Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Spravodajstvo - Zahraničné

Vláda utekla od originálu. Senát upravil definici takzvaného anticikanismu

iDnes - Zpravodajství 17.04.2024 20:30 Senát podobně jako vláda přijal definici protiromských postojů, tedy takzvaného anticikanismu, aby tím odmítl předsudečné a stereotypní chování proti romské menšině. Svou verzi právně nezávazné definice ale v porovnání s její vládní podobou formulačně upravil tak, aby více odpovídala anglickému originálu, který v roce 2020 stanovila Mezinárodní aliance pro připomínání holocaustu . Čítané: (5)

Tajomstvo odhalené! Vieme, kto je tá nová sexi kráska, ktorá sprevádza Trumpa na každom kroku

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 WASHINGTON - Počas jeho historického procesu bude Trumpa sprevádzať okrem iných aj jeho zástupkyňa riaditeľa pre komunikáciu. Martinová pracuje u Trumpa na jeho cieľoch už dlho. Čítané: (3)

Přistoupení Česka k EU bude významný den. Zbláznili jste se? zlobil se poslanec

iDnes - Zpravodajství 17.04.2024 20:30 Poslanci schválili, že u data 1. května bude v kalendáři uvedeno, že jde o významný den – Den přistoupení České republiky k Evropské unii. Byli proti tomu všichni přítomní poslanci opozičního hnutí SPD a také čtyři poslanci druhého opozičního hnutí ANO a dalších 22 se zdrželo hlasování. Zdrželi se i dva poslanci ODS. Čítané: (3)

Němci burcují EU a NATO kvůli posílení ukrajinské obrany, Česko nabízí pomoc

iDnes - Zpravodajství 17.04.2024 20:30 Německo vyzvalo EU a členské státy NATO, aby co nejrychleji posílily ukrajinskou protivzdušnou obranu. Podle české ministryně obrany Jany Černochové je Česko připraveno být zprostředkovatelskou zemí v německé iniciativě na posílení ukrajinské protivzdušné obrany. Čítané: (3)

Pre Slovensko je dôležité, aby pomoc pre Ukrajinu bola bilaterálnou vecou, hovorí premiér

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 13:02 BRATISLAVA - Na nadchádzajúcom mimoriadnom samite Európskej rady je pre Slovensko najdôležitejšia garancia, že vojenská pomoc Ukrajine je vecou bilaterálneho charakteru. Vyhlásil to v stredu na zasadnutí parlamentného výboru pre európske záležitosti premiér Robert Fico s tým, že na samite neočakáva nijaké prekvapenia. Čítané: (3)

Prieskum ukázal, že Slovensko nie je na poslednom mieste pri podpore eurovolieb

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 13:02 BRUSEL - Až 71 percent občanov Európskej únie a 62 percent Slovákov vo februári a marci vyjadrilo pravdepodobný záujem voliť v júnových voľbách do Európskeho parlamentu . Vyplýva to z jarného prieskumu Eurobarometer, ktorého výsledky europarlament zverejnil v stredu. Čítané: (3)

Začal sa summit Európskej únie: U kráľa Filipa sa hovorilo o Iráne aj vojne na Ukrajine

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 BRUSEL - Mimoriadny dvojdňový summit Európskej únie sa v stredu večer netradične začal v belgickom Kráľovskom paláci, kde lídrov členských krajín prijal kráľ Filip. Prioritne sa mali účastníci na začiatku venovať ekonomickým témam, avšak ich pozornosť sa obrátila predovšetkým na napätie medzi Izraelom a Iránom. Informuje o tom bruselský spravodajca. Čítané: (2)

Po útoku Iránu na Izrael: Predpovedala Baba Vanga najhorší scenár pre svet?

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 SOFIA - Situácia na Blízkom východe môže tento rok totálne eskalovať. Slávna veštica Baba Vanga predpovedala dokonca aj vypuknutie tretej svetovej vojny. Čítané: (2)

Ekvádor ukončil pracovný týždeň: Pre sucho tam nemajú elektrinu

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 QUITO - Úrady v Ekvádore v stredu nariadili ukončenie aktuálneho pracovného týždňa z dôvodu energetickej krízy. Zamestnanci vo verejnom aj súkromnom sektore majú ostať doma vo štvrtok aj v piatok. Krajinu trápi sucho, čo spôsobuje problémy vodným elektrárňam, informuje agentúra AFP. Čítané: (2)

Švédske mesto Malmö počas Eurovízie posilní bezpečnostné opatrenia

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 MALMÖ - Švédske mesto Malmö posilní svoju bezpečnosť počas konania tohtoročnej pesničkovej súťaži Eurovízia, ktorá tam bude prebiehať 7. až 11. mája. Oznámili to v stredu tamojšie úrady, pričom prisľúbili "viditeľné" opatrenia vrátane policajtov so samopalmi, posilnených kolegami z Dánska a Nórska v okolí miesta konania súťaže. Informuje agentúra AFP. Čítané: (2)

Švédsky parlament schválil návrh zákona: Uľahčuje právnu zmenu pohlavia

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 ŠTOKHOLM - Švédsky parlament schválil v stredu návrh zákona, ktorým sa zníži vek potrebný na tzv. právnu zmenu pohlavia, a to z 18 na 16 rokov. Informuje správa agentúry AP. Čítané: (2)

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 BERLÍN - Bývalý zamestnanec nemeckej spravodajskej služby Carsten Linke v stredu poprel obvinenia o špionáži pre Rusko a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj. Informuje agentúra AFP. Čítané: (2)

V Chorvátsku sa konajú voľby! Zvíťazila Plenkovičova strana, naznačil exit poll

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 ZÁHREB - Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia premiéra Andreja Plenkoviča sa podľa exit pollu zrejme stala víťazom stredajších parlamentných volieb. V 151-člennom parlamente by mala podľa prieskumu 58 mandátov. Na druhom mieste skončila so 44 mandátmi stredo-ľavicová koalícia Rieky spravodlivosti, ktorú vedie Sociálnodemokratická strana prezidenta Zorana Milanoviča. Informuje správa agentúry HINA. Čítané: (2)

Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov

Topky.sk - Zahraničné 17.04.2024 23:32 ŽENEVA - Švajčiarsky parlament v stredu schválil zákaz zobrazovania a vystavovania extrémistických a rasistických symbolov vrátane nacistických, informuje správa agentúry AFP. Čítané: (2)

VIDEO: Fialova návštěva očima Bílého domu je i s hudebním doprovodem

iDnes - Zpravodajství 17.04.2024 20:30 Tisková služba Bílého domu, tedy aparátu amerického prezidenta Joea Bidena zveřejnila video z návštěvy premiéra Petra Fialy. PR oddělení vybralo klíčové výroky pronesené oběma státníky a doprovodila je hudbou. Jak se vám líbí? Čítané: (2)