Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Kultúra - Hudba

Chceš to nahlas, spieva Bystrík v energickej novinke, ku ktorej ho inšpirovalo Taliansko

Hudba.sk 18.04.2024 18:30 Bystrík predstavuje ďalší song z albumu Chceš to nahlas. Pieseň s rovnakým názvom vznikla na chate na Donovaloch a očarí vás pozitívnou energiou. Autorom hudby piesne je Bystrík, text napísal Róbert Sedlák spolu s Bystríkom. Grafické spracovanie klipu v pastelových farbách má na konte Matej Petrík. Vypočujte si novinku Chceš to nahlas, ku ktorej Bystríka inšpiroval taliansky slogan Dolce vita! Čítané: (1)

Kate Hudson vydá v máji debutový album. Predstavuje singel Gonna Find Out inšpirovaný letným flirtom

Hudba.sk 18.04.2024 18:30 Kate Hudson sa s fanúšikmi podelila o dôležitú novinku. Zverejnila dátum vydania svojho debutového albumu. Ten dostane názov Glorious a vyjde už 17. mája. Zároveň zdieľa aj tretí singel Gonna Find Out, ktorým nadväzuje na skôr zverejnené pesničky Talk About Love a Live Forever. Čítané: (1)

Je čas otvoriť si Gágor!

Hudba.sk 18.04.2024 18:30 Keď sa kapela volá Gágor a má logo, akoby ho utkal pavúk, je viac-menej jasné, že skončí u mňa v prehrávači. Pätica muzikantov z Banskej Bystrice má už takmer rok vonku eponymný debutový album, ktorému sa oplatí povenovať aj s takýmto nehoráznym oneskorením. Od vydania najlepšieho metalového debutu u nás, Catastrofyckého Zbojníckeho tanca, ma v rámci prvotín nič tak nezdvihlo zo stoličky ako práve Gágor. Zverstvá od Besny nerátam, tie ma do stoličky naopak posadili. Čítané: (1)

Peter Dobai Quintet vytiahli z debutu Head In The Clouds dva single

Hudba.sk 18.04.2024 18:30 Head in the Clouds je pripravovaný album medzinárodnej formácie Peter Dobai Quintet, ktorý v plnom rozsahu vyjde vo štvrtok 2. mája na všetkých streamovacích platformách. Ako bude album znieť? Uložte si dátumy a dozviete sa to už pred oficiálnym termínom, pretože pri uvedení na trh ho sprevádzajú dva single: Under The Hill zverejnený dnes a Francis, ktorý bude sprístupnený 25. apríla. Čítané: (1)

Videopremiéra: Pozrite si animovanú noir road movie k piesni Majstre od kapely Ankramu

Hudba.sk 18.04.2024 18:30 Slovenská skupina Ankramu predstavuje nový animovaný videoklip ku skladbe Majstre, dotkli ste sa mojej ruky, ktorá vyšla v januári na albume Krása. Jedná sa o čiernobiely krátky príbeh, ktorý by sme mohli žánrovo označiť ako noirová road movie s magickými prvkami. Čítané: (1)

V pondelek doma nebudem hlási Martin Repáň a Repáňovská muzika v novom videoklipe

Hudba.sk 18.04.2024 18:30 Mladý muzikant z Terchovej, Martin Repáň, ktorý sa stal v roku 2018 víťazom folklórnej šou RTVS ,,Zem spieva”, vydáva spolu s rodinnou kapelou Repáňovská muzika prvý spoločný videoklip. Čítané: (1)

VIDEO: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna

Musicserver.cz 18.04.2024 07:31 Klávesista a zpěvák Honza Holeček a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u ... Čítané: (1)

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Musicserver.cz 18.04.2024 07:31 Brněnský hudební festival Pop Messe, naše přední akce zaměřená na současnou popovou, elektronickou, rapovou a indie scénu, která proběhne od 25. do 27. července, zveřejňuje téměř ... Čítané: (1)

VIDEO: Šimon Bilina si za pomoci Lukáše Chromka a Jana Uviry vede "To svý"

