Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Magazíny

Etiketa golfu – 7 nepísaných pravidiel

20.04.2024 01:00 Šport džentlmenov t.j. golf je športom s bohatou históriou a tradíciou. Súčasťou hry je aj etiketa golfu, ktorá tvorí akési písané i nepísané pravidlá. Tie slúžia na udržanie poriadku, bezpečnosti a rešpektu na ihrisku. Dodržiavať pravidlá, ktoré stanoví daný klub, je prejavom ohľaduplnosti a úcty voči hráčom i personálu. Staňte sa aj vy pravým golfistom džentlmenom a dodržiavajte nasledujúce pravidlá. 1. Bezpečnosť Príspevok Etiketa golfu – 7 nepísaných pravidiel zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Ako vybrať dovolenku na mori: Loď podľa typu dovolenkárov

18.04.2024 17:15 Dovolenka na mori sľubuje nezabudnuteľné zážitky a nekonečný obzor. Ako si vybrať tú pravú loď a destináciu, ktorá bude spĺňať očakávania všetkých pasažierov? V tomto článku vám poradíme, aká loď je ideálna pre rôzne typy dovolenkárov – rodiny s deťmi, partiu kamarátov či zamilované páry. Ako vybrať plavidlo na dovolenku na mori Dovolenka na lodi Príspevok Ako vybrať dovolenku na mori: Loď podľa typu dovolenkárov zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Dovolenky sa blížia – tip na výlet do púšte

18.04.2024 17:15 Dni sa pomaly predlžujú, slnko svieti čoraz silnejšie a blíži sa čas letných dovoleniek. Dovolenky nie sú len o ležaní na pláži. Hľadáte tip na nezabudnuteľný zážitok, ktorý vám prinesie poriadnu dávku adrenalínu a zároveň vám umožní spoznať exotickú krásu púšte? Vyskúšajte výlet na štvorkolkách! Prečo zažiť výlet na štvorkolke v púšti? Jazda na štvorkolke po Príspevok Dovolenky sa blížia – tip na výlet do púšte zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Vodopády sú fascinujúce – tieto sa oplatí vidieť na Slovensku

07.04.2024 02:00 Slováci môžu byť hrdí na bohatstvo prírodných krás, medzi ktoré patria aj nádherné vodopády. Od malebných horských potôčikov, ktoré sa kaskádovo zoskupujú do malých vodopádov, až po impozantné vodopády, ktoré padajú z výšky s hukotom a mocou. Slovensko ponúka pestrú škálu vodopádov, ktoré sú ako stvorené na obdivovanie. Príprava na výstupy k vodopádom Pred túrou skontrolujte poveternostné Príspevok Vodopády sú fascinujúce – tieto sa oplatí vidieť na Slovensku zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Hustenie pneumatík dusíkom: Výhody a nevýhody

07.04.2024 02:00 Hustenie pneumatík dusíkom má veľa výhod ako napríklad pomalšia strata tlaku, stabilnejší tlak a zníženie korózie. Avšak táto metóda má aj svoje nevýhody. Negatíva hustenia pneumatík dusíkom často v servise zamlčia, aby z vás vytiahli peniaze. Pred rozhodnutím o hustení pneumatík dusíkom je dôležité zvážiť všetky výhody a nevýhody a porovnať ich s potrebami vašej jazdy. Hustenie pneumatík Príspevok Hustenie pneumatík dusíkom: Výhody a nevýhody zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Radíme začínajúcim podnikateľom: Oplatí sa založiť eseročku?

07.04.2024 02:00 Založenie eseročky je dôležitým krokom pre každého, kto chce podnikať. Pred založením s.r.o. je dôležité zvážiť všetky aspekty a odpovedať si na otázku, či sa práve vo vašom podnikaní oplatí založiť eseročku, alebo vám stačí živnosť. Aké výhody prináša založenie s.r.o.? Pre založenie s.r.o. resp. pre prechod na eseročku sa často Príspevok Radíme začínajúcim podnikateľom: Oplatí sa založiť eseročku? zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Softshellové bundy: Must-have pre outdoorových nadšencov

06.04.2024 15:00 Ako nadšenci outdoorových aktivít vieme, že správna výbava môže výrazne ovplyvniť našu pohodu a výkon v prírode. Jedným z dôležitých kúskov, ktorý by nemal chýbať v šatníku žiadneho milovníka vonkajších aktivít, je bezpochyby softshellová bunda. V tomto článku si povieme, prečo sú softshellové bundy tak obľúbené medzi outdoorovými nadšencami a aké benefity prinášajú. Prečo softshellové Príspevok Softshellové bundy: Must-have pre outdoorových nadšencov zobrazený najskôr MAGAZÍN BOLD.

Letná dovolenka autom: Ako sa pripraviť?

06.04.2024 20:15 Počas jari sa veľa ľudí rozhoduje, kde a ako strávia letnú dovolenku. Rozhodnutie často padne na dovolenku vlastným vozidlom. Letná dovolenka autom je skvelý spôsob, ako si užiť voľný čas a preskúmať nové miesta. Pred cestou je však dôležité sa dôkladne pripraviť, aby ste si cestu užili bez zbytočného stresu a komplikácií. Poradíme vám, ako sa The post Letná dovolenka autom: Ako sa pripraviť? first appeared on Família.

Turistika: Objavujeme skryté poklady prírody

06.04.2024 20:15 Ako milovníci prírody a dobrodružstva sme vždy na ceste za objavovaním neznámych miest a skrytých pokladov, ktoré nám naša planéta ponúka. Turistika nám dáva jedinečnú príležitosť spoznať krásu prírody zblízka a na vlastnej koži. V tomto článku vám predstavíme, ako turistika obohacuje naše životy, odhalíme tipy pre vaše turistické dobrodružstvá a ako nájsť tie najúžasnejšie The post Turistika: Objavujeme skryté poklady prírody first appeared on Família.

Zážitkové prekvapenia pre ženy k narodeninám

06.04.2024 20:15 Hľadáte darček pre ženu k narodeninám, ktorý ju naozaj poteší a na ktorý nezabudne? Namiesto klasických materiálových darčekov zvážte zážitkový darček, ktorý jej prinesie nezabudnuteľné chvíle a spomienky.  Zážitkové darčeky sú skvelou voľbou pre ženy, ktoré už “všetko majú”, pre milovníčky adrenalínu, gurmánky, romantičky i dobrodružné duše. Ponuka je pestrá, takže určite vyberiete darček, ktorý bude The post Zážitkové prekvapenia pre ženy k narodeninám first appeared on Família.

Top externé kancelárie pre freelancerov: Najkrajšie coworkingové...

