Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Nabarvené ptáče

16.07.2019 15:37  Slovenský názov: Pomaľované vtáča Slovenská premiéra: 19. 9. 2019 V snahe uchrániť svoje dieťa pred masovým vyhladzovaním Židov, rodičia posielajú syna k príbuzných na vidiek kdesi vo východnej Európe. Chlapcova teta však nečakane umiera a tak je dieťa nútené vydať sa na cestu a pretĺkať sa úplne samo divokým a nepriateľským svetom, v ktorom platia len miestne pravidlá, predsudky a povery. Vašak po vojne prichádza iný boj. Boj, ktorého si ani nie je vedomý, boj sama so sebou, boj o svoju dušu, o svoju budúcnosť...

Loli paradička

09.07.2019 10:00  Slovenský názov: Loli paradička Slovenská premiéra: 18. 7. 2019 Scenáristicko-režijný debut dvojice otca a syna – Víťa a Richarda Staviarskych. Romantická tragikomédia o ľúbostnom vzťahu dvoch atypických postavičiek z východného Slovenska. Smutno-smiešny príbeh o trpkosti života, túžbe a nádeji sa odohráva v pitoresknom prostredí jarmokov. Keď sa predavač cukroviniek Milan dozvie, že mu Cigánočka Veronika, pretože bola hladná, ukradla dva turecké medy, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Zaľúbia sa do seba a postupne si začnú plánovať spoločný život. Veronke neprekáža, že Milan nemá nohu, Milanovi nevadí, že Veronka je Rómka.

Kto je ďalší?

03.07.2019 12:08  Slovenský názov: Kto je ďalší? Slovenská premiéra: 22. 8. 2019 Film je inšpirovaný skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich na hranicu života a smrti. Stať sa to môže každému! Kto je ďalší? Reperka Aless čelila mnohokrát zlomyselným útokom na sociálnych sieťach. Tie ju priviedli až k pokusu o samovraždu. Od tejto tragédie sa začala venovať hudbe, píše texty a spieva. Na jednom zo svojich koncertov sa stretne zoči voči s útočníkmi a rozhodne sa, že im všetko povie priamo do očí. Príbeh zachytáva Alessin posledný boj so šikanou a vlastným ja.