Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Dokonalý oddych a relax.

Datum: 16.11.2011

Voňavé termofory, hrejiví plyšáci a mäkučké vankúšiky  -

Voňavé termofory, hrejiví plyšáci a mäkučké vankúšiky  -

Dokonalý oddych a relax


Predtým, ako sa rozhodnete kúpiť svojmu dieťaťu alebo partnerovi niektorý z týchto úžasných darčekov či už na Vianoce alebo k narodeninám, je dobré vedieť niekoľko základných informácii.
Najdôležitejšia otázka znie: Ako je správne a bezpečné tieto voňavé a nahrievateľné produkty používať a udržovať?

 

Teplo napomáha k prekrveniu ciev, čím sa výrazne zlepšuje ich vyživovanie a odbúravanie škodlivín z látkovej výmeny. Voňavé nahrievateľné vankúšiky vám môžu pomôcť pri bolestiach krku, ramien, chrbta, kĺbov, brucha. Takisto pomáhajú pri reumatizme, artróze, bolestivej menštruácii, svalovom napätí, nachladnutí, regenerácii po športovom výkone. Nesmieme však zabudnúť ani na blahodarne pôsobenie na vašu nervovú sústavu, kde napomáhajú k psychickému ukľudneniu a navodia stav uvoľnenia. Sú takisto veľmi príjemným spoločníkom do vašej studenej postele či detskej postieľky. Vďaka hrejivým účinkom navodia pocit úľavy a rýchlejšieho usnutia, pri bolestiach si na voňavý hrejivý termofor  jednoducho ľahnete, pri nachladnutí priložíte na prsia. Po nahriatí sa vankúšik môže javiť ako vlhký, čo je absolútne v poriadku, a je dokázané, že vlhké teplo je pre vaše telo omnoho lepšie ako teplo suché napr. z infražiariča.


Okrem nahrievania rôznych častí tela sú niektoré z týchto produktov určené takisto ku ochladzovaniu, či už sú to bolesti, odtoky, modriny a pod. Stačí vložiť voňavý nahrievateľný vankúšik do mikroténového sáčku a následne do mrazničky.

Všetky produkty, t.j. voňavý hrejivý vankúšik,  voňavý hrejivý termofor a hrejivý plyšák, sú určené do mikrovlnej trúby resp. mrazničky. Pri plyšákoch a termoforoch je nutné vybrať nahrievateľnú vložku a následne vložiť do mikrovlnnej trúby, vankúšik sa vkladá do mikrovlnej trúby v celku.


Všetky produkty sú certifikované podľa súčasných bezpečnostných noriem, a to BS 8433 pre osobné nahrievače do mikrovlnnej rúry /British Standard 8433 for Personal Microwaveable Warmers/ a EN 71 pre bezpečnosť hračiek.


Údržba s výnimkou voňavého nahrievateľného vankúšika, ktorý sa čistí povrchovo vlhkou utierkou, sú u všetkých hrejivých produktov vyberateľné nahrievateľné vložky, čo umožňuje jednoduché pranie vonkajšieho obalu. Samotnú nahrievateľnú vložku nikdy nenamáčajte.


Často kladené otázky:
1.    Prečo sa doporučuje pri nahrievaní vložiť do mikrovlnnej trúby šálku s vodou?
Časom a pravidelným nahrievaním môžu pšeničné zrnká stratiť svoju prirodzenú vlhkosť a vysychať, vyparovaním vody so šálky sa vlhkosť darí udržovať.

2.    Ako dlho zostane hrejivý vankúšik teplý?
To je u každého produktu rôzne v závislosti na pokojovej teplote a veľkosti nahrievateľnej vložky. Napr. voňavý nahrievateľný termofor pri použití v posteli udrží   teplo min. 1 hodinu.

3.    Ako dlho sa udrží vo výrobku vôňa?
Aróma čistých esenciálnych olejov sa môže časom a pravidelným nahrievaním postupne vytrácať, ale je možné ho znova jednoducho doplniť pridaním niekoľkých kvapiek čistého esenciálneho oleja na nahrievateľnú vložku. Aróma levanduľových lístkov má dlhšiu trvanlivosť a k jej oživeniu stačí vankúšik pomačkať. Predĺžiť trvanlivosť arómy je možné aj tak, že po každom použití vložíme výrobok späť do obalu.

Hrejivý vankúšik, termofor a plyšák sú krásnym a originálnym darčekom nielen na Vianoce, ale aj k narodeninám, jubileu, či na Valentína.

Čítané: 988 x