Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Meta zdvojnásobila zisk. Akcie napriek tomu strácajú 15 %

25.04.2024 15:16 Technologická spoločnosť Meta Platforms, ktorá vlastní Facebook, Instagram a WhatsApp, v stredu oznámila finančné výsledky za prvý štvrťrok. Zisk spoločnosti sa v prvom kvartáli viac ako zdvojnásobil, k čomu prispeli vyššie príjmy z reklamy a 6%-ný nárast priemernej ceny reklám na jej platformách. Avšak akcie v rámci obchodovania po uzavretí burzy prudko klesli, za čo môže The post Meta zdvojnásobila zisk. Akcie napriek tomu strácajú 15 % appeared first on Investičné Noviny.

Zisk Tesly sa prepadol o polovicu. Firma investorov rozptýlila lacnejším modelom

24.04.2024 17:30 Americký výrobca elektrických vozidiel Tesla oznámil, že jeho čistý zisk za prvý štvrťrok klesol o viac ako 50 % a zaostal tak za prognózami Wall Street. Spoločnosť ale ubezpečila investorov, že plánuje pokračovať s výrobou lacnejšieho modelu, ktorý by mal byť uvedený na trh v budúcom roku. Čistý zisk klesol o 55 % na 1,13 miliardy The post Zisk Tesly sa prepadol o polovicu. Firma investorov rozptýlila lacnejším modelom appeared first on Investičné Noviny.

Nvidia postaví obrovskú továreň na AI. Jej partnerom bude vietnamský IT gigant

23.04.2024 19:00 Vietnamský technologický obor FPT a Nvidia, svetový líder vo výrobe polovodičových čipov, oznámili, že spoločne vybudujú továreň na umelú inteligenciu vo Vietname za 200 miliónov USD. Korporácie v spoločnom vyhlásení z 23. apríla uviedli, že cieľom ich iniciatívy je vytvoriť vo Vietname „jednotné kontaktné miesto“ pre všetky oblasti umelej inteligencie a cloud computingu. Spolupráca The post Nvidia postaví obrovskú továreň na AI. Jej partnerom bude vietnamský IT gigant appeared first on Investičné Noviny.

Coca-Cola podpísala dohodu o využívaní služieb Microsoftu v hodnote 1,1 miliardy USD

23.04.2024 19:00 Americká technologická spoločnosť Microsoft v utorok oznámila, že firma Coca-Cola podpísala 5-ročnú zmluvu v hodnote 1,1 miliardy dolárov na využívanie jej služieb cloud computingu a umelej inteligencie. Na základe tejto dohody budú spoločnosti Microsoft a Coca-Cola „spoločne experimentovať“ s platformou Azure OpenAI Service. Ide o službu, ktorá umožňuje zákazníkom vytvárať chatboty a iné služby umelej The post Coca-Cola podpísala dohodu o využívaní služieb Microsoftu v hodnote 1,1 miliardy USD appeared first on Investičné Noviny.

Výpredaj na akciovom trhu môže pokračovať, varuje Kolanovič z JPMorgan

23.04.2024 19:00 Americké akcie v pondelok vzrástli, no niektorí analytici na Wall Street si myslia, že pokles, ktorý akcie zaznamenali v uplynulých dňoch, môže ďalej pokračovať. Vzhľadom na to, že sa očakávania nižších sadzieb zmiernili, inflácia zostáva tvrdohlavá a akcie sa obchodujú s nadpriemerným ocenením, mnohí súčasnú situáciu prirovnávajú k poklesu z minulého roka, ktorý začal koncom The post Výpredaj na akciovom trhu môže pokračovať, varuje Kolanovič z JPMorgan appeared first on Investičné Noviny.

Akcie Tesla – aktuálna cena, história + ako ich nakúpiť

22.04.2024 20:45 Americká spoločnosť Tesla Inc. je podľa trhovej hodnoty najväčším výrobcom automobilov na svete. Tesla vyvíja, vyrába a predáva plne elektrické vozidlá a systémy na výrobu a skladovanie energie. Okrem toho poskytuje aj služby prostredníctvom svojich servisných stredísk pre vozidlá, karosární a nabíjacích staníc. Spoločnosť vyrába a predáva sedany strednej veľkosti, sedany plnej veľkosti a kompaktné The post Akcie Tesla – aktuálna cena, história + ako ich nakúpiť appeared first on Investičné Noviny.

Výsledková sezóna: Ako sa darí výrobcom čipov a luxusným značkám?

22.04.2024 20:45 Zhruba pred týždňom a pol začali mnohé významné svetové spoločnosti zverejňovať svoje hospodárske výsledky za prvý štvrťrok tohto roku. Tentoraz sú výsledkové správy obzvlášť zaujímavé, pretože sa zároveň výrazne menia očakávania zníženia úrokových sadzieb v USA, čo má na mnohé, najmä drahšie rastové akcie, zásadný negatívny dopad. Pozrime sa na najzaujímavejšie výsledky, ktoré boli doteraz The post Výsledková sezóna: Ako sa darí výrobcom čipov a luxusným značkám? appeared first on Investičné Noviny.

Ťažký mesiac pre americké akcie. Čo zastavilo ich rast?