06.04.2024 20:15 Pre mnohých freelancerov je práca z domu pohodlná a flexibilná. No po čase vám môže začať chýbať sociálna interakcia, inšpirácia a motivácia, ktorú prináša práca v kancelárii. Coworkingové priestory ponúkajú ideálne riešenie pre všetkých freelancerov a digitálnych nomádov – kombinujú flexibilitu práce z domu s dynamickou atmosférou a komunitou freelancerov profesionálov. Rady pred začiatkom podnikania Ak The post Top externé kancelárie pre freelancerov: Najkrajšie coworkingové priestory sveta first appeared on Família.

Čo nakúpiť v drogérii na jarné upratovanie domu

02.04.2024 00:45 Jarné upratovanie by ste mali zrealizovať vo svojom tele i dome. Akýmsi detoxom pre váš príbytok bude kompletné vyčistenie všetkých priestorov a vyhodenie nepotrebných vecí. Aby bolo jarné upratovanie čo najefektívnejšie, je dôležité mať po ruke všetky potrebné produkty. Poradíme vám, čo nakúpiť v drogérii na jarné upratovanie domu. Základné čistiace prostriedky Prvou položkou vo vašom nákupnom košíku The post Čo nakúpiť v drogérii na jarné upratovanie domu first appeared on Família.

Ako vonku zabaviť najmenšie deti: Športové aktivity a ich prínos pre...

02.04.2024 00:45 Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie. Snaha o správny vývoj dieťaťa zahŕňa aj dostatok pohybu a zábavy vonku na čerstvom vzduchu. Existuje mnoho aktivít, ktoré môžete s vašimi najmenšími deťmi robiť vonku, aby ste ich zabavili a zároveň podporili ich zdravý vývoj. Jedným z najlepších spôsobov, ako to dosiahnuť, sú športové aktivity. Športové aktivity The post Ako vonku zabaviť najmenšie deti: Športové aktivity a ich prínos pre vývoj detí first appeared on Família.

5 dôvodov, prečo je Danubius One ideálnym miestom na bývanie

20.04.2024 00:00 Každý si pod pojmom ideálne bývanie predstavuje niečo iné. Pre niekoho to je pokojný domček na vidieku uprostred prírody, pre niekoho zas miesto, kde sa stále niečo deje. Nájsť niečo medzi tým môže byť dosť ťažké, ale určite to nie je nemožné. Danubius One je miestom, kde sa spája pokoj ale aj jemný ruch mesta. The post 5 dôvodov, prečo je Danubius One ideálnym miestom na bývanie appeared first on TOP5 magazín.

Založenie s.r.o. na kľúč – pre koho je vhodné?

07.04.2024 01:30 Založenie spoločnosti s ručením obmedzeným je pre laika náročný a zdĺhavý proces. Vyžaduje si pochopenie právnych predpisov, vybavenie rôznych dokumentov a komunikáciu s úradmi. Pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť komplikovanej byrokratickej záťaži, existuje možnosť založenia s.r.o. na kľúč. Čo je to založenie s.r.o. na kľúč? Lámete si hlavu nad tým, ako založiť sro? Nemusíte The post Založenie s.r.o. na kľúč – pre koho je vhodné? appeared first on TOP5 magazín.

Turistická obuv: prečo je dôležitá a ako pomáha

07.04.2024 01:30 Turistika je skvelý spôsob, ako tráviť voľný čas v prírode a posilňovať zdravie. Aby ste si túto aktivitu užili naplno a bez zranení, je dôležité mať kvalitné turistické topánky. Tie vám poskytnú potrebnú oporu a ochranu chodidiel pred nerovným terénom, vlhkosťou a chladom. Prečo sú turistické topánky dôležité? Turistické topánky chránia pred šmykom. Majú podrážku The post Turistická obuv: prečo je dôležitá a ako pomáha appeared first on TOP5 magazín.

5 dôvodov, prečo nikdy nejazdite na motorke bez prilby

06.04.2024 03:45 Jazda na motorke je pre mnohých ľudí zábavná a vzrušujúca aktivita. Preháňať sa na motorke je spojením absolútnej slobody a vysokého stupňa adrenalínu. Jazda na motorke však nie je len o zábave, ale nesie so sebou aj riziko. Preto je nevyhnutné dodržiavať bezpečnostné pravidlá a počas každej jazdy nosiť prilbu. Prečo je motocyklová prilba tak dôležitá? 1. Prilba The post 5 dôvodov, prečo nikdy nejazdite na motorke bez prilby appeared first on TOP5 magazín.

Elektrické bicykle: Revolúcia v mestskom pohybe

04.04.2024 20:15 V dnešnom svete, kde je environmentálna udržateľnosť na popredných miestach agendy a hľadanie alternatívnych spôsobov dopravy sa stáva nevyhnutnosťou, sa elektrické bicykle ukazujú ako jeden z kľúčových prvkov mestského pohybu novej generácie. V tomto článku sa ponoríme do sveta týchto inovatívnych dopravných prostriedkov, ktoré menia spôsob, akým sa pohybujeme po mestách. Výhody elektrických bicyklov Elektrické The post Elektrické bicykle: Revolúcia v mestskom pohybe appeared first on TOP5 magazín.

Pazar Coffee Company v Balatonfürede

19.04.2024 18:30 Rozkvit Pazar Coffee Company Príbeh Pazar Coffee Company sa začal písať v roku 2013 v malej kaviarni na ulici Akadémia v Budapešti. Čo začalo ako záľuba, postupne prerástlo do podnikania. Jeden kávový nadšenec pracoval na vytvorení úžasného kaviarenského zážitku. Majiteľ si ani len nevedel predstaviť, že postupne položí základy jednej z najobľúbenejších kaviarní v Balatonfürede. The post Pazar Coffee Company v Balatonfürede appeared first on salkakavy.sk.

Vináreň Zelna v Balatonfüred

19.04.2024 18:30 Viac než len Vináreň Kráčali sme uličkami Balatonfüredu, mestečka ležiaceho pri brehoch Balatonu, a natrafili sme na vináreň ZELNA, ktorá očarí nielen svojím umiestnením, ale i atmosférou. Mesto samo je perlou pre turistov, ktorí prichádzajú za vinárstvom, nádhernou promenádou a historickými pamiatkami, ako sú klasicistické stavby a pamätníky, ktoré mapujú jeho bohatú minulosť. Samozrejme, nemohli The post Vináreň Zelna v Balatonfüred appeared first on salkakavy.sk.

Reštaurácia Dock v Balatonfüred

19.04.2024 18:30 Útočisko na brehu Balatonu Po skvelom dni strávenom na slnečných plážach Balatonfüredu, sme našli útočisko v útulnej reštaurácii Dock. Tu sme si po slnečnom dni mohli oddýchnuť v tieni terasy. Reštaurácia Dock je ideálnym miestom na relaxáciu po dni strávenom na slniečku, ponúkajúc úžasnú atmosféru a vynikajúce občerstvenie. Spoznajte neformálny štýl Reštaurácia Dock sa rozprestiera The post Reštaurácia Dock v Balatonfüred appeared first on salkakavy.sk.

