Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Nedajme si nahovoriť, že veci verejné nemôžeme ovplyvňovať

07.04.2019 00:35 Vyššie územné celky sú zbytočné, ľudia sa s nimi nezžili a navyše sú to čierne diery, v ktorých zbytočne miznú milióny. Toto je iba malý výpočet názorov na fungovanie samosprávnych krajov, ktoré často počuť z úst voličov, občas z úst premiéra Roberta Fica a dokonca som ich počul hovoriť aj zopár samotných poslancov a predstaviteľov vyšších územných celkov.

Neberte nám Modré z neba

07.04.2019 00:35 Osemčlenná rodina v jednoizbovom byte, dcéra v bdelej kóme. Pre bežného obyvateľa krajiny v strede Európy nepredstaviteľné podmienky, v ktorých vyrastajú generácie detí v Afrike a pomoc, ktorú im poskytujú obyvatelia krajín zo stredu Európy.

Tomáš Galbavý - slušnosť musí zvíťaziť.

07.04.2019 00:35 Tomáš Galbavý je politik bez káuz a škandálov. Dôsledne bráni slobodu slova. Ako prvý žiadal obmedzenie poslaneckej imunity. Bojuje proti kasínam a hazardu, ktorý ničí rodiny. Ochránil generálnym pardonom tisícky ľudí pred hrozbou likvidačných pokút za nedoplatky rozhlasu. Zákonom zaútočil na nepoctivých farmárov, ktorí okrádajú vlastníkov pôdy neplatením nájomného. Aktívne sa zapája do ochrany zvierat. Predkladá návrhy zákonov, ktoré pomáhajú ľuďom.Kandiduje za SDKÚ-DS ako kandidát číslo 53.

Modrý alebo červený?

07.04.2019 00:35 Deň volieb sa blíži. Z pútačov sa na nás usmievajú politici a oznamujú nám, čo všetko pre nás urobia. Jedni nám zabezpečia istoty na celý zvyšok života, iní chcú zvýšiť dôchodky o 100 euro mesačne a 99 percentám stačí už len to, že sú. Politické novotvary chcú vymeniť starých presluhujúcich politikov za nové tváre - akoby už samotná novosť garantovala čestnosť a odbornosť...

Okrádanie pokračuje – dokedy?

07.04.2019 00:35 Keď som v novembri minulého roka písal svoj blog o možnosti zastaviť okrádanie majiteľov pôdy , vyslovil som nádej, že sa tak stane. Že parlament prijme zákon, ktorý som predložil a že ľudia konečne budú dostávať za užívanie svojho majetku aj nájomné. Pretože ak by nájomca neplatil, nedostal by od štátu dotácie. Parlament o zákone rokoval na poslednej schôdzi. To znamená, že už nemôže byť v tomto volebnom období prijatý....

Nehnevajte Harabina!

07.04.2019 00:35 Šéf Najvyššieho súdu SR zasa dal najavo, kam patrí.  Citujem:  „Politik Mikloš na podklade vyšetrovania celej Gorily sa môže ocitnúť a môže stáť pred Najvyšším súdom. Preto pán Mikloš nemôže kontrolovať Najvyšší súd.“

Zastavme sa, bratia!

07.04.2019 00:35 Nad Tatrou sa blýska, slová lietajú zdivene a splašene z jednej pravej strany na druhú pravú stranu. Obvinenia padajú nielen bez dôkazov, ale niekedy aj bez zmyslu, hlavne, že dobre znejú.

O zvieratách a ľuďoch

07.04.2019 00:35 Boh stvoril zvieratá preto, aby človeku nebolo samému na svete smutno. Túto vetu odovzdávali svojim deťom Indiáni a človek len môže žasnúť nad touto múdrosťou. Indiáni – hoci samozrejme zvieratá zabíjali a jedli – vedeli, že ich treba aj chrániť, že ich nemožno zabíjať viac, ako sa dá využiť, a že nemožno zvieratá zabíjať, prípadne týrať len tak, pre zábavu. Pretože zviera nie je neživá vec, ale cítiace a do značnej miery aj mysliace stvorenie.   

