Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
Pavol Barabáš – Odpovede na to kam patríme, som našiel v Stračinovej tvorbe

30.09.2019 09:36 autor: Daniel Hevier ml.; fotografia: archív Pavla Barabáša Prednedávnom prišiel do kín dokumentárny film o slovenskom skladateľovi Svetozárovi Stračinovi. Život komponistu pohybujúceho sa medzi folklórom a vážnou hudbou spracoval režisér Pavol Barabáš, ktorý je známym cestovateľom a dokumentaristom. Keďže ide o netypické dielo z jeho portfól … Viac Príspevok Pavol Barabáš – Odpovede na to kam patríme, som našiel v Stračinovej tvorbe zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Stret nemeckej a francúzskej kultúry – Stereo Total

29.09.2019 12:04  Desať rokov čakala Praha na ich ďalšiu návštevu. V istom zmysle kultová a určite ešte naplno neobjavená kapela Stereo Total zahrá 3. októbra v pražskom Café V Lese. Priblížiť coververziu verne originálu je otázkou dobrej interpretácie. Originálny pohľad naň je zase otázkou umeleckého vkusu. Vďaka inému pohľadu môže v… Viac Príspevok Stret nemeckej a francúzskej kultúry – Stereo Total zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

New Order zahrajú v Prahe piesne zo svojho staršieho aj novšieho obdobia

29.09.2019 10:07  Do Prahy sa vráti jedna z najvýznamnejších kapiel post punkovej vlny a priami potomkovia kultových Joy Division. New Order vystúpia 3. októbra v pražskom Fórum Karlín. Keď 18. mája 1980 spáchal samovraždu Ian Curtis z Joy Division, bola to veľká strata pre jeho kolegu Petra Hooka. Život však musel ísť ďalej a o rok n… Viac Príspevok New Order zahrajú v Prahe piesne zo svojho staršieho aj novšieho obdobia zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Slovenská filharmónia na otváracom koncerte BHS 2019

27.09.2019 14:03  Otvárací koncert 55. ročníka Bratislavských hudobných slávností bude v réžii Slovenskej filharmónii pod taktovkou jej šéfdirigenta Jamesa Judda. Sólistom večera bude významný francúzsko-americký klavirista Eugen Indjić. Len pár hodín delí od slávnostného otvorenia nášho najstaršieho festivalu vážnej hudby BHS. Jej hlavným organizáto… Viac Príspevok Slovenská filharmónia na otváracom koncerte BHS 2019 zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Zaujímavosti zo života Hooverphonic

24.09.2019 21:30 

Na Konvergencie sa vráti izraelský inštrumentalista Avi Avital

24.09.2019 10:31  Dvadsiaty ročník festivalu Konvergencie sa blíži k svojmu vyvrcholeniu. Na dnešnom záverečnom koncerte vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu vystúpi izraelský hráč na mandolínu Avi Avital po boku americkej speváčky Loire Cotler a hráča na rámovom bubne Glena Veleza. Trio v sprievode slovenských hudobníkov predstav … Viac Príspevok Na Konvergencie sa vráti izraelský inštrumentalista Avi Avital zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Desiate výročie Lunchmeat Festivalu oslávime s rozrastajúcim sa programom

24.09.2019 10:31  Pravdepodobne ste už o tomto festivale počuli a nemuseli ste ho pritom ani navštíviť. Ide o podujatie, ktoré za posledné roky išlo rapídne hore úrovňou aj návštevnosťou. Pražský Lunchmeat Festival tento rok láka na zaujímavý program, ktorý sa roztiahol na šesť festivalových dní. Lunchmeat Festival sa zameriava na projekty, ktoré p… Viac Príspevok Desiate výročie Lunchmeat Festivalu oslávime s rozrastajúcim sa programom zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Alice Cooper a jeho šou, ktorá sa rokmi opakuje no nezunuje

23.09.2019 13:38 autor: Daniel Hevier ml.; fotografie: Octopus promotion; interpreti: Alice Cooper Band; Black Stone Cherry; 15.09.2019; Incheba Expo Aréna, Bratislava Ubehlo desať rokov a čas sa akoby ani nepohol. Nielen preto, že šou amerického speváka Alica Coopera sa takmer nemení, ale ani jeho prejav nestarne. Do Bratislavy sa Cooper vrátil ako sede … Viac Príspevok Alice Cooper a jeho šou, ktorá sa rokmi opakuje no nezunuje zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