22.04.2024 09:45 Akcie vstúpili do roka 2024 veľkolepo, keďže ťahúňom boli najmä technologické akcie poháňané rozruchom okolo umelej inteligencie . Svoj 10 %-ný nárast z úvodu roka ale index S&P 500 neudržal. V apríli zatiaľ klesol o 4,6 percenta a od začiatku roka tak zaznamenáva zisk 5,1 %. Akciový index Dow Jones je iba kúsok od toho, The post Ťažký mesiac pre americké akcie. Čo zastavilo ich rast? appeared first on Investičné Noviny.

Cena kakaa sa vyšplhala na nový rekord

19.04.2024 16:45 Ako informuje agentúra Bloomberg, najaktívnejší futures kontrakt na kakao v New Yorku vzrástol až o 5 % a v úvode piatkového obchodovania dosiahol historické maximum 11 578 USD za metrickú tonu. Z údajov zverejnených vo štvrtok vyplýva, že tzv. mletie, pri ktorom sa kakao mení na maslo a prášok používaný v cukrovinkách, vzrástlo v Severnej The post Cena kakaa sa vyšplhala na nový rekord appeared first on Investičné Noviny.

Meď atakuje dvojročné maximum

19.04.2024 16:45 Akcie firiem ťažiacich meď pokračujú v raste. Ceny futures v New Yorku a Londýne dosahujú úrovne, na ktorých sa naposledy obchodovali v júni 2022. „Posledné dva roky sa meď obchodovala vlažnejšie, čo bolo spôsobené výrazne vyššími nákladmi na financovanie, keď centrálne banky na celom svete zvýšili úrokové sadzby, aby bojovali proti inflácii, a v neposlednom rade The post Meď atakuje dvojročné maximum appeared first on Investičné Noviny.

Akcie Duolingo vyskočili o viac ako 8 %. Toto je hlavný dôvod

18.04.2024 19:45 Akcie spoločnosti Duolingo vo štvrtok výrazne vzrástli. Dôvodom sú správy, že sa spoločnosť pripojí k akciovému indexu S&P MidCap 400. Akcie v čase publikovania tohto článku získavajú 8,62 % na 211,44 USD. Analytici JPMorgan v reakcii na tieto správy uviedli, že vstup spoločnosti do indexu „by mal byť dobrým znamením pre akcie a mal The post Akcie Duolingo vyskočili o viac ako 8 %. Toto je hlavný dôvod appeared first on Investičné Noviny.

Bitcoin za posledných 7 dní klesol o viac ako 10 %

17.04.2024 22:30 Bitcoin aj v stredu pokračuje v poklese, keď stráca viac ako 3 % na 61 580 USD. Najväčšia kryptomena za posledných päť dní klesla o 8,10 percenta a za posledný mesiac stratila cez 10 %. Kryptoinvestori netrpezlivo očakávajú tzv. halving bitcoinu, ktorý sa uskutoční 19. apríla. Časť trhu predpokladá, že táto udalosť bude pôsobiť ako The post Bitcoin za posledných 7 dní klesol o viac ako 10 % appeared first on Investičné Noviny.

Saudi a SAE varujú pred nebezpečenstvom vojny, keďže napätie v regióne sa stupňuje

17.04.2024 12:00 Ako informuje agentúra Bloomberg, Saudská Arábia a Spojené arabské emiráty vydali v stredu spoločné vyhlásenie, v ktorom vyzývajú na maximálnu “zdržanlivosť”, aby sa Blízky východ vyhol „nebezpečenstvu vojny a jej hrozivým následkom“. Vyjadrenia prišli po telefonáte medzi saudskoarabským korunným princom Mohammedom bin Salmanom a prezidentom SAE Mohammedom bin Zayedom Al Nahyanom. Po sobotňajšom raketovom útoku Iránu The post Saudi a SAE varujú pred nebezpečenstvom vojny, keďže napätie v regióne sa stupňuje appeared first on Investičné Noviny.

Problémy pribúdajú. Hodnota spoločnosti Tesla klesla pod 500 miliárd dolárov

17.04.2024 01:30 Akcie spoločnosti Tesla rozširujú svoj tohtoročný pokles, čím sa trhová hodnota výrobcu elektromobilov dostala pod úroveň 500 miliárd USD. Po tom, ako v pondelok akcie klesli o viac ako 5 %, v dnešnom obchodovaní odpisujú cez tri percentá. Akcie sa obchodujú na úrovni 156 USD a celková trhová kapitalizácia spoločnosti predstavuje 488,87 miliardy dolárov. The post Problémy pribúdajú. Hodnota spoločnosti Tesla klesla pod 500 miliárd dolárov appeared first on Investičné Noviny.

Ďalší pokles na Wall Street: S&P 500 skĺzol pod 5100 bodov

16.04.2024 14:46 Podobne ako v závere minulého týždňa, aj v pondelok americké akcie značne strácali. Akciový index Dow Jones klesol o 0,65 % na 37 735,11 bodov, S&P 500 stratil 1,20 % na 5 061,82 b. a index Nasdaq klesol o 1,79 % na 15 885,02 bodov. Dopyt po rizikových aktívach bol obmedzený nárastom výnosov štátnych dlhopisov, The post Ďalší pokles na Wall Street: S&P 500 skĺzol pod 5100 bodov appeared first on Investičné Noviny.

Následujúci mesiac