Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica
Odvolávanie ministerky zdravotníctva

09.08.2019 00:10 Včera sme boli v parlamente svedkami pokusu o odvolanie ministerky zdravotníctva. Dôvody a množstvo argumentov za jej odvolanie sú popísané vo viacerých blogoch a odzneli v dostatočnom množstve počas parlamentnej schôdze. Som presvedčený, keby sa podobný prípad stal v inej civilizovanej krajine, minister zdravotníctva by sám bez vyzvania podal demisiu.

Pomôže jedna poisťovňa pacientom?

09.08.2019 00:10 Vláda pred týždňom schválila Projekt zavedenia unitárneho systému verejného zdravotného poistenia v Slovenskej republike. Dokument je plný rozličných argumentov a čísel, no neobsahuje odpoveď na to najdôležitejšie - čo z toho celého bude mať pacient?

Zlý zisk poisťovní

09.08.2019 00:10  A máme tu opäť obľúbenú tému - zisk škaredých súkromných zdravotných poisťovní. Takto podaná téma sa veľmi dobre predáva: zlý súkromník, ktorý bezprácne berie z povinných odvodov, v našom zdravotnom systéme nemá čo robiť. Je v záujme všetkých, aby sme ho potrestali!

Ako Smer kašle na lekárov

09.08.2019 00:10 Opätovne sa nám páni poslanci a poslankyne zo Smer-u ukázali v pravom svetle. Celý čas majú plno rečí o tom ako chcú zdravotníkom pomôcť. Ako treba viac peňazí a ako sú zdravotníci nedocenení. Počas včerajšieho rokovania pléna, sám predseda poslaneckého klubu Paška vyzýval na riešenie vecí, ktoré boli dohodnuté v memorande s LOZ. Toľko deklarácie a tvrdenia o snahe lekárom pomôcť. A aká je skutočnosť?

Uhliarik, Radičová, Kollár a memorandum

09.08.2019 00:10 Lekárski odborári rozpútali na Slovensku vojnu. Vojnu o platy a za zachovanie súčasného stavu v zdravotníctve. Vojnu, ktorá nateraz skončila zvláštnym mierom. Nakoniec sa dohoda musela rodiť až na najvyššej úrovni – premiérka a predseda parlamentu. Prečo to muselo zájsť až tak ďaleko? Prečo nebol možný kompromis skôr?

Musí byť očkovanie povinné?

09.08.2019 00:10 Priznám sa, keď som ako lekár túto otázku počul prvýkrát, jediná správna odpoveď sa mi zdala áno. Dnes si to už nemyslím. Prečo? Nie som si totiž istý či máme dôkazy o zmysluplnosti súčasných postupov. Fakty hovoria o viacerých otvorených a na Slovensku neprediskutovaných otázkach. Častým argumentom zachovania povinnosti očkovania je, že pokiaľ nebude, tak opäť vypuknú závažné epidémie. To je údajne hlavný dôvod povinného celoplošného očkovania. Bohužiaľ, s touto myšlienkou akosi nesedia fakty.

Ako štát hazarduje s našim zdravím – 1. časť

09.08.2019 00:10 Zdravotníctvo je veľmi široká téma, týkajúca sa nás všetkých a teda je veľmi citlivá. Aj keď som sám lekárom nie je mojim cieľom „držať stranu“ lekárom. Chcem len poukázať na problémy, ktoré v zdravotnom systéme sú, niektoré sa týkajú priamo zdravia, čo môže byť občas aj nebezpečné. Dôležité je, aby sa aj ľudia „mimo brandže“ konečne dozvedeli pravdu o systéme, ktorý sa podľa všetkého na Slovensku rúti do záhuby.