Plážová zóna hotela Eurobus v Kaluži

19.04.2024 18:30 Čaro Šíravy Na východnom Slovensku, pri brehoch Šíravy, sa vypína moderný Hotel Eurobus, ktorý je známy svojou pohostinnosťou a prvotriednymi službami. Nachádza sa v obľúbenej lokalite, ktorá je ako stvorená pre rodinnú dovolenku, romantický útek alebo firemné akcie. Exteriér hotela je kombináciou klasickej architektúry a moderných prvkov, čo z neho robí vizuálne pútavú stavbu. Výhľad The post Plážová zóna hotela Eurobus v Kaluži appeared first on salkakavy.sk.

Tortuga Bar & Terrace v Balatonfürede

19.04.2024 18:30 Tortuga Bar Terrace: Oáza pokoja v srdci mesta Keď sme sa prechádzali Balatonfüredom, dostali sme chuť na niečo osviežujúce. Vtedy sme začali hľadať príjemné miesto na posedenie. V tichom zákutí mesta sme našli štýlové miesto – Tortuga Bar Terrace. Tento útulný podnik je miestom, kde sa miestni aj turisti stretávajú, aby si užili The post Tortuga Bar Terrace v Balatonfürede appeared first on salkakavy.sk.

Café Roxy v Siófoku

19.04.2024 18:30 Siófok plný života a histórie Počas našej dovolenky pri Balatone sme si za cieľ našej cesty zvolili aj Siófok, ktorý sme mali možnosť navštíviť. Siófok je mestom dynamického ducha a pohostinného srdca, ktoré sa tiahne pozdĺž brehov maďarského Balatonu, najväčšieho jazera v Strednej Európe. Toto populárne letovisko je známe svojimi búrlivými plážovými párty, pestrými festivalmi The post Café Roxy v Siófoku appeared first on salkakavy.sk.

Europenzión Salaš – Kaluža – Zemplínska Šírava

05.04.2024 23:00 Poklad na brehoch Šíravy Na brehoch malebného Zemplínskeho jazera, známeho aj ako Šírava, sa ukrýva skutočný klenot slovenskej gastronómie – reštaurácia a penzión Salaš. Salaš má viac ako tridsaťročnú tradíciu. Tento útulný podnik ponúka nielen odpočinok v lone prírody, ale aj chuťový zážitok tradičnej slovenskej kuchyne. Preto pri plánovaní výletu na Zemplínsku Šíravu sme nezabudli The post Europenzión Salaš – Kaluža – Zemplínska Šírava appeared first on salkakavy.sk.

Balaton Étterem – Balatonfüred

05.04.2024 23:00 Reštaurácia s výhľadom na srdce Balatonu V srdci obľúbeného maďarského letoviska Balatonfüred sa nachádza reštaurácia Balaton Étterem. Toto mesto, známe pre svoje historické kúpele a vínne festivaly, je domovom mnohých pamiatok, ako sú klasicistické domy a Tagore promenáda pomenovaná po slávnom poetovi. Balaton Étterem je reštaurácia s priamym výhľadom na jazero Balaton, čo vytvára dokonalú The post Balaton Étterem – Balatonfüred appeared first on salkakavy.sk.

Sun Beach Resort – Zemplínska Šírava

05.04.2024 23:00 Medvedia hora nezabudnuteľné miesto na Šírave Na úpätí Medvedej hory, kde sa tiahne obľúbená Zemplínska Šírava, sa nachádza oáza pokoja a zábavy – Sun Beach Resort. Tento rezort je nielen dokonalým miestom pre vaše letné osvieženie vo vodách Šíravy, ale aj útočiskom pre každého, kto hľadá únik od každodennej rutiny. Sun Beach Resort ponúka mnoho The post Sun Beach Resort – Zemplínska Šírava appeared first on salkakavy.sk.

Hotel Gabriella & Vízimalom Étterem v Topolce

03.04.2024 18:45 Očarujúce mestečko Topolca Predstavím vám nádherné mestečko v Maďarsku. Uprostred malebných scenérií, ktoré pripomínajú obrazy stredovekých majstrov, sa nachádza Topolca, kde história stretáva súčasnosť. Ide o mesto Topolca, ktoré je známe svojimi historickými pamiatkami a prírodnými krásami. Toto skvostné mestečko si zachovalo svoj jedinečný pôvab. Skvostom Topolce je jednoznačne pozoruhodný mlyn. Tento mlyn stojaci pri The post Hotel Gabriella Vízimalom Étterem v Topolce appeared first on salkakavy.sk.

Interiérový dizajn: štýlové zariadenie kúpeľne

20.04.2024 00:00 Kúpeľňa už dávno nie je len miestom pre vykonanie rýchlej hygieny. Stala sa oázou pokoja a relaxu. Moderné trendy v interiérovom dizajne sa zameriavajú na vytvorenie útulného a štýlového priestoru, ktorý odráža vkus majiteľa. V tomto článku sa pozrieme na to, ako vyzerajú súčasné moderné kúpeľne a aké prvky im dodávajú šmrnc. Ako vytvoriť modernú Príspevok Interiérový dizajn: štýlové zariadenie kúpeľne zobrazený najskôr Wellness magazín.

Čo musíte zvážiť pred kúpu sedačky?

19.04.2024 12:31 Každá domácnosť má iné potreby. Práve preto by ste si mali pri kúpe gauča premyslieť priestor, životný štýl aj kvalitu materiálov. Pomôžeme vám nájsť ten ideálny kus.   zdroj: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=919651053500610&set=pb.100063671724269.-2207520000&type=3&locale=sk_SK Priestor a veľkosť Veľkosť miestnosti je dôležitým faktorom, ktorý mnohí ľudia opomínajú a neskôr ľutujú. Nenechajte nič na náhodu a odmerajte si priestor, v ktorom Príspevok Čo musíte zvážiť pred kúpu sedačky? zobrazený najskôr Wellness magazín.

Termoprádlo: Tajomstvo pohodlia pri outdoorových aktivitách

07.04.2024 00:45 Ako vášnivý milovník outdoorových aktivít som postupne pochopil, že tajomstvom pohodlia a výdrže v náročných podmienkach je správna vrstva oblečenia. Na vrchole tohto zoznamu, často ignorované ale neoceniteľné, stojí termoprádlo. V tomto článku preberieme, prečo je termoprádlo kľúčovým prvkom pre každého outdoorového nadšenca a ako vybrať to pravé pre vaše potreby. Prečo je termoprádlo také Príspevok Termoprádlo: Tajomstvo pohodlia pri outdoorových aktivitách zobrazený najskôr Wellness magazín.

