Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Keď sa podvodný email “od Paypal” sekne a prezradí, že je podvodný

26.08.2019 10:34 Je bežné, že sa do našich schránok dostávajú rôzne podvodné emaily. Je časté aj to, keď niekto vydáva email za Paypal email, napríklad s informáciou o blokovaní, potvrdení transakcie a podobne. Paypal nie je len tak. Email z Paypal má často svoju dôležitosť, veď je napojený na platobné karty a pomocou mena a hesla si viete zaplatiť čokoľvek. Podvodné emaily sa často snažia získať meno a heslo, pokúšajú sa vyzerať ako Paypal a nepozorný človek sa môže naozaj prihlásiť. Nuž a jeden taký príklad podvodného emailu dorazil do schránky včera. A povieme vám, to bol teda babrák… ten čo ten The post Keď sa podvodný email “od Paypal” sekne a prezradí, že je podvodný appeared first on HOAX.

Podvodná facebook súťaž o spotrebiče a stránka VYHRAJEM TO

12.08.2019 00:02 Tiež nenávidíte, keď niekto používa ohyzdné slová, ktoré nepatria do slovenčiny? A tiež milujete tak ako my, keď vznikajú podvodné súťaže na Facebooku ako na bežiacom páse? Naša čitateľka Marcela, rovnako ako my, neradi vidíme nové súťaže, ktoré lákajú dôverčivých ľudí a aj napriek stovkám poškodených obetí a nakradnutých stoviek, či tisíc eur sa stále nájdu takí, ktorí horlivo klikajú a naozaj veria, že Facebook súťaž bez histórie, obsahu, sponzora, prevádzkovateľa, zdroja a štatútov s podrobnými podmienkami naozaj práve im prinesie nádherné výhry a nič za to nebude chcieť. Nie, priatelia. Zatiaľ žiadna súťaž na Facebooku, ktorá by nemala pozadie, prevádzkovateľa a všetko legálne plnenie, nepriniesla skutočnú výhru. The post Podvodná facebook súťaž o spotrebiče a stránka VYHRAJEM TO appeared first on HOAX.

Pozor na podvod v bielení zubov s DENTA BLANIC a prof. Adam Jankaj

10.08.2019 02:02 Upozorňujeme pred ďalším podvodom, tentoraz pred látkou s názvom DENTA BLANIC a vedcom, profesorom Adamom Jankajom. Adam Jankaj neexistuje, podobne... The post Pozor na podvod v bielení zubov s DENTA BLANIC a prof. Adam Jankaj appeared first on HOAX.

Súťaže na Facebooku pýtajú čísla platobnej karty? Nerobte fatálnu chybu

03.08.2019 00:06 Napriek tomu, že nič podobné len trochu skúsený a obozretný človek nespraví, množia sa prípady, kedy na falošných súťažiach na Facebooku súťaž kontaktuje viacerých zdieľačov a zavádza ich údajným vyžrebovaním. Údajne ste to vy, čo bol vyžrebovaný a ak chcete získať drahú výhru, je nutné uhradiť nejaké dane, alebo kuriéra. Pár eur, poviete si, lenže ak stránka požaduje, aby ste jej poslali čísla od platobnej karty, je absurdné, že vôbec niečo také žiada. Zároveň je však neuveriteľne jednoduché aj to, že sa neustále nájde nejaký dôverčivec.  Taký človek, ktorý neznámemu na neznámej Facebook súťaži, celkom zaslepený pocitom veľkej výhry, odovzdá kľúče od domu The post Súťaže na Facebooku pýtajú čísla platobnej karty? Nerobte fatálnu chybu appeared first on HOAX.

Pozor na nebezpečné Facebook súťaže: tentoraz SPOTREBIČE ROKA

02.08.2019 21:38 Na falošnej Facebook stránke s názvom Spotrebiče roka nenájdete žiadne reálne informácie. Pozadie, prevádzkovateľa, link na skutočný web... The post Pozor na nebezpečné Facebook súťaže: tentoraz SPOTREBIČE ROKA appeared first on HOAX.

Varovanie pred PAPIFORTE, zázračný šmejd proti kožným papilómom

02.08.2019 21:38 Skutočné a pravdivé na stránkach, ktoré ponúkajú PAPIFORTE, nie je absolútne nič. Počas prvej analýzy sme narazili na inú adresu... The post Varovanie pred PAPIFORTE, zázračný šmejd proti kožným papilómom appeared first on HOAX.