Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Strie je možné liečiť, čím skôr, tým lepšie

Datum: 12.05.2011

Tak už je to tu! Pri pohľade do zrkadla vidíte drobné jazvičky veľkosti niekoľkých milimetrov – strie. Ide v zásade o problém, ktorý sa týka predovšetkým žien. Objavujú sa hlavne v období puberty a tehotenstva, keď dochádza v tele k výrazným hormonálnym zmenám. Časom môžu meniť farbu a stávajú sa viditeľnejšími. Strie spoločne s celulitídou tvoria najviac známe poruchy kože, ktoré sa týkajú predovšetkým partií okolo brucha, stehien, na bokoch a na zadku.

Ku vzniku strií vedú jednak dedičné dispozície, ale aj hormonálne zmeny a samozrejme obezita. Nedá sa však povedať, že každý človek s nadváhou musí mať nutne strie. Vznikajú pod povrchom pokožky v dôsledku popraskania elastických vlákien. Čiastočne je možné tejto kozmetickej vade predchádzať aplikáciou špeciálnymi krémami, ale ich účinnosť je iba 5-10%.

Myslíte si, že neexistuje vhodná liečba, ktorá nepekné strie navždy odstráni z Vášho tela? Áno. Čím skôr ich začnete liečiť, tým lepšie. Aj strie staré niekoľko rokov je možné stiahnuť špeciálnym prístrojom Thermage CPT, alebo frakčným laserom Palomar.

Priemerne je nutné absolvovať 2-4 procedúry. Po aplikácii procedúry sa Vaša pokožka stane opäť pružná a hladká. Je to takmer revolučná metóda v súčasnej kozmetickej medicíne, ktorá dosahuje veľmi efektívne výsledky. Spolu s vymiznutím strií, dochádza k výraznému omladeniu pokožky.

Čítané: 791 x