Chcete zmeniť farbu vlasov? Farby na vlasy podľa typu pleti

06.04.2024 03:45 Zmena farby vlasov je jedným z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov, ako oživiť svoj vzhľad a vyjadriť osobnosť. No nie každá farba sa vám bude hodiť. Ako si vybrať tú správnu farbu na vlasy, ktorá podčiarkne vašu krásu a zvýrazní vaše prednosti? Podľa odborníkov záleží najmä na tom, aký máte typ pleti. Ako zistiť farebný tón Príspevok Chcete zmeniť farbu vlasov? Farby na vlasy podľa typu pleti zobrazený najskôr Wellness magazín.

Ako spestriť tréningy na bežiacom páse

06.04.2024 03:45 Bežiaci pás je skvelý spôsob, ako si udržať kondíciu, zlepšiť zdravie a spaľovať kalórie. Avšak behanie na bežiacom páse sa môže stať nudné, monotónne a demotivujúce. Využite naše rady a tipy, váš tréning sa stane zábavnejším a efektívnejším. Zmeňte rýchlosť a sklon bežiaceho pásu Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako urobiť tréning na bežiacom páse zaujímavejším a efektívnejším, Príspevok Ako spestriť tréningy na bežiacom páse zobrazený najskôr Wellness magazín.

Ako sa na jar rýchlo dostať do formy bez návštevy fitka

02.04.2024 05:00 Jar je tu a so sebou prináša túžbu po novom začiatku a novej postave. Pre mnohých z vás to znamená aj návrat k cvičeniu a lepšej fyzickej kondícii. Avšak nie každý má čas alebo chuť chodiť do fitka. Našťastie existuje mnoho spôsobov, ako získať formu priamo z pohodlia vášho domova. Od malých skladných pomôcok ako gumy na cvičenie Príspevok Ako sa na jar rýchlo dostať do formy bez návštevy fitka zobrazený najskôr Wellness magazín.

Jarné poľovačky – so štvorkolkou si lov užijete oveľa viac

18.04.2024 23:15 Jarné poľovačky sú spôsobom, ako spojiť lásku k prírode s vášňou pre poľovníctvo. Pridajte do vašej poľovníckej výbavy štvorkolku a užijete si lepší lov i zábavu. Prečo je práve štvorkolka ideálnym spoločníkom na jarných poľovačkách? Keď sa chcete dostať rýchlo a bezpečne do neprístupných častí lesa Lesy sú plné miest, ktoré sú ťažko dostupné pešo alebo autom. Štvorkolka The post Jarné poľovačky – so štvorkolkou si lov užijete oveľa viac first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Sexuálne hračky: Prínos pre osobný rozvoj a vzťahy

10.04.2024 19:15 V súčasnej dobe, keď spoločnosť stáva otvorenejšou k diskusii o sexuálnom zdraví a pohode, sexuálne hračky získavajú na popularite ako prostriedky na objavovanie osobnej sexuality, zlepšenie intímnych zážitkov a posilnenie vzťahov. Tieto pomôcky môžu byť dôležitým prvkom v každodennom živote ľudí, ktorí sa usilujú o lepšie pochopenie svojich telies, predpoklady pre zdravé sexuálne interakcie a The post Sexuálne hračky: Prínos pre osobný rozvoj a vzťahy first appeared on Gazda.sk - informačný portál.

Čo nerobiť ak vás trápi akné?

20.04.2024 03:31 Akné je kožné ochorenie, s ktorým má osobnú skúsenosť takmer každý. Keďže pri tomto ochorení zohrávajú dôležitú úlohu hormóny súvisí s obdobím puberty a dospievania. Neraz ale dokáže potrápiť aj v dospelom veku. V snahe zbaviť sa akné čo najskôr robíme všetko možné a neraz to vedie aj k zhoršeniu ochorenia. Čomu sa pri problémoch s akné vyhnúť? Striedanie kozmetických produktov Nezabral vám ... Príspevok Čo nerobiť ak vás trápi akné? zobrazený najskôr Pisem.sk.

Spoľahlivá osobná doprava z Bratislavy na letiska Schwechat

14.04.2024 18:45 Cestovanie medzi mestami a letiskami môže byť niekedy stresujúce, najmä ak ide o medzinárodné presuny. Avšak, pre tých, ktorí hľadajú pohodlnú, spoľahlivú a bezpečnú možnosť dopravy z Bratislavy na letisko Schwechat, cestovanie taxíkom je ideálnym riešením. V tomto článku preskúmame výhody ktoré ponúka táto forma dopravy. Pohodlie a komfort Jednou z najvýraznejších výhod cestovania taxíkom ... Príspevok Spoľahlivá osobná doprava z Bratislavy na letiska Schwechat zobrazený najskôr Pisem.sk.

Formy na betón – spôsob, ako si doma vyrobiť úchvatnú dlažbu

09.04.2024 08:30 Dlažba okolo domu je nevyhnutnou súčasťou každého domova. Môže byť vo forme chodníka, príjazdovej cesty, prípadne na terase. Je dôležitým prvkom, ktorý má estetické, ale aj praktické vlastnosti. Riešenie problému s dlažbou však rozhodne nie je lacné. Ide o pomerne nákladnú záležitosť, ktorá si vyžaduje aj množstvo času a energie. Našťastie však v dnešnej dobe existujú inovatívne riešenia, ktoré ... Príspevok Formy na betón – spôsob, ako si doma vyrobiť úchvatnú dlažbu zobrazený najskôr Pisem.sk.

Bolí vás krčná chrbtica? Kúpte si masážny prístroj na krk

06.04.2024 04:45 Krčná chrbtica je po celý deň namáhaná, či už kvôli sedavému zamestnaniu, stresu, nevhodnej posteľnej výbave, alebo nesprávnemu držaniu tela. Bolesť v tejto oblasti môže byť veľmi nepríjemná a ovplyvňovať kvalitu života. Ako sa zbaviť bolesti krčnej chrbtice? Jednou z možností je kúpiť si masážny prístroj na krk, ktorý vám pomôže uvoľniť napäté svaly, zlepšiť ... Príspevok Bolí vás krčná chrbtica? Kúpte si masážny prístroj na krk zobrazený najskôr Pisem.sk.

Stroje na cvičenie šetrné ku kĺbom

02.04.2024 03:30 Cvičenie je dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu, ale pre ľudí s bolesťami kĺbov alebo zraneniami môže byť náročné nájsť aktivity, ktoré sú šetrné k ich telu. Našťastie existujú rôzne stroje na cvičenie, ktoré sú navrhnuté tak, aby minimalizovali namáhanie kĺbov a zároveň poskytli efektívny tréning. Eliptický trenažér Eliptický trenažér je skvelý stroj pre kardiovaskulárne cvičenie ... Príspevok Stroje na cvičenie šetrné ku kĺbom zobrazený najskôr Pisem.sk.