Banány pre Gorilu

07.04.2019 00:35 Poznáte ten vtip o páde balkóna: voda, piesok a betón sa sporia o tom, kto ho zapríčinil. Voda tvrdí, že ona to nie, veď ona je pramenitá, dva razy precedená. Piesok vyhlási, že ani on to nie je, je predsa jemný, riečny, tri razy ho preosiali. To betón, ten za to môže. A betón vykríkne, že on tam predsa ani nebol!

Pán predseda Fico, ceny reguláciou neustrážite

07.04.2019 00:35 A máme to tu: podľa predsedu najsilnejšej opozičnej strany Roberta Fica je jedným z hlavných dôvodov minuloročného rastu cien na Slovensku - kto iný ako "úplné rezignovanie" vlády v regulačnej politike. Vláda Ivety Radičovej totiž zrušila niektoré zákony, ktoré jeho vláda zaviedla. Je teda logické, že Smer-SD garantuje nápravu cez „spätný chod".

Václav Havel - náš Prezident

07.04.2019 00:35 Nečakane nás zastihla smutná správa: nadránom vo veku 75 rokov zomrel VáclavHavel. Dramatik, disident, posledný československý prezident. Človek, ktorýmal odvahu postaviť sa proti komunistickej diktatúre v časoch, kedy mnohíiní túto odvahu nemali. Za svoje postoje bol neustále šikanovaný. Jeho hrysa nesmeli hrať, bol sledovaný tajnou políciou a niekoľko razy aj uväznený.Napriek tomu bol a ostal jednou z hlavných postáv občianskeho odporu a stalsa symbolom boja za slobodu a demokraciu.

Milá pani Mojsejová, drahá Norika,

07.04.2019 00:35 Vítam Ťa na našej politickej scéne. Som rád, že si sa rozhodla urobiť tento vážny a odvážny krok a nepochybujem o tom, že Tvoje pôsobenie v parlamente prinesie čerstvý vietor do plachát zatuchnutej politiky a bude obohatením parlamentnej kultúry.

Rozpočtový populizmus

07.04.2019 00:35 Rokovanie o návrhu „zákona roka" vykazuje všetky známky toho, že sa blížia parlamentné voľby: debatuje sa o všetkom možnom, len nie o rozpočte na budúci rok a výhľade na roky budúce. Nejde pritom o maličkosť. Európa sa zmieta v kríze, Nemecko a Francúzsko predstavujú svoje plány, ako ju zvládnuť, vrátane „delenia" eurozóny na dve časti, prípadne vytláčania slabých článkov. Je zrejmé, že ak niekedy bola potrebná čo najmenšia miera konfrontácie a naopak, čo najvyššia miera jednoty naprieč politickým spektrom, tak je to teraz. Pretože to najhoršie, čo môžeme teraz urobiť, vyslanie negatívneho signálu v podobe rozpočtového provizória.  

Lekári v strese, pacienti v šoku

07.04.2019 00:35 Médiami sa šíri poplašná správa - vraj už dal výpoveď aj Dr. House. A nedostatok personálu sa vraj chystajú nemocnice vyriešiť povolaním záloh - Dr. Evorubača, Dr. Aka, Dr. Omedára a Dr. Akulu, posledne menovaný má nastúpiť do transfúznej stanice. Ako vidno, slovenská verejnosť sa riadi úslovím, že smiech je nejlepší lekár.

Preferencie na 99 percent

07.04.2019 00:35 Kdekto sa nám tu snaží nahovoriť, že bez nich sa pravicová vláda nedá zostaviť. A že kto nepôjde s nimi, pôjde s Ficom. Ba dokonca nám podsúva, že - pretože ho ako koaličného partnera vylučujeme - tak chceme ísť s Ficom. Fico pritom vyhlasuje, že pravica vládnuť nevie...