Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Otestujte sa!

Datum: 28.05.2010

Máte pocit, že prichádzate do obdobia menopauzy? Alebo sa chcete presnejšie orientovať vo fázach svojho cyklu? S každým vekom ženy sú spojené určité gynekologické problémy. Mladé ženy túžia otehotnieť, viacdetné rodiny, alebo veľmi mladé dievčatá sa zase chcú vyvarovať tehotenstva a ženy medzi 40 – 50 rokmi začínajú pociťovať zdravotné problémy, ktoré môžu súvisieť s prechodom do klimaktéria. Máloktoré ženy však vedia, že presné informácie o začínajúcej menopauze, alebo o plodných dňoch môžu získať samy, jednoducho a rýchlo. Netrápte sa zbytočnými pochybnosťami, keď nemusíte. Odhaľte tajomstvá prírody a spravte si test!

 

Telo ženy vysiela počas života signály. Niektoré jednoznačné, iné menej. Ovládať reč svojho tela a využiť ju vo svoj prospech si praje asi každá žena. Včasné rozpoznanie príznakov môže pozitívne ovplyvniť ďalšie rozhodovanie a uľahčiť prípadné zmeny, ktoré príznaky signalizujú. Našťastie sa dnes už nemusíte trápiť zbytočnými otázkami. Na slovenskom trhu sa ocitli čerstvé novinky v podobe ovulačných testov a testov na menopauzu.

 

Novinky zacielené na ženy

Spoločnosť Pepino, známy výrobca pánskej ochrany opäť vychádza v ústrety ženám. Rozhodnutie  rozšíriť portfólio o nové výrobky prišlo ako reakcia na úspech, ktorý u zákazníkov zaznamenali tehotenské testy tejto značky. Pri výrobe nových druhov testov sa výrobca zameral na ženy v plodnom veku a na generáciu zrelých žien. Prvej skupine majú testy pomôcť pri snahách o otehotnenie a zrelým ženám zase pomôžu rozpoznať začínajúcu menopauzu.

Ovulačný test Pepino Dipstrip

Prúžkový test rozpoznáva nárast hladiny LH (Lutenizačného hormónu), ktorý je typickým javom pri začínajúcej ovulácii. Balenie obsahuje hermeticky uzatvorené vrecko, v ktorom sa nachádza detekčný prúžok.

Použitie: Po vybratí z balenia sa detekčný prúžok ponorí po absorpčný koniec do moču. Po 5-10 minútach sa na prúžku objaví výsledok.

Spoľahlivosť detekcie: 99%

Odporúčaná cena balenia: 1,56 €

Zákazníci majú k dispozícii aj balenie s piatimi testami.

Komfortný ovulačný test Pepino Midstrip

Test rozpoznáva nárast hladiny LH (Lutenizačného hormónu), ktorý je typickým javom pri začínajúcej ovulácii. Balenie obsahuje hermeticky uzatvorené vrecko, v ktorom sa nachádza detekčná tyčinka.

Použitie: Po odstránení ochranného viečka sa hrot tyčinky ponorí do prúdu moču na 6-10 sekúnd. Po 5-10 minútach sa na prúžku objaví výsledok.

Spoľahlivosť detekcie: 99%

Odporúčaná cena balenia: 3,64 €

Zákazníci majú k dispozícii aj balenie s troma testami.

Test na detekciu menopauzy Pepino dipstrip

Prúžkový test značky Pepino predstavuje sendvičový imunologický test s dvojitou protilátkou pre zistenie folikuly stimulujúceho hormónu v moči. Balenie obsahuje dva prúžky pre detekciu menopauzy. Žena musí vykonať dva testy s odstupom jedného týždňa. V prípade, že sú oba testy pozitívne, menopauza môže byť aktuálna.

Použitie: Po vybratí z balenia sa detekčný prúžok ponorí po absorpčný koniec do moču. Po desiatich minútach sa na prúžku objaví výsledok.

Odporúčaná cena balenia: 6,11€

Komfortný test na detekciu menopauzy Pepino midstream

Pepino komfortný tyčinkový test FSH je dvojstranný preložený imunologický test pre zistenie folikuly stimulujúceho hormónu v moči. Balenie obsahuje dva tyčinkové testy pre detekciu menopauzy. Žena musí vykonať dva testy s odstupom jedného týždňa. V prípade, že sú oba testy pozitívne, menopauza môže byť aktuálna.

Použitie: Po odstránení ochranného viečka sa hrot tyčinky ponorí do prúdu moču na 6-10 sekúnd. Po desiatich minútach sa objaví výsledok.

Odporúčaná cena balenia: 7,15 €

 Ako funguje ovulačný test a ktorý typ je pre mňa najvhodnejší?

Ovulácia, alebo tiež cyklus plodných dní počas mesiaca je obdobie, počas ktorého je najvyššia pravdepodobnosť na otehotnenie. Možno si poviete, načo sa testovať, keď mám cyklus pravidelný? Nuž, plodných dní je počas cyklu len niekoľko a nie vždy je ich načasovanie pravidelné. Pre ženy, ktoré sa snažia otehotnieť, ale aj vyvarovať sa tehotenstva, je veľmi dôležité mať presnú informáciu o tom, kedy je najvyššia šanca na oplodnenie ich zrelého vajíčka. Trh ponúka viacero tipov ovulačných testov. Plodné dni sa dajú zistiť zo slín, ale aj z moču. V nasledujúcej tabuľke sú zachytené výhody a nevýhody jednotlivých typov testov.

Menopauza – začiatok zrelého obdobia ženy

Klimaktérium je prirodzené obdobie v živote ženy, kedy dochádza k vyhasínaniu funkcii vaječníkov. Toto vedie k postupným zmenám v rovnováhe pohlavných hormónov zodpovedných za menštruačný cyklus. Menopauza je označenie pre posledné menštruačné krvácanie v živote ženy. Toto obdobie života je sprevádzané viacerými javmi, ktoré môžu pre ženu veľmi nepríjemné a niektoré dokonca zdraviu nebezpečné. Preto je veľmi dôležité rozpoznať prvé príznaky a konzultovať s gynekológom účinnú hormonálnu liečbu, alebo upraviť životosprávu tak, aby ste sa opäť cítila zdravo. Odhaliť menopauzu vám môže pomôcť domáci test. Na trhu je opäť niekoľko druhov.

Včasná diagnostika začínajúceho klimaktériá umožňuje predchádzať závažným zdravotným rizikám a zmierniť bežné sprievodné javy spojené s nástupom menopauzy.

Čítané: 1022 x