Bungalov alebo poschodový dom? Výhody a nevýhody

01.04.2024 05:31 Pri pohľade na rôzne projekty domov a hľadaní toho správneho sa často dostanete do dilemy medzi bungalovom a poschodovým rodinným domom. Oba typy majú svoje jedinečné vlastnosti, a preto je voľba medzi nimi často individuálna a závisí od konkrétnych potrieb každého klienta. Bungalov v porovnaní s poschodovým domom však prináša niekoľko výhod, ktoré by ste ... Príspevok Bungalov alebo poschodový dom? Výhody a nevýhody zobrazený najskôr Pisem.sk.

Investičné zlato ako dostupná investícia pre všetkých: Od drobných...

18.04.2024 23:45 Zlato sa stáva čoraz prístupnejšou investíciou nielen pre veľkých investorov, ale aj pre tých, ktorí disponujú menšími finančnými prostriedkami. S aktuálnou cenou okolo 2008 USD za trójsku uncu, ponúka zlato rozličné možnosti investícií, od malých zliatkov až po veľké investičné portfólia, čím sa otvára pre širší okruh investorov​​. Investičné zlato nie je len pre elity Prístupnosť investičného zlata pre drobných investorov je realitou. Zlato je teraz dostupné aj pre ľudí, ktorí môžu investovať iba do menších zliatkov alebo chcú pravidelne nakupovať malé množstvá zlata, čím postupne budujú svoje portfólio. Jednorazové investície alebo postupné sporenie Investori majú možnosť buď jednorazovo preniesť významnú časť svojho majetku do zlata, alebo si môžu budovať svoje investície postupne. To umožňuje flexibilnú adaptáciu na finančné možnosti a potreby. Zlaté zliatky s investičným zlatom sa ponúkajú už od 1 gramu, takže nie je problém do zlata investovať časť každej výplaty. Hologramové zliatky ako atraktívna voľba pre každého Veľmi atraktívne sú hologramové zliatky od švajčiarskej rafinérie Argor-Heraeus. Aj toto investičné zlato je dostupné v rôznych veľkostiach, čo umožňuje investorom vybrať si množstvo zlata, ktoré zodpovedá ich investičným cieľom a rozpočtu. Unikátna je na týchto zliatkoch estetika, ale aj ich bezpečnosť. Bez ohľadu na veľkosť investície, hologramové zliatky ponúkajú bezpečnosť technológie Kinebar® a estetickú príťažlivosť gilošových vzorov, čím pridávajú hodnotu investícii každej veľkosti. Podobne sú chránené bankovky či pasy a táto unikátna ochrana je teraz aj súčasťou zlatých zliatkov. Na slovenskom a českom trhu ich ponúka Zlatovna. Zlato ako ochrana finančných aktív Pozrite sa na dva dôvody, prečo je investovanie do fyzického zlata v podobe zlatých zliatkov výbornou voľbou pre každého investora, bez ohľadu na jeho finančné možnosti: Alternatíva k bankovým účtom: Investovanie do zlata môže byť atraktívnou alternatívou k udržiavaniu finančných prostriedkov na bankových účtoch, najmä v čase nízkych alebo negatívnych úrokových sadzieb. Diverzifikácia finančného portfólia a ochrana pred infláciou: Zlato ponúka ochranu proti inflácii a finančnej neistote, čím sa stáva dôležitou súčasťou diverzifikovaného investičného portfólia. Zlato je rozumnou voľbou pre každého investora Zlato v roku 2023 i v roku 2024 predstavuje atraktívnu investičnú možnosť pre široké spektrum investorov, od drobných sporiteľov až po veľkých finančných hráčov. S rôznymi možnosťami investícií, od malých po veľké zliatky, a s bezpečnostnými a estetickými výhodami, ako sú hologramy a giloše, zlato ponúka stabilnú a spoľahlivú možnosť pre ochranu a rast finančných aktív v každej ekonomickej situácii. The post Investičné zlato ako dostupná investícia pre všetkých: Od drobných investorov po milionárov first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Bezpečnosť na Cestách: Návody na Bezpečnú Jazdu a Správanie v Prípade...

15.04.2024 00:00 Každý deň sa milióny ľudí pohybujú po cestách našich miest a krajín. Bezpečnosť na cestách je kľúčovým faktorom pre zachovanie životov a zdravia vodičov, cestujúcich a ďalších účastníkov cestnej premávky. V tomto článku sa budeme venovať otázkam bezpečnosti na cestách, vrátane návodov na bezpečnú jazdu a poradenstva v prípade nehody. Návod na Bezpečnú Jazdu 1. Dôkladná Príprava Pred Cestou Predtým než sa vyberiete na cestu, dôkladne skontrolujte svoje vozidlo. Uistite sa, že brzdy, svetlá, pneumatiky a iné kritické časti sú v dobrom stave. Pravidelná údržba vozidla je kľúčová pre bezpečnú jazdu. 2. Dodržiavanie Rýchlostných Obmedzení Nezodpovedná jazda v nadmerných rýchlostiach je jednou z hlavných príčin dopravných nehôd. Vždy dodržiavajte rýchlostné obmedzenia a prispôsobte rýchlosť podmienkam na ceste. 3. Udržiavanie Bezpečnej Vzdialenosti Držte bezpečnú vzdialenosť od vozidla pred vami. To vám umožní reagovať rýchlejšie, ak sa pred vami niečo stane, a tiež zníži riziko kolízie. 4. Nepoužívanie Mobilného Telefónu počas Jazdy Používanie mobilného telefónu počas jazdy je nebezpečné a môže viesť k vážnym nehodám. Držte svoju pozornosť na ceste a vyhnite sa rozptyľovaniu. 5. Dodržiavanie Pravidiel Cestnej Premávky Dodržiavajte všetky pravidlá cestnej premávky, vrátane dodržiavania značiek Stop, dávajte prednosť v jazde a ďalšie. Pravidlá sú navrhnuté na zabezpečenie bezpečnej cestnej premávky. Správanie v Prípade Nehody Nanešťastie, nehody sa stávajú aj napriek najlepším opatreniam. Ak sa ocitnete v dopravnej nehode, dodržiavajte nasledujúce kroky: 1. Zabezpečte Bezpečnosť Ak je to možné, presuňte svoje vozidlo na bezpečné miesto, mimo hlavnej cesty. Zapnite výstražné svetlá a dajte si výstražný trojuholník na varovanie ostatných vodičov. 2. Zavolajte Núdzové Čísla Okamžite volajte číslo núdzovej linky a informujte ich o nehode. Poskytnite presné informácie o mieste nehody a počet zranených osôb. 3. Poskytnite Prvú Pomoc Ak máte odbornosť v poskytovaní prvej pomoci a je to bezpečné, poskytnite pomoc zraneným osobám. Uistite sa, že ostatní účastníci nehody sú v poriadku. 4. Spolupracujte s Políciou Po príchode polície podrobne opíšte okolnosti nehody a snažte sa byť čo najpresnejší. Nezabudnite si získať kontaktné informácie od svedkov, ak ich je. Záver Bezpečnosť na cestách by mala byť prioritou pre každého vodiča, vrátane tých, ktorí jazdia modelom Opel Grandland. S dodržiavaním bezpečných jazdných návykov a vedomostí o tom, ako správne reagovať v prípade nehody, môžeme prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd a zranení na cestách. Pamätajte, že bezpečná jazda je záležitosťou nás všetkých. The post Bezpečnosť na Cestách: Návody na Bezpečnú Jazdu a Správanie v Prípade Nehody first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Potrebuje vaše auto detailing? Čo je detailing auta, výhody a nevýhody

