Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela
V Banskej Bystrici zaznie naživo prvý legendárny album brazílskej bossa novy

31.01.2020 16:13 V sobotu 15. februára sa v Bethlenovom dome Stredoslovenskej galérie v Banskej Bystrici uskutoční výnimočný koncert. V rámci podujatia s názvom "Valentín v galérii: Koncert brazílskej bossy novy" zaznie prvýkrát na Slovensku naživo legendárny album Chega de saudade ako spomienka na najväčšieho interpreta bossa novy všetkých čias Joãa Gilberta.

Elon Musk zverejnil tanečnú skladbu Don't Doubt Ur Vibe

31.01.2020 16:13 Svetoznámy podnikateľ, vynálezca a filantrop Elon Musk sa opäť prezentuje aj svojou hudobnou tvorbou. Zakladateľ spoločnosti SpaceX a spoluzakladateľ firmy Tesla sa o tanečnú nahrávku s názvom Don't Doubt Ur Vibe podelil na službe Soundcloud. O vokály a text sa postaral on sám.

Lina Mayer zaujala autorov hitu Renegades. Vybrali si ju za svoju preskokanku

31.01.2020 13:07 Americká alternatívna rocková kapela X Ambassadors si za svojho predskokana na bratislavský koncert vybrala speváčku Linu Mayer. Podujatie sa bude konať 9. marca v Majestic Music Clube a formácia predstaví svoj najnovší album Orion .

Courtney Love dostane od magazínu NME ocenenie Icon Award

31.01.2020 09:44 Americká speváčka a herečka Courtney Love dostane počas udeľovania cien britského týždenníka New Musical Express Icon Award. Päťdesiatpäťročná rodáčka zo San Francisca si cenu prevezme 12. februára v Londýne.

VIDEO: Pozrite si surferský klip o paralelných svetoch od českého dua teepee

30.01.2020 19:03 České dream-popové duo teepee vydá v piatok na berlínskej značke Springstoff svoj druhý album s názvom Where the Ocean Breaks, ktorý sa nahrával vo viedenských Aurora Studios v spolupráci s britským producentom Tomom O. Marshom. Deň pred albumom vychádza videoklip ku skladbe Parallel World, ktorý je v poradí už tretím singlom z nahrávky.

Havária so šťastným koncom: Peter Cmorik zverejnil videoklip Dnes to príde

30.01.2020 16:00 O tom, že život človeka dokáže zmeniť jediná sekunda, sa presvedčili už mnohí. Udalosť s možnými fatálnymi následkami sa stala aj témou nového videoklipu Petra Cmorika, pre ktorého v ňom sa stala takmer osudnou jazda na motokárach.

Barbora Švidraňová má nový singel Kráľovná. Klip jej pokrstila Zuzana Fialová

30.01.2020 12:30 Barbora Švidraňová predstavila nový videoklip k singlu Kráľovná. Novinka je doteraz jej najväčšie autorské hudobné dielo a prvá pieseň, ktorej hlavnú melódiu aj text zložila sama speváčka. V klipe aj na slávnostnom krste si zatancovali sexi tanečnice z Bratislava Burlesque. Nový klip v Bohéma Bare slávnostne pokrstila herečka Zuzana Fialová flitrami.

V marci odštartuje 6. ročník festivalu Hudba sveta Žilina

30.01.2020 12:30 Už v druhej polovici marca, 19. a 20. marca privíta Žilina špičkových interpretov nielen zo zahraničnej, ale aj domácej world music scény. Novinkou tohto roka bude mimoriadny koncert japonského umelca a pedagóga Yoshiyuki Kimura 2. apríla v Rosenfeldovom Paláci.

Prvé mená Uprisingu 2020: Do Bratislavy prídu legendy Max Romeo aj Roni Size

30.01.2020 12:30 V posledný prázdninový víkend, 28. a 29. augusta, sa na Slovensko vráti legenda reggae Max Romeo a privedie aj svoju nemenej talentovanú dcéru Xanu Romeo. Svoje novinky príde odprezentovať aj ostrieľaný DJ Vadim, po prvýkrát k nám zavíta mladá jamajská speváčka Hempress Sativa a v exkluzívnej šou sa predstaví veterán dnb a jungle scény Roni Size.

S vášnivými rytmami flamenca prichádza do Bratislavy Kanaďan Jesse Cook

30.01.2020 12:30 Našu metropolu po prvýkrát navštívi jeden z najuznávanejších flamenco gitaristov na svete Jesse Cook. Temperamentné tóny flamenca, jazzu a word music prechádzajúc každou bunkou rozoznejú naše telá v sobotu 22. februára v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Ľadová šou Angry Birds on Ice má za sebou domácu premiéru a mieri do sveta

30.01.2020 08:42 Originálna slovenská šou inšpirovaná jednou z najúspešnejších hier minulej dekády Angry Birds mala minulý víkend svetovú premiéru v košickej Steel Aréne. Predstavenie sa pripravovalo rok a pol a na konte má niekoľko rekordov. Unikátnosť tejto ľadovej revue spočíva v 360-stupňovej scéne, ktorá je pri rodinných šou tohto druhu úplným svetovým unikátom.

M.U.S vydáva videoklip k singlu All I Knew. Na ceste je aj prvá slovenská skladba

29.01.2020 18:08 Speváčka M.U.S po vydaní albumu Me predstavuje videoklip k titulnému singlu All I Knew. Uzatvára tak ročnú prácu na svojej debutovej doske. S producentom Matejom Miklošom pokračujú v spolupráci a najnovšie vsadili i na slovenský jazyk. Postupne hudobným nadšencom predstavia niekoľko slovenských singlov. Prvý z nich by mal vyjsť na jar.

Sparks vydajú album A Steady Drip, Drip, Drip

29.01.2020 15:04 Americká kapela Sparks uvedie 15. mája na trh nový album A Steady Drip, Drip, Drip. Bratia Ron a Russell Maelovci zverejnili aj dátumy európskeho turné, kde sa počas októbra zastavia v Nórsku, Švédsku, Dánsku, Nemecku, Holandsku, Belgicku, Francúzsku, Veľkej Británii a Írsku.

Koncertný rok v Liptovskom Mikuláši začína nevšedným dvojkoncertom

29.01.2020 15:04 V piatok 31. januára štartuje v Liptovskom Mikuláši v poradí už 16. jazzová, a tak trochu aj nejazzová sezóna. Na úvod tohtoročnej klubovej časti Mikulášského Jazzového Festivalu s názvom Jazz v meste sa v klube Route 66 predstavia hneď dve kapely - sólový počin Mariána Slávku s názvom vLáska a projekt Jakuba Ursinyho Teatro Fatal.

Monkey Business oslávi svoju dvadsiatku aj v bratislavskom Babylone

29.01.2020 12:03 Bratislavský Ateliér Babylon bude 20. februára dejiskom oslavy 20 rokov úspešného fungovania českej skupiny Monkey Business, ktorá si na turné pripomína okrúhle výročie a zároveň 21. rok na scéne. S humorom sebe vlastným to zhrnuli do názvu turné 20 dobrý, ale voko bere.