Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela
Kapela něco něco zverejnila video k singlu Vlny

28.02.2021 14:00 Necelý rok po vydaní debutovej dosky Začíná prichádza něco něco so singlom Vlny spolu s videoklipom. Elektro weird popové duo zároveň ohlasuje vydanie nového albumu v auguste tohto roka u vydavateľstva Divnosti.

Slovenský komorný orchester oslávi 60. výročie založenia nedeľným koncertom

28.02.2021 11:06 Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala, dnes Slovenský komorný orchester, si pripomína v tejto koncertnej sezóne 60 rokov svojej existencie. Výročný koncert zaznie v nedeľu 28. 2. v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie o 16:00. Priamy prenos koncertu môžu priaznivci sledovať na stream.filharmonia.sk.

Hudobník Daniel b predstavil singel 7 minutes z pripravovaného EP

28.02.2021 11:06 Zaseknúť sa v nefungujúcom vzťahu a hľadať cestu von, to je hlavná téma nového singla 7 minutes slovenského indie-foklového hudobníka daniela b, za ktorým stojí Daniel Buc. Skladba je prvou z pripravovaného EP.

Kino Lumière ponúkne online Mariku Gombitovú, Tublatanku i Čertovo kolo

27.02.2021 15:36 Bratislavské Kino Lumière oživuje svoj divácky obľúbený cyklus Music Film, v marci ho predstaví v retro verzii. Vo virtuálnej kinosále projektu Kino doma uvedie tri filmy, ktoré priblížia hviezdy slovenskej populárnej hudby. Filmy o Marike Gombitovej a o kapele Tublatanka uvedie hudobný publicista a dramaturg Juraj Čurný.

V Opuse vychádza vinylová reedícia prvého albumu Karola Duchoňa

27.02.2021 15:36 Vydavateľstvo Opus vydáva v týchto dňoch prvý radový album legendárneho a ikonického slovenského speváka Karola Duchoňa, ktorý vyšiel v roku 1974. Eponymný album vychádza takmer po päťdesiatich rokoch znova vo vinylovej reedícii.

Tip na dobrú hudbu: Jozef Scheiner prináša virtuóznu mandolu na albume La Mando

27.02.2021 13:00 V roku 2020 vyšlo viacero nespravodlivo opomenutých nahrávok. Patrí medzi ne aj album La Mando od Jozefa Scheinera, ktorý sa stretol s pozitívnym ohlasom jazzových publicistov na Slovensku aj v Českej republike. Hudobne ide o mix akustickej, ethno a jazzovej hudby, nájdu sa tu však aj prvky early music. Hlavné slovo patrí mandole.

Kapela Andrej Michal vydáva debutové EP Toluén

27.02.2021 09:52 Bratislavská kapela Andrej Michal vydáva svoje debutové EP s názvom Toluén. Nahrávky z produkcie štúdia Lososound si vydali sami. Andrej Michal je projekt pesničkára a herca Andreja Remeníka , ktorý si k sebe prizval trojicu Michal Goňa , Michal Fiantok a Samuel Blecha .

Karin Ann predstavuje singel babyboy - hymnu proti stereotypom a utláčaniu

26.02.2021 19:35 Ešte neuplynul ani rok, odkedy mladá slovenská speváčka Karin Ann vydala svoj prvý singel Ruky preč a už má za sebou celú sériu medzinárodných úspechov. Skladateľka a výtvarníčka s českými koreňmi stihla za krátky čas zaujať redaktorov amerických The New York Times, nemeckého Bildu či európskej MTV a dostala pozvánku absolvovať vypredané turné s poľskou hviezdou Sanah.

Slovenskí God and Eve vydávajú debutové EP. Chváli ich aj dramaturg rádia KEXP

26.02.2021 16:35 Sú mladí, študujú hudobnú kompozíciu a majú radi súčasnú vážnu hudbu, džez aj artpop. Napriek tomu, že stihli odohrať len jeden koncert, na adresu ich tvorby sa už pochvalne vyjadrujú Kevin Cole z americkej rozhlasovej stanice KEXP aj Michal Kaščák z festivalu Pohoda. Talentovaní God and Eve v týchto dňoch vydávajú na Slnko Records debutové EP s názvom The Creation.

Jana Kirschner o skladbe Láska neumiera: Dôležité je, aby to bol dobrý song

26.02.2021 13:38 V marci bude mať na televíznych obrazovkách premiéru seriál Slovania. Nové dvanásťdielne historicko-dobrodružné dielo je inšpirované slovanskou mytológiou. Titulná pieseň k seriálu má názov Láska neumiera, hudbu zložila Jana Kirschner s partnerom Eddiem Stevensom, text napísala speváčka, ktorá ju interpretuje so Štefanom Štecom.

Bratislavský hudobník Absorver vydáva svoj vinylový debut Absorvations

26.02.2021 13:38 Skladateľ a producent Adam Mészáros z Bratislavy, jediný človek stojaci za projektom Absorver, má za sebou vydané dve digitálne EP. Prvé, svojpomocne publikované Attribution z roku 2017 a o rok mladšie Obstinate Light. Jeho výsostne konceptuálna tvorba oslovila rakúske vydavateľstvo Mai Lei Bel, s ktorým sa na jar roku 2020 dohodol na spolupráci.

Lady Gaga ukradli dva buldočky. Za ich vrátenie ponúka 500.000 dolárov

26.02.2021 10:47 Americkej speváčke Lady Gaga ukradli dva francúzske buldočky. K ozbrojenému prepadnutiu a krádeži došlo v stredu večer v Los Angeles. Jeden z dvojice zlodejov zaútočil na muža, ktorý pre popovú divu pracuje a práve venčil jej psy. Postrelil ho, psy ukradol a z miesta činu ušiel. O krádeži informovala vo štvrtok agentúra AP.

Olympic predstavil prvý klip z albumu Kaťata k skladbe Pálím tvář

25.02.2021 20:00 Jesenná albumová novinka Kaťata z dielne Olympicu zarezonovala medzi fanúšikmi i v médiách. Nový klávesák Pavel Březina, kontroverzný obal, živelná rocková energia i často provokatívne texty na hrane – to všetko vzbudilo možno až nečakanú pozornosť okolo jedenástky nových piesní formácie vedenej Petrom Jandom.

10. ročník hudobných cien Vinyla pozná svojich víťazov

25.02.2021 16:36 Víťazi 10. ročníka hudobných cien vinyl boli vyhlásení v priebehu slávnostného večera v stredu 24. februára v pražskom Lucerna Music Bare. Za Dosku roka kritici zvolili aktuálny album Liebe kvarteta Tábor. Objavom roka je rapovej trio 58g Tomáša Kučeru alias TK27, počiny roka sú aktivity labelu divnost. A prvýkrát boli ocenení aj mladí hudobní publicisti do 27 rokov. Cenu.

Formácia Protiklad vydáva album Pandemický mix. Prizvali si viacerých hudobníkov

25.02.2021 13:39 Projekt Protiklad, ktorý tvorí spevák a gitarista Lukáš Kniebügl, basgitarista Ján Kostolány a bubeník Oliver Beer, vydáva svoj debutový album Pandemický mix. Indie rocková albumová novinka, ktorá čerpá inšpiráciu z klasického slovenského bigbítu vznikla počas druhej vlny pandémie v minulom roku.