15.04.2024 00:00 Počuli ste už o detailingu auta? Názov je celkom trefný a dá sa z neho vyčítať, že je to nejaká činnosť, ktorá sa zameriava na detaily auta. Detailing však veľmi nezaujímajú brzdové kotúče, tlmiče výfukov, sviečky zapaľovania ani rozvody. Detailing pre auto je to, čo wellness pre ľudí. Vráti autu jeho zašlú krásu, obnoví farbu a lesk, auto po detailingu vyzerá, akoby práve zišlo z výrobnej linky. Najlepšiu službu vám urobí profesionálny detailing, no mnoho motoristov sa do detailovania púšťajú sami. Čo je lepšie, zistíte v nasledujúcom článku. Čo je detailovanie auta? Autodetailing je umenie čistenia a obnovy vozidla do stavu ako nového. Je oveľa presnejší ako umývanie auta, vyžaduje si však viac času. Detailing auta sa vždy robí ručne a zameriava sa tak na exteriér, ako aj na interiér auta. Detailing je proces, pri ktorom sa používajú rôzne techniky na čistenie a ochranu auta, od ručného umývania a chemického čistenia až po voskovanie a leštenie. Rozdiel medzi autodetailingom a bežným umývaním auta Ak si nie ste istí, aký je rozdiel medzi autoumývarňou a autodetailingom, nie ste sami. Obidve činnosti sa týkajú umývania vozidla, ale iba jedna sa zameriava na údržbu ako kľúčovú prioritu. Autoumyváreň zbaví vaše vozidlo špiny, prachu a cestnej nečistoty. Autodetailing sa však zameriava na to, aby vaše auto bolo skutočne čisté. Zacieli na každý malý detail, aby vozidlo vydržalo dlhšie a zostalo čo najdlhšie v čo najlepšom stave. Autodetailing sa vykonáva raz až dvakrát ročne, zvyšuje životnosť a kvalitu vášho vozidla. Umývanie auta ručne alebo na bezkontaktnej autoumyvárni je niečo, čo robíte každý druhý víkend, len aby ste z neho zmyli nános prachu, špiny a blata. Čo zahŕňa autodetailing? Kvalita detailovania je prekvapivo v detailoch. Čím detailnejšia a precíznejšia práca, tým lepší výsledok. Detailing môžeme rozdeliť do dvoch základných skupín: detailovanie exteriéru auta a detailovanie interiéru auta. Vonkajšie čistenie auta Umývanie a sušenie Tento proces umývania a sušenia sa vykonáva ručne. Na karosériu auta sa používajú kvalitné prípravky, ktoré zmyjú z povrchu aj odolnejšiu špinu. Vyčistí a umyje sa celý povrch auta, to zahŕňa aj ručné umývanie kľučiek dverí a skla. Čistenie motorového priestoru Rovnako ako ostatné časti vášho vozidla, aj motorový priestor si vyžaduje pravidelné čistenie a údržbu, aby sa zabezpečil optimálny výkon. Tento proces zahŕňa čistenie motorového priestoru pomocou špecializovaných produktov a nástrojov, ktoré môžu predĺžiť životnosť vášho vozidla a zabrániť možným problémom. Čistenie pneumatík a diskov Detailingové čistenie pneumatík, ráfikov a diskov zabraňuje usadzovaniu škodlivých látok, ako je napríklad brzdový prach, ktorý môže viesť ku korózii. Tento proces je životne dôležitý pre zachovanie výkonu a estetického vzhľadu vášho auta. Obnova svetlometov Renovácia svetlometov je ďalšou významnou súčasťou detailovania exteriéru. Časom sa môžu svetlomety stlmiť alebo zakaliť, čo môže ovplyvniť viditeľnosť. Vďaka obnove budú svetlomety svietiť jasne, čím sa zvýši bezpečnosť, ako aj celkový vzhľad auta. Claying Claying sa vykonáva pomocou hlinenej tyčinky. Tá sa používa na odstránenie akýchkoľvek drobných nečistôt, ktoré zostali po umytí auta. Clay stiahne z povrchu drobné čiastočky, ktoré cítite pod prstami, keď nimi prejdete po práve umytej karosérii. Claying má za následok čistejší a hladší povrch a zvyšuje účinnosť leštidla a vosku. Leštenie Je určené na zušľachtenie laku. Cieľom je dosiahnuť čo najrovnomernejší náter leštidla, aby sa zlepšila úroveň lesku. Vďaka tomu zmiznú malé škrabance v laku. Ochrana laku Na zvýšenie lesku autu a na pridanie ochrannej vrstvy sa nanáša tmel. V niektorých prípadoch je možné použiť vosk. Tento krok zahŕňa aj keramickú alebo grafénovú ochranu, ktorá vytvorí na povrchu povlak odolný voči náletovým nečistotám, prachu, peľu a pod. Dodá laku hydrofóbne vlastnosti – voda sa nedrží na povrchu, mení sa na kvapky a rýchlejšie s vozidla odteká. Vnútorné čistenie auta Dôkladné vyčistenie auta Prvým krokom je vyčistenie auta od odpadkov. To zahŕňa vyprázdnenie košov, popolníkov, vyčistenie všetkých priehradiek a odkladacích priestorov. Vysávanie Prevádza sa dôkladné vysávanie s použitím rôznych nadstavcov vysávača. Vysávajú sa sedadlá, priestor medzi sedadlami, koberce a koberčeky, čalúnenie podhľadu a dverí, podlahy a batožinový priestor. Kefovanie a čistenie parou Toto sa robí na odstránenie škvŕn na podlahových kobercoch a rohožiach, aj na látkových sedadlách a ostatnom čalúnení. Efektívnejšia metóda odstraňovania odolných škvŕn z kobercov a sedadiel je použitím parného čističa. Leštenie tvrdých povrchov Autodetailing zahŕňa aj leštenie tvrdých povrchov, ako sú palubná doska, riadiaca jednotka a pod. Používajú sa rôzne prípravky vhodné na čistenie plastu, ocele a dreva. Čistenie skiel Čistenie čelného skla a okien. Používajú sa kvalitné prípravky, ktoré zabraňujú zahmlievaniu. Hĺbkové čistenie a impregnácia koženého čalúnenia Čistič kože sa používa na čistenie akýchkoľvek kožených častí vo vozidle. Nielen sedadlá, ale aj volant, riadiaca jednotka či palubná doska. Koža sa nakoniec impregnuje, aby sa vytiahla jej prirodzená farba, dodal sa jej lesk a ochrana. Čistenie a dezinfekcia klimatizácie Odborníci sa zhodujú, že je vhodné čistiť a dezinfikovať klímu aspoň raz ročne. Inak vám z nej hrozia rôzne zápachy a alergikom aj mnohé nečakané problémy s dýchaním. Odstránenie zápachov Posledným krokom je parfumovanie auta. Používajú sa dezodoranty určené do interiéru auta. Detailing si však vyžaduje neutralizátor pachu, ktorý pach nielen prekryje, ale ho aj rozloží a auto bude voňať čistotou. Detailovanie auta na vlastnú zodpovednosť vs. profesionálny autodetailing Mnohí motoristi doslova milujú, keď si môžu svojho štvorkolesového tátoša rozmaznávať. Ak patríte do tejto skupiny a máte s voskovaním, leštením či nanášaním akejkoľvek ochrany aspoň základné znalosti, nič vám nebráni pustiť sa do toho sami. Profesionálny detailing auta je nákladný, ak sa o svoje auto postaráte sami, ušetríte pár desiatok eur. Budete však potrebovať kvalitné a výkonné nástroje a produkty, takže s nejakou – nie malou – počiatočnou investíciou určite počítajte. K tomu pripočítajte čas, ktorý spotrebujete na dôkladné detailovanie auta. Na druhej strane sú tu profesionálne detailingové štúdia, kde sa vášmu autu povenuje skutočný odborník. Ako zárukou perfektného výsledku sú jeho znalosti, zručnosti a vybavenie. Najmä zložitejšie procedúry, ako sú brúsenie a obnova farby, zjednotenie odtieňa farby, voskovanie, quartz ochrana alebo grafénová vrstva a pod., si vyžadujú oko profesionála. Na záver Vaše auto je azda najposlušnejší domáci miláčik. Je pripravené poslúžiť vám. Odvezie vás, kdekoľvek a kedykoľvek potrebujete. Preto si aj ono zaslúži raz za čas wellness program, ktorý ho omladí a prinavráti mu farbu a lesk. Práve na toto sa zameriava autodetailing – obnovuje vzhľad vozidiel. Detailovanie auta môžete vykonať sami u vás v garáži, potrebná je však zručnosť, základné znalosti, správne prípravky a vybavenie. Detailing je zásah do farby a laku, ak to neurobíte správne, môže sa stať, že budete musieť celé auto prestriekať. Ak máte záujem o odborný autodetailing, odporúčame osloviť profesionálov. Urobte si prieskum, zistite možnosti vo vašom okolí. Kontaktujte ich, aby ste sa dozvedeli, čo vám ponúkajú a hlavne za koľko. Eva Dedinská, Obsahový špecialista na optimalizáciu webov The post Potrebuje vaše auto detailing? Čo je detailing auta, výhody a nevýhody first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Poradca motoristu: Ako šetriť pneumatiky a palivo

