Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Transformáciu si v tichosti dokončujú...

09.08.2019 00:15   Netreba zaspať na vavrínoch priatelia zdravotníkov a pacientov, resp. nepriatelia transformácie. Transformácia je stanovená zákonom, odhlasovaná vládnymi stranami v parlamente a podľa platného zákona sa na nej, na pokyn ministra zdravotníctva, pracuje a aj bude. A pokiaľ to všetko necháme iba tak - v tichosti sa transformácia dotiahne do konca. Do zhubného konca pre naše nemocnice.

Radosť, úľava, poďakovanie a práca pre Košice

09.08.2019 00:15 Kampaň skončila, voliči rozhodli a výsledky komunálnych volieb sú známe. Košičania mi dali dôveru. Zvíťazil som. Prežívam nezabudnuteľné chvíle a v mojom vnútri by ste našli všetko možné – radosť, úľavu, vďačnosť a myšlienky na budúcnosť. Mojou najbližšou budúcnosťou bude práca pre Košice. Pre vás, Košičania. Pre nás všetkých.

Košice ako digitálne mesto

09.08.2019 00:15  Je tomu len pár dní, čo som na jednom z mnohých zaujímavých stretnutí v Košiciach dostal informácie, ktoré ma príjemne prekvapili. Košičanom otvárajú moderné informačné technológie, ich cenová dostupnosť a aktívny prístup poskytovateľov informačných služieb veľké možnosti praktického využitia. Košice totiž majú jedinečnú možnosť spolupracovať s miestnymi spoločnosťami, pripravenými vo viacerých projektoch sprístupniť svoju infraštruktúru Košičanom. Mesto tak môže častokrát bez zvýšených nákladov dosiahnuť pre svojich obyvateľov neočakávane zaujímavý efekt. V Košiciach sa môžu stať informačné technológie vďaka verejnoprospešným komunikačným projektom doslova vecou verejnou – dostupnou a zaujímavou pre všetkých. Košice majú skutočne reálnu šancu stať sa digitálnym mestom.

Rómske hlasy si kupovať nebudem.

09.08.2019 00:15 Ich a náš problém konečne potrebuje riešenie

Košičania pre Košičanov

09.08.2019 00:15 Ľudia majú právo myslieť si o svojich volených zástupcoch čokoľvek. Nikdy by sa ale nemali vzdať nádeje a možnosti podieľať sa na tom, aby tí, ktorí majú pracovať vo verejnom záujme, nesklamali ich dôveru.

Projekt EHMK 2013 musí mať dôveru Košičanov

09.08.2019 00:15 Čo sa to deje v projektovom tíme Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013? Ako vlastne funguje správna rada neziskovej organizácie Košice 2013, ktorá riadi projektový tím? Čo si budeme musieť ešte o výsledkoch jeho činnosti prečítať, aby sa stalo niečo zásadné? Niečo, čo budú Košičania, ktorým záleží na osude ich mesta vnímať ako garanciu jeho úspešnej prezentácie na pozícii hlavného mesta európskej kultúry v roku 2013. Už o dva roky sa na Košice uprie pozorný a kritický zrak celej Európy. Uvedomujú si kompetentní vo vedení mesta v plnej miere tento fakt? Uvedomujú si ho Košičania?

Košice potrebujú ozdraviť

09.08.2019 00:15 Keď som bol oslovený, aby som kandidoval na primátora mesta Košice pochopil som, že prijatie kandidatúry môže byť v mojom prípade logickým pokračovaním toho, čomu som sa doteraz v živote venoval – pomoci ľuďom.