Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel
PODCAST: Kde čerpať inšpiráciu a vzdelanie v oblasti dátovej analytiky?

31.05.2019 13:30 Ako nasmerovať svoj biznis k lepším zárobkom, vyššej efektivite, či novým príležitostiam? Predstavte si oblasť, v ktorej sú odpovede aj na zložité otázky vzdialené vždy len pár klikov. Vitajte vo svete dátovej analytiky a business intelligence. Mária Šándorová pôsobí ako Head of Product Development v Inphinity a v EMARKu, firme, ktorá je na Slovensku, Česku Článok sa najprv objavil na .

Ako ďalej s vaším serverom alebo ukončenie podpory pre Ubuntu 14.04

16.05.2019 00:13 Technická podpora pre distribúciu Ubuntu 14.04 LTS Trusty Tahr bude ukončená 30. apríla 2019. Potom už pre tento operačný systém nebude k dispozícii žiadna bezpečnostná záplata, čo znamená, že systém bude zraniteľný. Podobný krok môžme očakávať aj od tvorcov repozitárov softvéru pre túto verziu systému – že rovnako nebudú časom dostupné. Odporúčame preto Článok sa najprv objavil na .

9 faktov, ktoré ste o WordPresse možno nevedeli

14.05.2019 16:01 WordPress koncom mája oslavuje svoje šestnáste narodeniny. My mu prajeme všetko najlepšie a k oslave pripájame aj niekoľko zaujímavých faktov, ktoré ste o ňom možno ešte nepočuli. Fičí na ňom 34 % internetu Nie je tajomstvom, že WordPress je svetovou jednotkou medzi CMS platformami. Je na ňom postavených až 34 % všetkých webov, čo je Článok sa najprv objavil na .

Kde blogovať? Medium, Weebly, Tumblr či WordPress?

14.05.2019 14:30 Aj v časoch YouTube, Instagramu či TikToku stále mnoho ľudí radšej číta alebo píše blogy. Ak máte čo povedať, vyskúšajte to s vlastným blogom. Pozreli sme sa na online blogové platformy, do ktorých nemusíte investovať ani cent. WordPress WordPress je už 16 rokov kráľom medzi CMS platformami. Začínajúci blogeri majú dve možnosti, ako rozbehnúť svoj Článok sa najprv objavil na .

Ktoré firmy to s „big data“ skutočne vedia?

14.05.2019 00:05 Big data nie je len buzzword, ktorý technologické spoločnosti rady používajú, a nie sú to ani štatistické dáta bez reálneho využitia v praxi. Mnohé firmy s big data pracujú pre zlepšenie a personalizovanie používateľskej skúsenosti. No sú aj firmy, ktoré zašli o krok ďalej a slovnému spojeniu big data dali nový význam. Prečo sa neviete Článok sa najprv objavil na .

TOP 7 podcastov pre dizajnérov a kreatívcov

10.05.2019 10:38 Sú dni, keď sršíte dobrými nápadmi. A sú dni, keď sa neviete pohnúť z miesta. Ako naštartovať svoje kreatívne bunky? Vybrali sme pre vás sedem rôznych podcastov, s ktorými sa naladíte na tú správnu vlnu. Podcast – Creative Rebels Nechajte sa nakaziť kreatívnou energiou od kreatívcov v podcaste Creative Rebels. David Speed a Adam Brazier, Článok sa najprv objavil na .

Machine learning mení podstatu, akou funguje podnikanie

06.05.2019 11:11 Strojové učenie bolo dlhú dobu za hranicou mnohých firemných budgetov. S príchodom nových služieb sa však podarilo do určitej miery túto hranicu posunúť a mnohým podnikom sa otvorili možnosti za dostupné ceny. V tomto článku zhrnieme základné informácie o strojovom učení v cloude a ukážeme výhody, ktoré táto technológia ponúka. Článok sa najprv objavil na .

Obávate sa, že vám unikli dáta? Vieme, ako to zistiť

02.05.2019 10:40 Mnohé firmy, e-shopy a sociálne siete neustále čelia útokom hackerov. Pri tých „úspešných“ sa hackeri dostanú aj k účtom a údajom zákazníkov, ktoré následne predávajú cez hackerské fóra a deep web. Tento rok bezpečnostní výskumníci z Troy Hunt odhalili obrovský únik takmer miliardy pužívateľských e-mailov a hesiel pod názvom Collection #1. Ako zistiť, či sa Článok sa najprv objavil na .

Čo značky očakávajú od influencerov?

02.05.2019 00:32 Influencer marketing je miliardový biznis. Podľa prognóz pre rok 2019 by značky mali do spoluprác s influencermi investovať až 2,38 miliárd amerických dolárov. Aj slovenskí blogeri, youtuberi a instagrameri si svojím obsahom na sociálnych sieťach dokážu celkom slušne zarobiť. Čo si značky všímajú pri výbere influencerov pre svoje kampane a čo od nich očakávajú? Hodnoty Článok sa najprv objavil na .

Naberte kóderské vedomosti na CodeCon 2019

02.05.2019 00:32 Udržať si svoje vedomosti „up-to-date“ nie je pre programátorov v dnešnej dobe vôbec jednoduché. Každú chvíľu sa objaví nový framework, knižnica či metodika. Veľa z nich je lákavých, veď snáď každý chce byť produktívny a prácu si zjednodušovať. Aj preto IT vývojárska konferencia CodeCon prináša reálne a praktické rady – s podtitulom „od vývojárov pre Článok sa najprv objavil na .