Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
Zabudnite na Gorilu. Je tu King Kong.

08.06.2019 00:12 Tak si to zhrňme:  Prevalí sa škandál a premiér Fico, ktorý normálne hrá mŕtveho chrobáka, okamžite koná. Vyzve dve najvyššie postavené ženy v slovenskej politike, aby odstúpili. A ony bez reptania, bez akéhokoľvek náznaku obhajoby, ihneď odstúpia. Dokonca aj sebavedomá JUDr. Zmajkovičová, od ktorej by človek čakal všeličo, len nie to, že zo dňa na deň opustí dva ťažko nadobudnuté fleky. 

Horšie ako ebola

08.06.2019 00:12 Miera politickej korupcie v tejto krajine už prekročila kritickú hranicu, keď politici a štátni úradníci strácajú akékoľvek zábrany. Kým v "štandardnej" spoločnosti robia všetko pre to, aby svoje kšefty pred verejnosťou - a ideálne aj pred políciou a protikorupčnými orgánmi - utajili, na Slovensku sa tým aj verejne pochvália.

Európske prvenstvo, o ktorom určite neviete

08.06.2019 00:12 Šport zahŕňa veľmi rôznorodé aktivity. Od dynamických až extrémnych ako napríklad basejumping až po vyslovene kľudné, pri ktorých sa človek síce tiež zapotí, ale určite nie vďaka fyzickej aktivite. K tým druhým okrem šachu patrí aj u nás menej známa stolná hra Go. K úrazu pri nej neprídete. Go je totiž ešte bezpečnejšie ako spomínaný šach, pretože si pri ňom na rozdiel od šachu nemôžete ani oko vypichnúť. Jedine že by vám nahnevaný súper rozbil dosku o hlavu - ale to vám od týchto mierumilovných bojovníkov fakt nehrozí. :-)

Kde je pravica?

08.06.2019 00:12 Žiadalo by sa skôr opýtať - kde je vláda, prečo nekoná. Ale na tú sme si už akosi zvykli. Žije si vo svojom narcisticko-populistickom svete a skutočné problémy krajiny a pracujúceho ľudu sú to posledné, čo ju zaujíma. Preto sa pýtam: kde je slovenská pravica? Hovorievam síce, že pravica na Slovensku už niekoľko rokov neexistuje, ale predsa sa s touto myšlienkou neviem zmieriť. Stále čakám, že niekto schopný ten prázdny priestor vyplní.

Poprosím na dôchodkový účet

08.06.2019 00:12 Vážená Sociálna poisťovňa, dnes som dostal od teba list. V prvej chvíli ma potešilo, že na mňa myslíš a mal som chuť veriť, že mi píšeš niečo zaujímavé. Ale zároveň do mňa dobiedzal čertík pochybností...

Sokrates o demokracii

08.06.2019 00:12 Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá.

Google Aplikácie už nie sú zdarma

08.06.2019 00:12 Len nedávno som písal o službe Google Aplikácie ako vynikajúcej bezplatnej alternatíve firemného e-mailu pre malé firmy. Bohužiaľ, už to neplatí. Nie, nič sa nemení na tom, že Gmail je vynikajúce cloudové e-mailové riešenie. Nič sa nemení na tom, že Google Aplikácie sú vynikajúci cloudový kancelársky balík vhodný pre malé aj veľké firmy, ktoré chcú zvýšiť produktivitu práce, zlepšiť komunikáciu a ušetriť oproti iným komerčným riešeniam. Čo sa teda zmenilo? Pre Američana skoro nič, pre Slováka veľa.

Internetová reklama – cesta k bohatstvu?

08.06.2019 00:12 Dnešný Internet je plný reklamy a každému je jasné, že táto reklama nie je zadarmo. Zadávatelia reklamy za reklamný priestor platia vlastníkom webov, na ktorých je reklama zobrazená. Ak prevádzkujete vlastné www-stránky, možno vás už napadla otázka, či by nemohli nejako prispievať do osobného / rodinného / firemného rozpočtu. Zvlášť mladí začínajúci webmasteri sa s touto otázkou musia vyrovnať. Ako to teda je? Dá sa na internetovej reklame zbohatnúť?

Mizéria slovenskej pravice

08.06.2019 00:12 Naša pravica zase dala o sebe počuť. Hlasom o spolupráci a jednote Ľudovej platformy však už sotva niekto uverí. Traja trpaslíci ani dohromady nemajú silu Dávida, aby si poradili s neohrozeným Goliášom. Zaujímavejšie je dianie vnútri SDKÚ, aj keď len z pohľadu pozorovateľa, ktorý nevidí nádej na skoré zlepšenie. A kdesi nablízku zažiarila NOVA, otázka je, na ako dlho. Keď si to všetko dáme dokopy, je to na zaplakanie.

Počítač v počítači

08.06.2019 00:12 Skúste posadiť starého otca k notebooku a ukázať mu, aké tá vecička dokáže divy. Nebude sa stačiť čudovať. Keď mu potom prezradíte, že v tom počítači máte schovaný ešte druhý, virtuálny, poklepe si prstom po čele. A ak mu poviete, že ho tam nemáte len jeden, ale hneď 15, pôjde pohľadať teplomer... :-) Ak už máte skúsenosti s virtualizáciou, tento článok asi nebude to pravé čítanie pre vás. Ak nie, ale radi by ste o počítačoch vedeli viac, čítajte ďalej.

Freemail vo firme? Nieee…

08.06.2019 00:12 Používate vo firme freemailové adresy? firmasro@gmail.com, vasafirma@hotmail.com, meno-firma@pobox.sk? Možno vám takáto adresa stačí. Pošta prichádza, pošta odchádza, kontakty máte uložené, čo vám viac treba? A napadlo vás niekedy, ako vašu adresu vnímajú partneri? Nepôsobí na nich amatérskym dojmom?

Čonkovej deti

08.06.2019 00:12 Nie, v titulku nie je preklep, hoci to podľa obrázka tak vyzerá. Ale ak sledujete aktuálne dianie, zrejme viete, o čom budem hovoriť. Nebudem opakovať, čo píšu médiá, kto nevie, o čo ide, ľahko si to nájde. K veci:

Z čoho žije Google?

08.06.2019 00:12 Mnohí z nás poznajú Google len ako jednoduchú stránku s farebným názvom a vyhľadávacím okienkom uprostred. Hoci ju používame denne, netušíme, čo sa za ňou skrýva. Možno sme kdesi zachytili aj informáciu, že Google je jednou z "garážových" firiem. Ruzumej: založených v garáži. Dnes by sa už táto spoločnosť nevošla ani do tej najväčšej garáže na svete.

Keby nebolo keby - alebo Dzurindova dilema

08.06.2019 00:12 O tri týždne sú tu voľby... a mnohí voliči stále nevedia, koho voliť. Z veľkej časti ide o bývalých voličov SDKÚ-DS, ktorá "sa dopracovala" tak ďaleko, že už nemá istú ani účasť v povolebnom parlamente. A keďže voliči SMERu na korupciu nie sú ani zďaleka takí citliví ako voliči pravicových strán, je predpoklad, že mimo parlamentu by SDKÚ musela vydržať celé 4 roky.

A je to!

08.06.2019 00:12 Je známe, že my Slováci sme národ domácich majstrov. Niektorí síce máme obidve ruky ľavé, ale vo všeobecnosti sa dá povedať, že doma "na kolene" urobíme skoro všetko.