Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Ruky sú naša vizitka

Datum: 18.05.2011

Keď po prvýkrát stretneme cudzieho človeka, najskôr si všímame rysy jeho tváre, zhodnotíme účes, potom postavu a oblečenie. Až pri bližšom kontakte nás začnú zaujímať jeho ruky. Práve „ruce“ môžu o človeku veľa vypovedať. Vysušená pokožka a zle ošetrené nechty so zádermi nikoho neohúria. Tak ako sa staráme o tvár, krk a dekolt, musíme rovnakú starostlivosť venovať svojím rukám. Zohrávajú totiž nezanedbateľnú úlohu pri nadväzovaní súkromných, či pracovných vzťahov.

Mnohé manuálne práce dávajú rukám naozaj zabrať. Hlina zo záhradky, práca v dielni, ale aj umývanie riadu či dlážky, všetky tieto činnosti naše ruky namáhajú. Pokožka sa stáva vysušenou, nepružnou a popraskanou, je omnoho náchylnejšia k drobným poraneniam.

Denné ošetrenie rúk hydratačným alebo zvláčňujúcim krémom sa musí stať samozrejmosťou po každom umytí rúk. Pre nočné ošetrenie sú vhodné mastnejšie krémy, ktoré môžu pokojne pôsobiť, aj keď nič nerobíme a pokojne spíme.

Ženy si zvyčajne na takúto starostlivosť o ruky zvyknú rýchlo a robia ju pravidelne. Ale ani muži by nemali zabúdať na ochranné krémy na „ruce“, najmä ak ich čaká náročná fyzická práca. A samozrejmosťou je používanie pracovných rukavíc, ktoré ochránia Vaše ruky pred poraneniami. Zničené a prepracované ruky už dávno nie sú v kurze.

Čítané: 826 x