Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Zeleninové šaláty so syrom osviežia aj zasýtia. Vyberte si ten svoj

30.06.2019 16:00  V lete by mal byť šalát povinnou jazdou. Vyberte si z receptov na rôzne kombinácie zeleniny, syra, pochutín a dokonca aj ovocia. Diskusie Naničmama.sk:

Recepty na marhuľové koláče a džemy

25.06.2019 09:35  Marhule sú zdrojom draslíka a vitamínu A, určite by v lete nemali chýbať v našom jedálničku. A aj keď najlepšie je konzumovať ich čerstvé, kto by im odolal v koláčoch:) Vyberte si z receptov na marhuľové koláče. Diskusie Naničmama.sk:

Sezóna bazy sa začala: Bazový sirup a iné dobroty

24.06.2019 00:35  Prišla jar a konečne rozkvitla baza. Teraz je ten správny čas, vybrať sa na bazové kvety a vyrobiť si zásobu bazového sirupu, ktorý varila už vaša mama, či stará mama. Bazový sirup sa síce dá kúpiť aj v obchode, ale domáca výroba je domáca výroba. Diskusie Naničmama.sk:

Plnené ovocné knedličky, guľky aj gule, varené aj pečené

19.06.2019 13:02  Ovocná sezóna sa naplno rozbehla a okrem koláčov, zákuskov, džemov, štiav si môžete pripraviť ovocie ako hlavné jedlo. Vybrali sme recepty na ovocne knedle, knedličky, halušky, gule, guľky so strúhankou, makom, tvarohom. Stačí si vybrať. Diskusie Naničmama.sk:

Hra so zápalkami - absolútne bezpečná a vhodná pre deti. Zabavte sa:)

19.06.2019 13:02  Dlhé zimné večery a ešte dlhšie letné pobyty na chatách si žiadajú mať nejakú zásobu hier v nepriaznivom počasí. Tak možno týmto zabavíte decká:) Na túto potrebujete len škatuľku zápaliek. Diskusie Naničmama.sk:

Bavorský les

19.06.2019 13:02  Pred niekoľkými rokmi sme s Michaelom navštívili blízke okolie Passau. Aj vtedy bol muž na služobke v zahraničí a ja som nášmu najmladšiemu chcela dopriať prázdniny na Bauernhof-e. Veď si doteraz živo pamätám, ako rada som chodievala počas prázdnin nasávať vidiecky vzduch a využiť všetky tamojšie aktivity, ktoré v uliciach veľkomesta neboli inak dostupné.

Recepty na koláče s červenými ríbezľami

18.06.2019 14:06  Červené ríbezle nám už svietia na kríčkoch. Vybrali sme recepty na klasické aj veľmi netradičné koláče, pridávame aj tip na úžasné ríbezľové želé. Diskusie Naničmama.sk:

Osviežujúce dezerty: Citrónové rezy, krém, cheesecake alebo crinckles

12.06.2019 12:04  Vybrali sme recepty, v ktorých hojne využijete citróny a citrónovú šťavu. Vyberte si či sa pustíte do jednoduchších koláčov, alebo časovo náročnejších zákuskov. Na letnej oslave bude citrónový zákusok ozdobou. Diskusie Naničmama.sk:

Recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom

12.06.2019 00:06  Medové zákusky a koláče nie sú len zimnou záležitosťou. V mnohých rodinách sú prítomné pri každej slávnostnej príležitosti a často ani príležitosť netreba. Vyskúšajte klasické rezy, marlenku bez vaľkania, medový mrežovník, roládu a ďalšie chutné dezerty s medom. Diskusie Naničmama.sk:

100 jarných kilometrov II - príbeh lesa

09.06.2019 00:15  Pokračujem , či skôr obrodou duše a tela. Aspoň tak to vyzeralo, pri našom ďalšom nedeľnom výlete, v lese u nás za rohom. Zistila, som, že chodiť aj vládzem, aj kopčeky sú už lepšie ..., len tuším chodím stále pomalšie a pomalšie. Lebo ja sa kochám, rozplývam úplne nad všetkým ... A tentoraz sme vzali so sebou aj veľký foťák, ta to vôbec nem dopadlo dobre.

Jasovská jaskyňa, Kláštor premonštrátov a rýbník

03.06.2019 15:06  Pokračujeme v poznávaní širšieho okolia Košíc. Jasov, nachádzajúci sa cca 25 km od východoslovenskej metropoly, má ozaj čo ponúknuť. Nájdete tu jednu z jaskýň Slovenského krasu, ale aj Kláštor premonštrátov, ku ktorému vedie príjemný náučný chodník s krásnymi vyhliadkami a rýbníkom.