásah plastického chirurga, ktorý operatívne odstráni nadbytočný tuk a následne vypne prebytočnú pokožku. Po zákroku je dobré podporiť tvorbu kolagénu v problematických partiách, aby došlo k celkovému omladeniu pokožky a zvýšila sa jej pružnosť.

Odstránenie podbradku dodá tvári v každom prípade mladistvý výraz. Moderná medicína ponúka rôzne metódy odstránenia podbradku, ale ten najoptimálnejší postup musí vždy podľa konkrétneho prípadu zvoliť ošetrujúci lekár.

Čítané: 793 x