Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj
Bezhraničné sebectvo a osobná uhlíková stopa

31.08.2020 00:38 Skutočnosť, že ekologické aktivity boli v súvislosti s Gretou Thunberg a ľuďmi, čo stoja za ňou v značnej miere sprofanované neznamená, že teraz máme mávnuť nad všetkým rukou tak, ako to mnohí s radosťou urobili. Zásadný obrat v našom vzťahu k prírode je potrebný, ale nevedie cestou vyrúbenia nových daní a ďalšieho, podobného sofistikovaného zarábania na obyčajných ľuďoch pod zámienkou boja za ekológiu. V skutočnosti však kvôli stále väčšiemu hromadeniu ziskov tak, ako vždy. Bábkou a nástrojom v rukách práve tohto typu ľudí sa stala naivná Greta Thunberg.

Je kúpa elektromobilu výhodná?

29.08.2020 01:00 Zásoby ropy sú obrovské no nie nekonečné. Ekonomické krízy spôsobené ropnými šokmi ale aj environmentálne dopady masívneho používania spaľovacích motorov umožnili vznik novej generácie v technológiách. Elektromotory nie sú žiadnou novinkou no ich efektivita bola donedávna stále príliš nízka na to, aby vytlačila klasické motory z trhu

Už vás nudia stále rovnaké dovolenky v Chorvátsku? Vyskúšajte si prenajať jachtu!

28.08.2020 00:38 Dovolenka v Chorvátsku nemusí byť nuda! Premýšľate, že by ste sa radi vybrali na dovolenku k moru, no zároveň túžite po väčšom dobrodružstve? Prenájom lodí by v tomto prípade pre vás mohol znieť zaujímavo. Dovolenka v Chorvátsku v podobe plavby loďou čoraz častejšie naberá na obľube.

Plňte zákon o odpadoch vďaka spoľahlivej OZV

28.08.2020 00:38 Podľa najnovšieho zákona o odpadoch musia zber a separovanie vyhradených prúdov odpadov v mestách a obciach kontrolovať OZV – Organizácie zodpovednosti výrobcov. Aký je ich účel a ako si vybrať dobrú OZV?

Veľkoformátová tlač vám pomôže s propagáciou predajne i sídla

27.08.2020 00:41 V súčasnej digitálnej ére sa veľa firiem zameriava predovšetkým na internetový marketing, pričom takzvaná offline propagácia je zanedbávaná. Pritom by sa v marketingovej stratégii malo myslieť na obe strany. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme veľkoformátovú tlač, ktorú si môžete objednať aj vy.

Súťaž THERMO|SOLARU o atraktívne ceny je v polčase

25.08.2020 11:39 Súťaž o fotografiu akýchkoľvek slnečných kolektorov s komentárom na facebookovej stránke THERMO|SOLARU Žiar, a.s., sa blíži k polovici. Ešte vždy má každý záujemca o pobyt vo Vysokých Tatrách vo wellness hoteli International**** v golfovom rezorte Black Stork, športovú bundu a reklamné predmety, možnosť zúčastniť sa. Stačí odfotografovať akékoľvek cudzie, či vlastné slnečné kolektory, najlepšie so sebou a pridať fotografiu do komentárov na https://www.facebook.com/thermosolar.ziar/. A pripísať pár viet o skúsenostiach s nimi, alebo o tom, či o nich uvažujete v budúcnosti.

POROVNÁVAME KOČÍKY

25.08.2020 00:41 Kočík je jedným z prvých produktov, ktorý dvojice kupujú pre svoje dieťa. Často tejto kúpe venujú dostatok pozornosti a dávajú si záležať na výbere značky a konkrétneho modelu.

Vonkajšie svietidlá na dom – štýlovosť a praktickosť v jednom

24.08.2020 12:39 Vonkajšie svietidlá sú prakticky neoddeliteľnou súčasťou každého domu. Na jednej strane plnia estetický význam, no zároveň robia okolie domu oveľa bezpečnejším, najmä v noci.

Nepremárnime čas na zamyslenie, darovaný koronavírusom!

22.08.2020 00:15 Nikto nemôže prehliadať, že to prvé a zásadné, čo spôsobila súčasná koronavírusová kríza, je zastavenie aktívneho života. Takmer všetko, až na to najnutnejšie, sa v spoločnosti náhle zastavilo, a tisícom ľudí bol darovaný čas. Zrazu majú toľko času, ako nikdy predtým. Deti a študenti nemusia chodiť do školy, čo u väčšiny z nich vyvoláva radosť z neočakávaných prázdnin.

Kancelárske pečiatky stále nestratili na význame

22.08.2020 00:15 Vo firmách bývali pečiatky nevyhnutnosťou. Ale ani s príchodom elektronickej komunikácie nestratili na význame.

Skialpinizmus – skvelý zimný šport pre každého

22.08.2020 00:15 Zima je v plnom prúde a vy možno uvažujete nad tým, ako zo snehu a krásnych hôr vyťažiť čo najviac. Skvelým riešením je skialp – šport, pri ktorom zažijete kopu zábavy, nádherných výhľadov, no najmä si poriadne zašportujete.

Vitríny dodajú vášmu tovaru luxusný vzhľad

20.08.2020 23:46 Nájdeme ich najmä v obchodoch a predajniach so vzácnym a luxusným tovarom. Slúžia nielen na vystavenie drahých produktov, ale aj na ich ochranu pred prachom či zlodejmi.

Český a slovenský trh ostávajú prioritou Vincentky

20.08.2020 14:12 Situácia okolo koronakrízy skomplikovala život aj spoločnosti Vincentka, a.s., ktorá sa zaoberá plnením svetoznámej minerálky Vincentky do fliaš. Prijaté opatrenia situáciu stabilizovali, aj keď je firma v odbyte svojich výrobkov za prvý polrok na úrovni o niečo nižšej ako bol priemer po iné roky. Pritom za vlaňajší rok zaznamenala najvyššie tržby vo svojej histórii keď naplnila 5,5 milióna fliaš. Informuje o tom Ján Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s.

Viete, ako vyzerá zelená domácnosť?

20.08.2020 01:12 Byť ekologicky zmýšľajúcim je v dnešnej dobe IN. Jedným z najlepších spôsobov, ako šetriť prírodu a žiť „zeleno“, je práve zelená domácnosť. Tú si dokážete bez akýchkoľvek ťažkostí vybudovať aj vy, dokonca hneď dnes!

Pozor! Na cesty vychádzajú sviatoční vodiči. Pripravte sa na preplnenú Vianočnú dopravu

20.08.2020 01:12 Sviatoční vodiči sú nechvaľne známi najmä v obdobiach hromadného sťahovania národov v období väčších sviatkov a prázdnin.