NU SOUND OF VISEGRAD – post rock series

23.09.2019 10:32  Koncertná séria NU SOUND OF VISEGRAD pokračuje v post rockovom duchu. Dňa 27. septembra zahrá v nitrianskom klube Mariachi poľská skupina Spoiwo, ktorá predstaví nové skladby z pripravovaného albumu. Svoj koncert odohrá aj obľúbené slovenské post rockové trio Our Stories. Post rockové blaho od Spoiwo opäť na Slovensku. Hrali u nás … Viac Príspevok NU SOUND OF VISEGRAD – post rock series zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Marek Brezovský a jeho nezmazateľný zápis v slovenskej hudbe

22.09.2019 12:05 autor: Matej Feldbauer „Taký ten typ skladateľa, ktorý presadzoval svoj názor a nebol ochotný podriadiť sa určitej disciplíne, ktorú si škola vyžaduje. Mal však široký skladateľský záber od punkrocku cez jazzrock až po komornú a symfonickú tvorbu,” povedal o svojom žiakovi prof. Vladimír Bokes v rozhlasovej relácii o Marekovi Brezovskom. Jeho odkaz s … Viac Príspevok Marek Brezovský a jeho nezmazateľný zápis v slovenskej hudbe zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Marek Brezovský a jeho nezmazateľný zápis do slovenskej hudby

21.09.2019 19:03 autor: Matej Feldbauer „Taký ten typ skladateľa, ktorý presadzoval svoj názor a nebol ochotný podriadiť sa určitej disciplíne, ktorú si škola vyžaduje. Mal však široký skladateľský záber od punkrocku cez jazzrock až po komornú a symfonickú tvorbu,” povedal o svojom žiakovi prof. Vladimír Bokes v rozhlasovej relácii o Marekovi Brezovskom. Jeho odkaz s … Viac Príspevok Marek Brezovský a jeho nezmazateľný zápis do slovenskej hudby zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

The Minority – V jednoduchosti je krása, preto nás uchvátil rock and roll

19.09.2019 12:12 autor: Daniel Hevier ml; foto: The Minority Hrať rock and roll v jeho čistokrvnej podobe, či miešať ho s ďalšími žánrami, sa na Slovensku až tak nenosí. Je ťažké nadviazať na tradíciu, ktorá tu nie je, ale o to vzrušujúcejšia je snaha osloviť priaznivcov, ktorí tu rozhodne nechýbajú. Pokúša sa o to slovenská skupina The Minority s debutovým albumom Till The E … Viac Príspevok The Minority – V jednoduchosti je krása, preto nás uchvátil rock and roll zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Hrad kniežaťa Modrofúza na Konvergenciách

18.09.2019 09:37  Dvadsiate výročie festivalu Konvergencie pokračuje uvedením Bartókovej opery Hrad kniežaťa Modrofúza. Predstavenie sa odohrá dnes večer v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. Konvergencie predstavia jedinú operu Bélu Bartóka. Hrad kniežaťa Modrofúza vznikol v roku 1911, v skladateľovom druhom tvorivom období. Tvorivý r… Viac Príspevok Hrad kniežaťa Modrofúza na Konvergenciách zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Chris Dave & the Drumhedz na Echoes of JazzFestBrno 2019

17.09.2019 10:08 autor: Erik Hajtmánek Jak už v posledních letech u Jazz Festu Brno bývá zvykem, po hlavní festivalové části se vyznavači jazzu mohou těšit na tři podzimní ozvěny. První z nich se bude konat 3. listopadu v Janáčkově divadle. Přijede hvězdná japonská klavíristka Hiromi, která do Brna zavítá úplně poprvé. Ta vystoupí se svým sólovým reci… Viac Príspevok Chris Dave & the Drumhedz na Echoes of JazzFestBrno 2019 zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.

Poľskí psychedelici Lonker See – Byť pripravený na prichádzajúcu apokalypsu

16.09.2019 13:34 autor: Daniel Hevier ml. ; fotky: Daniel Hevier ml. Už tento víkend sa skupina Lonker See predstaví v rámci projektu Nu Sound of Visegrad v Banskej Štiavnici. Na minulom ročníku festivalu OFF sa nám poradilo odchytiť na pár slov ich basgitaristku Joannu Kucharskú. Otázky smerovali najmä k pomerom na životaschopnej poľskej scéne, ale … Viac Príspevok Poľskí psychedelici Lonker See – Byť pripravený na prichádzajúcu apokalypsu zobrazený najskôr Music Press - informuje o hudbe.