Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Lotus Evija má 2000 koní, je to najvýkonnejší superšport sveta

31.07.2019 16:12 Tak to tu ešte nebolo, Lotus sa rozhodol zaútočiť na najprestížnejších hráčov štvorkolesovej extraligy a postaviť superšport, ktorý svojimi výkonmi prekoná všetkých súperov. Jeho štvorkolesová raketa dostala meno Lotus Evija, ponúkne rekordných 1471 kW a v roku 2020 sa s cenou 1,7 mil. libier stane suverénne najdrahším produkčným autom sveta.

Škoda Octavia WRC oslavuje 20 rokov

31.07.2019 14:02 Pri výročiach významných udalostí si človek najlepšie uvedomí, ako rýchlo plynie čas. Povedali by ste, že od momentu vstupu automobilky Škoda do seriálu WRC uplynuli už dve desaťročia? Je to tak, novodobá Škoda Octavia WRC oslavuje 20 rokov. Svoju aktívnu športovú kariéru odštartovala v sezóne 1999 a továrenskú reprezentáciu potiahla až do konca roku 2002. V nasledujúcej sezóne ju vystriedala kompaktnejšia Fabia WRC.

Základné Porsche 911 Carrera nie je vôbec pomalé

31.07.2019 09:32 Porsche dôležitú novinku, legendárny typ 911 ôsmej generácie, predstavilo rovno vo verzii S. To bol len začiatok jedného, čo do ponuky modelov najpestrejších áut vo výrobe vôbec. Časom museli predstaviť aj základné Porsche 911 Carrera, rovnako ako mnohé ďalšie modely, ktoré budú nasledovať. Keďže je už známa aj verzia kabriolet, základný model 911 Carrera predstavili hneď v oboch verziách karosérie. A práve tým, že je to základná verzia, sa budúci majitelia nemusia vôbec trápiť. Veď už tá má takmer 400 koní.

Audi rozširuje ponuku SAC o Audi Q3 Sportback

31.07.2019 09:32 Audi na vlnu SAV kupé alebo rovno SAC modelov naskočilo len nedávno, a to rovno luxusným modelom Q8. Ponuku od BMW alebo Mercedesu s X4 a GLC však nedorovnáva, vytvára si model SAC o kategóriu nižšie, niekde v revíri BMW X2. Privítajme tak Audi Q3 Sportback, ktoré však podľa názvoslovia mohlo byť Q4. To by ale malo byť skôr elektromobilom, a tak tu máme k názvu prívlastok Sportback.

Najkrajšie palubné dosky. 5 naj v segmente luxusných limuzín

30.07.2019 17:39 Svet luxusných limuzín je mimoriadne prestížny. Tu hrajú prvé husle nielen kvalita, materiály a dielenské spracovanie, ale aj originalita a netradičný prístup k dizajnu. Majitelia luxusných cestných korábov sa skrátka potrebujú za každú odlíšiť. Neplatí to však len pre dizajn karosérie, rovnako dôležité sú palubné dosky týchto áut. Tu je náš výber 5 najzaujímavejších z nich.

TOP 5: najkrajšie palubné dosky - luxusné limuzíny

30.07.2019 16:02 Svet luxusných limuzín je mimoriadne prestížnym miestom, kde hrajú prvé husle nielen kvalita, materiály a dielenské spracovanie, ale aj originalita a netradičný prístup k dizajnu. Majitelia luxusných cestných korábov sa skrátka potrebujú za každú odlíšiť od davu. Neplatí to však len pre dizajn karosérie, rovnako dôležité sú aj palubné dosky ich áut. Tu je náš výber TOP 5 najzaujímavejších z nich.

Toto môže byť najpredávanejšie Porsche. Má už 30-tisíc objednávok

30.07.2019 16:02 Mať elektromobil je skôr trend, než potreba či nutnosť. Prirovnajme to napríklad k oblečeniu. Každému stačí farebné tričko, ale teraz značky všade navrhujú drahšie a roztrhané tričko, ktoré je vo veľa situáciách horšie ako to obyčajné. Je to však strašne cool, ako je ospevované, a preto ho chceme. To isté platí aj pri elektromobiloch. Predaj Taycanu prezentuje silu marketingu. Svet ho ešte ani nespoznal, reálne nevidel a neexistujú na to recenzie... Napriek tomu z neho môže byť najpredávanejšie Porsche.