Musicserver.cz 18.04.2024 07:31 Šimon Bilina se sice proslavil hlavně televizními seriály, já jsem na něj ale poprvé narazila až díky songu "Nebreč", který po smrti Davida Stypky pomohl svým zpěvem Lukáši Chromkovi a ... Čítané: (1)

Film Let It Be o skupine Beatles bude po 50 rokoch znova sprístupnený

Hudba.sk 17.04.2024 18:30 Mal priniesť radostný pohľad na priateľstvo štyroch výnimočných hudobníkov. Vyšiel však mesiac po rozpade The Beatles a bol vnímaný som smútkom v srdci. Teraz bude ikonický dokument Let It Be znova dostupný pre verejnosť s debutom exkluzívne na Disney+ od 8. mája. Postaral sa o to režisér Peter Jackson, ktorý stojí za projektom Get Back. Čítané: (1)

A cappella Voising sa viac neschováva za Queen či Beatles. Jej autorský album je slovenský unikát

Hudba.sk 17.04.2024 18:30 Môže a cappella formát konkurovať tanečným popovým hitom? Vo veľmi špecifickom a úzkom okruhu poslucháčov možno. V intenciách bežného poslucháča je to skôr myšlienka na úrovni odvážneho sna. Vokálnej skupine Voising ale odvaha nechýba. A hoci ju museli jej členovia pri štarte autorského projektu chvíľu hľadať a nechať vyzrieť, dokázali sa od nej odraziť. Aj s finančnou podporou svojej poslucháčskej základne, ktorá myšlienku na prvý autorský slovenský a cappella album s radosťou uvítala. Čítané: (1)

Chorobopop na novom albume ukazuje dve rozdielne tváre a skúma hranice slobody

Hudba.sk 17.04.2024 18:30 "Splitko" sami so sebou. Tak by sa dal označiť album s názvom Svobodě na stopě, ktorý okrem punkovej predstavuje aj novú, synthpopovú polohu českej skupiny Chorobopop. Skúsení hudobníci Daniel Stibor , Pavel Zajíc a Petr Gojtka sa tak na svojej tretej nahrávke vrátili k svojim koreňom a zároveň opustili doterajšie istoty. Čítané: (1)

Karin Ann vydáva exkluzívny remix singla false gold z dielne svetovo uznávanej Imogen Heap

Hudba.sk 17.04.2024 18:30 Slovenská speváčka Karin Ann spojila sily s rešpektovanou britskou umelkyňou Imogen Heap v remixe svojho aktuálneho singla false gold z debutového albumu through the telescope, ktorý vyjde 10. mája. Čítané: (1)

Horkýže Slíže a Inekafe predviedli v Košiciach prvotriednu šou

Hudba.sk 17.04.2024 18:30 V piatok 12. apríla zaplnili kapely Horkýže Slíže, Inekafe a Zoči Voči košickú Multihalu do posledného miesta. Turné "Slíže a Kafe po 100 rokoch" v metropole východu prilákalo poriadny zástup fanúšikov, z ktorých väčšina prišla v podobnom čase, čo spôsobilo menšie problémy pri vstupe. Celkovú atmosféru však ostrieľané kapely bez problémov pozdvihli svojimi energickými vystúpeniami. Čítané: (1)

VIDEO: Meowlau x Val so singlom Hypocrite vzdávajú hold svojim priateľom a otvárajú novú éru

Hudba.sk 17.04.2024 18:30 Neprešlo ani pol roka od vydania EP Daydream, s ktorým Meowlau x Val získali tri nominácie na ceny Radio_Head Awards , a už sú späť s ďalšou novinkou. V skladbe Hypocrite mierne odbočili od svojho tradičného štýlu a svoj typický energický pop spojili s nádychom post-punku. Neplánovanými vsuvkami v slovenčine vzdávajú hold svojmu zvukárovi a vo videoklipe zachytávajú ľudí, ktorí pri projekte verne stoja počas celej jeho existencie. Čítané: (1)