Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Nácvik čistenia zubov psov

Datum: 03.08.2011

Začnite s nácvikom čistenia čo najskôr, ale postupne. Buďte dôsledný a nevzdávajte to pri prvých nezdaroch. Začnite s nácvikom dotyku vašej ruky do papuľky vášho psíka. Naučte svojho psíka, že mu ako jeho pán budete pravidelne čistiť zuby. Urobte si z čistenia zubou rituál. Vždy buďte pokojný, neprenášajte svoj strach z pre vás nového i na psa.

 

Urobte si zo starostlivosti o zuby svojho miláčika príjemnú starostlivosť pre vás oboch. I keď nepôjde čistenie tou najlepšou metódou, vždy je lepšie urobiť menej, než nič. Pre začiatok stačí, keď budete obaja vedieť, že sa nedeje nič, čím by sa mal jeden z vás výrazne znepokojovať.

Používajte k čisteniu pomôcky určené pre psíky. Špeciálne zubné kefky si môžete kúpiť aj v tomto obchode pre psov. Kefky nájdete v niekoľkých verziách a je len na vás, ktorá vám bude najviac vyhovovať. Môžete si zohnať i zubnú pastu, kde by som rád upozornil na úplnú nevhodnosť použitia našich, aj keď kvalitných, ale peniacich a žalúdok psa dráždiacich pást.

Je lepšie si kúpiť zubnú pastu pre psy. Vďaka tomu si môžete vybrať príchuť, ktorá vášho psa lepšie prinúti spolupracovať. Dnes už máte možnosť na trhu si kúpiť i enzýmovú pastu, ktorá bude pomáhať so starostlivosťou o zuby vášho psa viac, než len klasická zubná pasta.

Priložte kefku na ďasno a smerom k sebe opatrne čistite. Snažte sa nevynechať žiadny zo zubov aby mal veterinár s nami pri najbližšej návšteve čo najmenej starostí. Pamätajte, že zubná pasta je skôr kozmetika a množstvo pasy nezaručuje skutočne dobé vyčistenie. P

ostačí množstvo o veľkosti hrášku, ktoré môžete aplikovať pri každom prechode na inú časť čeľustí. Na  celé čistenie by vám malo postačiť množstvo asi 4-8 hráškov. Nezabudnite, že len čistý zub je zdraví zub.

Pokiaľ sa vám podarí vášmu psíkovi vyčistiť zuby trikrát za týždeň, ste nielen šikovný, ale i milujúci majiteľ. Aby váš psík mal zdravé a silné zuby, je vhodná ostané dni v týždni starostlivosť kefkou preložiť špeciálnym krmivom s abrazívnou zložkou. Maškrtu zvoľte pokiaľ je to možné, len š čistiacim efektom. Ja snívam o takej čokoláde pre seba :-)

  • Neprenášajte na psa svoj stres z nového
  • Začnite čo najskôr, ale snažte sa začať skorej, než budete mať doma „zubný“ problém.
  • Nepoužívajte iné pomôcky, než určená výhradne pre vášho psieho miláčika. Naše sú pre psa nevhodné
  • Kefku dajte do úrovne spodného ďasna a opatrne, ťahom smerom k zubu čistite zub za zubom, zo všetkých dostupných strán.
Čítané: 877 x