Rusi spočítali autá ešte registrované v ZSSR. Stále ich jazdí veľa

30.07.2019 14:04 Sovietsky zväz bol svojho času krajinou plnou kontrastov. Odhliadnuc od politického zriadenia však za pozornosť stála ich technika a autá. A aj keď často neboli na svetovej úrovni, v rámci bývalého Východného bloku väčšinou predstavovali to najlepšie, čo bolo občanom k dispozícii. Rusi zisťovali, ktoré autá registrované v ZSSR im stále jazdia po bežných cestách.

Red Bull má rekord za najrýchlejšie prezutie vo Formule 1!

30.07.2019 12:01 Formula 1 zažila tento rok ťažké obdobie. Prvá štvrtina sezóny bola doslova katastrofa. Žiadna akcia na trati a totálna dominancia Mercedesu. Celé to zaklincovala Veľká cena Francúzska. Kto pri nej nezaspal, alebo nevypol telku má môj obdiv. Po tejto katastrofe, samozrejme, každý začal do F1 kopať, že to je katastrofa. Aj ja som som prestal byť fanúšikom číslo 1. Sledovať každý tréning, kvalifikáciu a preteky naživo. No od VC Rakúsko doslova neverím vlastným očiam. Fantastické súboje ponúkli už tri Veľké ceny po sebe. Uplynulá VC Nemecka bola svedkom nielen zrejme najlepších pretekov hybridnej éry, ale prekonali aj rekord za najrýchlejšie prezutie.

Nemecká Polícia odhalila emisné podvody nákladných vozidiel

29.07.2019 22:02 Stále prísnejšie emisné normy tlačia výrobcov automobilov k vývoju a používaniu nových, účinnejších emisných systémov. Ich prínos je nepopierateľný. Aby však mali reálny význam, musia byť v perfektnom technickom stave a v premávke naozaj zabraňovať vypúšťaniu emisií. Ako však ukázali posledné kontroly nákladných vozidiel v Nemecku, aj v tejto oblasti sú realitou emisné podvody. Všetko v záujme zjednodušenia si práce a šetrenia "zbytočných" nákladov na prevádzku vozidiel.

O manuálnu prevodovku prišiel už aj Chevrolet Corvette C8

29.07.2019 19:30 Klesajúci záujem zákazníkov o manuálne prevodovky sa takmer bez rozdielov prejavuje naprieč všetkými segmentmi automobilov, superšporty nevynímajúc. Dokazuje to aj ďalšia obeť nezáujmu o manuálne prevodovky - legendárny Chevrolet Corvette C8. Podľa vedenia automobilky sa samostatný vývoj manuálnej prevodovky pre pár klientov finančne skrátka nevyplatí.

Z obrovskej pokuty dieselgate Američania míňajú aj na nákup dieselov

29.07.2019 19:30 Severná Amerika najväčší automobilový škandál doposiaľ, známy ako dieselgate, odštartovala a automobilku Volkswagen aj najviac potrestala. Nikde inde VW Group nezaplatil tak veľké pokuty, ako práve v USA. Odhaduje sa, že dieselgate stál automobilku takmer 31 miliárd dolárov. Američania 3 miliardy dolárov z pokút použili znova. Mnohé aj na nákup naftových motorov.

Z giga pokuty za dieselgate Američania míňajú zas nákup dieselov

29.07.2019 14:35 Severná Amerika najväčší automobilový škandál doposiaľ, známy ako dieselgate, odštartovala a automobilku Volkswagen aj najviac potrestala. Nikde inde VW Group nezaplatil tak veľké pokuty ako práve v USA. Odhaduje sa, že dieselgate stál automobilku takmer 31 miliárd dolárov. Američania 3 miliardy dolárov z pokút použili znova. Mnohé aj na nákup naftových motorov.

BMW Urban X je ešte menšie BMW z rodu X než je typ X1

29.07.2019 10:30 Špirála áut s pridanou hodnotou nemá konca. Máme tu ďalšieho zástupcu rodiny X od BMW. BMW Urban X by malo byť auto určené skôr do mesta, než do terénu. Napovedá to už jeho názov. A prečo urban X? Nuž, BMW X1 je v porovnaní s pripravovanou novinkou väčšie. Tento nový typ totiž plánuje vstúpiť do vôd ešte menších SAV alebo crossoverov.

Potvrdili, že nové BMW M3 manuál skutočne dostane

29.07.2019 10:30 Už niekoľko mesiacov nás internet zaplavuje informáciami o novom BMW M3 s kódovým označením G80. Asi najviac sú na pretrase 2 veci, pohon všetkých kolies a manuálna prevodovka. Dostane teda BMW M3 manuál? Určite áno! Nedávno to potvrdil generálny riaditeľ divízie BMW M, Markus Flasch.