12.04.2024 07:00 Dobré pneumatiky poskytujú bezpečnosť na cestách a zohrávajú kľúčovú úlohu v efektivite spotreby paliva. Správna údržba a jazda môžu výrazne predĺžiť životnosť pneumatík a zároveň minimalizovať náklady na palivo. Riaďte sa našimi tipmi pre predĺženie životnosti pneumatík a zníženie spotreby. Udržujte správny tlak v pneumatikách Tlak v pneumatikách by mal zodpovedať hodnotám uvedeným v návode na použitie vozidla alebo na nálepke na dverách vodiča. Príliš nízky alebo vysoký tlak môže spôsobiť nerovnomerné opotrebenie, zhoršenú priľnavosť, zvýšenú spotrebu paliva a poškodenie konštrukcie pneumatiky. Tlak v pneumatikách by ste mali kontrolovať aspoň raz mesačne a pred dlhšou cestou, a to za studena. Vymeňte pneumatiky podľa ročného obdobia Na jar včas prezujte na letné pneumatiky a na jeseň na zimné pneumatiky. Predĺžite tak životnosť pneumatík. Dôvodom sú teploty a zmesi používané pri výrobe letných a zimných pneumatík. Zimné pneumatiky sa rýchlejšie opotrebúvajú pri teplotách nad 7 °C v dôsledku mäkšej zmesi použitej na ich výrobu. Letné pneumatiky pod touto teplotou menia jazdné vlastnosti, ničia sa a predlžuje sa ich brzdná dráha. Prehadzujte pneumatiky medzi nápravami Občas prehoďte pneumatiky medzi nápravami, aby ste zabránili nerovnomernému zaťaženiu predných a zadných pneumatík. Ak vaše pneumatiky vykazujú rôzny stupeň opotrebovania, novšie pneumatiky by mali byť vždy na zadnej náprave. Tým sa zabezpečí lepšia stabilita a ovládateľnosť vozidla. V prípade prílišného opotrebenia radšej neriskujte a kúpte hoci aj lacné pneumatiky. Kúpte kvalitné pneumatiky Pri výbere nových pneumatík sa neriaďte len cenou, ale aj kvalitou a vlastnosťami pneumatík. Kvalitné pneumatiky vám poskytnú lepší výkon, bezpečnosť a komfort jazdy. Pri kúpe pneumatík si všímajte ich energetickú triedu, ktorá udáva, ako pneumatiky ovplyvňujú spotrebu paliva. Jazdite šetrne a rozumne Váš štýl jazdy má veľký vplyv na opotrebenie pneumatík a spotrebu paliva. Ak jazdíte agresívne, prudko zrýchľujete, brzdíte a zatáčate, pneumatiky sa rýchlejšie opotrebúvajú a zvyšuje sa aj spotreba paliva. Preto sa snažte jazdiť plynulo, predvídať situácie na ceste, dodržiavať bezpečnú vzdialenosť a prispôsobiť rýchlosť dopravným podmienkam. Skladujte pneumatiky správne Ak máte doma sadu pneumatík, ktorú nepoužívate, je potrebné ju skladovať správne, aby sa neznehodnotila. Pneumatiky by ste mali skladovať na suchom, chladnom a tmavom mieste, kde nie sú vystavené priamemu slnečnému žiareniu, vlhkosti, teplu alebo chemikáliám. Pneumatiky uložte na seba alebo vedľa seba podľa toho, či sú na diskoch. Autor: Gabriela Kudláčová The post Poradca motoristu: Ako šetriť pneumatiky a palivo first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Ako chrániť podvozok auta pred koróziou

06.04.2024 21:45 Podvozok auta je najviac vystavený riziku korózie. Kvôli pôsobeniu vlhkosti, soli a ďalších chemikálií na cestách sa môže podvozok rýchlo znehodnocovať. Našťastie existuje viacero preventívnych opatrení, ktoré môžete podniknúť, aby ste predišli korózii podvozku a predĺžili životnosť vášho auta. Medzi najúčinnejšie patria pravidelná starostlivosť o podvozok a aplikácia antikorózneho nástreku. Ako sa starať o podvozok auta Pravidelné čistenie podvozku auta je kľúčové pre odstránenie zvyškov soli a špiny, ktoré môžu prispieť k rozvoju korózie. Pri čistení je dôležité používať tlakovú umývačku, aby sa dôkladne odstránili všetky nečistoty. Umývajte pravidelne aj zimné a letné pneumatiky, ktoré sú rovnako dôležité ako všetky časti podvozku. Pravidelná kontrola podvozku na prípadné poškodenia alebo opotrebované časti je tiež veľmi dôležitá. Ak objavíte nejaké poškodenia, je dôležité ich ihneď opraviť, aby sa predišlo zväčšovaniu a vzniku korózie. Existuje mnoho produktov dostupných na trhu, ktoré pomáhajú chrániť podvozok auta pred koróziou. Tieto produkty sa aplikujú na povrch podvozku a vytvárajú ochrannú vrstvu, ktorá bráni pôsobeniu soli a vlhkosti. Okrem toho dodržujte tieto tri pravidlá: Po umytí auta nechajte podvozok dôkladne vyschnúť. Vyhýbajte sa jazde v hlbokej vode a blate. V zime umývajte auto častejšie a dbajte na odstránenie posypovej soli. Druhy antikoróznych nástrekov Antikorózne nástreky obsahujú špeciálne chemikálie, ktoré pomáhajú predchádzať korózii a chránia povrch podvozku pred vonkajšími vplyvmi. Pri výbere je dôležité zvážiť typ auta a klimatické podmienky, v ktorých jazdíte. Odporúčame vám poradiť sa s odborníkom v servise, ktorý vám pomôže vybrať ten najvhodnejší nástrek pre vaše auto. Okrem podvozku je možné pred koróziou chrániť aj hliníkové disky pomocou lakov a sprejov. Medzi najčastejšie používané nástreky patria: Voskované nástreky: Voskované nástreky obsahujú špeciálny vosk, ktorý po aplikácii stuhne a vytvorí ochrannú vrstvu na povrchu podvozku. Voskované nástreky sú odolné voči vode a soli a poskytujú dlhodobú ochranu. Polyuretánové nástreky: Tieto nástreky obsahujú polyuretánovú zmes, ktorá tvorí elastickú ochrannú vrstvu. Polyuretánové nástreky sú veľmi odolné voči odreniu a mechanickému poškodeniu. Epoxidové nástreky: Epoxidové nástreky obsahujú epoxidovú živicu, ktorá tvorí pevnú a odolnú ochrannú vrstvu na povrchu podvozku. Sú vhodné pre extrémne podmienky a poskytujú vysokú úroveň ochrany. Pri aplikácii antikoróznych nástrekov je dôležité dodržiavať pokyny výrobcu ako v prípade kúpy pneumatík, keď pozorne čítate označenie pneumatík. Dôležité je tiež správne pripraviť povrch podvozku. Čistý a suchý povrch zaručí lepšiu priľnavosť nástreku a zabezpečí efektívnu ochranu. Autor: Gabriela Kudláčová The post Ako chrániť podvozok auta pred koróziou first appeared on Motor.sk - Motoristický lifestylový magazín.

Poznáte dôvody, prečo sa pneumatiky rýchlo zničia?

12.04.2024 04:30 Pneumatiky sú dôležitou súčasťou vášho vozidla, zabezpečujú bezpečnú a pohodlnú jazdu. Avšak pneumatiky sa môžu rýchlo opotrebovať alebo poškodiť, ak im nevenujete… The post Poznáte dôvody, prečo sa pneumatiky rýchlo zničia? appeared first on Pokrok.sk.

7 tipov, ako ušetriť náklady v začiatkoch podnikania

06.04.2024 20:30 Začiatok podnikania je prelomovým obdobím plným výziev. Okrem budovania značky a získavania klientov sa noví podnikatelia musia zamerať aj na efektívne riadenie… The post 7 tipov, ako ušetriť náklady v začiatkoch podnikania appeared first on Pokrok.sk.

Ako previesť väčší náklad v osobnom aute?

06.04.2024 20:30 Prevážanie nákladu v osobnom aute predstavuje isté riziká pre interiér vozidla. Zašpinenie poťahov sedadiel, poškodenie stropu alebo dokonca zničenie interiéru sú len… The post Ako previesť väčší náklad v osobnom aute? appeared first on Pokrok.sk.

Výhody a nevýhody elektrických kolobežiek

02.04.2024 00:45 Elektrické kolobežky sa v posledných rokoch stali fenoménom, ktorý radikálne mení tvár mestskej dopravy. Tieto kompaktné a ekologické dopravné prostriedky ponúkajú rýchly… The post Výhody a nevýhody elektrických kolobežiek appeared first on Pokrok.sk.

Tipy na úžasné golfové ihriská na Slovensku

19.04.2024 21:00 Slovensko sa stáva čoraz obľúbenejším cieľom pre milovníkov golfu. Vďaka krásnej prírode, malebným horským scenériám a kvalitným ihriskám si tu každý nájde to svoje. Prestavíme vám najkrajšie a najkvalitnejšie golfové ihriská,… The post Tipy na úžasné golfové ihriská na Slovensku appeared first on Karpaty.

Tepelná izolácia domu – skutočne sa vyplatí?

19.04.2024 21:00 Mnohí majitelia starších domov si kladú otázku, či sa im investícia do tepelnej izolácie oplatí. Argumentujú miernymi zimami na Slovensku. Tepelná izolácia prináša oveľa viac benefitov, ako len úsporu na… The post Tepelná izolácia domu – skutočne sa vyplatí? appeared first on Karpaty.

Diskutabilné celoročné pneumatiky: Komu sa vyplatia?

06.04.2024 21:45 Rozhodnutie ohľadom výberu pneumatík čaká raz každého motoristu. Otázka, či kúpiť letné, zimné, alebo celoročné pneumatiky, je často predmetom diskusií a úvah. V súčasnosti získavajú na popularite celoročné pneumatiky, no… The post Diskutabilné celoročné pneumatiky: Komu sa vyplatia? appeared first on Karpaty.