Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela
Zabuchli ste si kľúče v aute? Špecialisti vám rýchlo pomôžu!

25.09.2019 10:02 Nákup v jednej ruke, v druhej držíte za ruku dieťa, ktoré vediete zo škôlky a máte naponáhlo na krúžok. Už len ten kľúč od auta nájsť. Prehľadáte všetky vrecká a tašky, no kľúča stále niet! V tom si všimnete, že ste ho nechali v priečinku pri riadiacej páke… Čo robiť v takejto chvíli? Nepanikárte. Zabuchnuté kľúče v aute nie sú žiadnou tragédiou, ktorá by nemala riešenie. Prvým krokom, ktorý môžete urobiť, je skontrolovať všetky dvere a kufor. Ak nemáte sťahovanie okna na elektrické ovládanie, mohli by ste tenkým háčikom zrolovať okienko. Avšak, neodporúčame sa do toho púšťať. Ak sú všetky dvere zamknuté a nemáte poruke náhradné kľúče alebo niekoho, kto by ich dopravil k vám, obráťte sa na spoľahlivú kľúčovú službu, ktorá má s riešením podobných situácií bohaté skúsenosti. Sami totiž zabuchnuté kľúče z auta von len tak nedostanete. Nerobte to na vlastnú päsť, napáchali by ste viac škody ako úžitku. Otváranie auta bez kľúčov má totiž svoje špecifiká a overená kľúčová služba má v otváraní áut jednoducho prax. Ak sú okná na elektriku a auto nejde odomknúť potiahnutím za kľučku zvnútra, musíte zavolať odborníka – Lock Service. Ten vám pomôže aj v prípade, že máte zaseknuté dvere na aute alebo ste si zabuchli kľúče v priestore kufra. Dobrou správou je, že pre Lock Service nie je nič nemožné a ručíme vám za to, že sa do svojho vozidla dostanete. K dispozícii je totiž pohotovostná služba, ktorá funguje 24 hodín, 7 dní v týždni. Zabuchli ste si kľúče? Poučte sa Ak ste optimisti, ktorí sa za všetkým snažia hľadať niečo pozitívne, situácia s autom určite vznikla z nejakého dobrého dôvodu a vy by ste sa z nej mali poučiť. Možno spomaliť rýchle životné tempo, viac sa sústrediť alebo si jednoducho len oddýchnuť od povinností a stresu. Väčšina podobných situácií totiž vzniká v časovej tiesni a v zhone. Ak sa vám stane, že si zabuchnete vo vozidle kľúče, spomeňte si na Lock Service. To samozrejme platí aj v prípade, že si zabuchnete dvere od bytu alebo domu. Lock Service má v malíčku aj odomykanie všetkých typov bezpečnostných mechanických zariadení na autách, strešných nosičoch alebo motocykloch. Spoľahnite sa v týchto neľahkých situáciách na odborníkov, za ktorých hovoria dlhoročné skúsenosti a prax, ušetria vám čas aj ďalšie starosti.

Začínali ako vidiecka autoopravovňa, dnes sú najväčším slovenským predajcom áut

24.09.2019 00:33 Keď v roku 1993 vznikla na vidieku malá autoopravovňa, len málokto tušil, aký osud je čaká. Priestory garáže vymenila spoločnosť za 12 predajno-servisných centier s novými aj jazdenými automobilmi po celom Slovensku. Dnes predá Final-CD viac ako 4 000 nových vozidiel ročne, vďaka čomu sa môže pýšiť titulom najväčší slovenský predajca automobilov. Táto spoločnosť je skvelým dôkazom, že cieľavedomosť, snaha prinášať zákazníkom stále lepšie služby a láska k svojej práci dokážu veľké veci. Aké značky či služby Final-CD ponúka? Autorizovaný predajca svetových značiek Spoločnosť Final-CD poznáme predovšetkým ako autorizovaného predajcu nových vozidiel, ktorý neustále rozširuje svoju ponuku. Dnes v nej nájdeme automobily svetových značiek, ako Land Rover, Jaguar, Volvo, Opel, Peugeot a Citroën. Najnovšími prírastkami v ponuke sú značky Jaguar, Land Rover a Volvo, vďaka čomu spoločnosť doplnila svoju ponuku aj o skutočne prémiové vozidlá pre najnáročnejších zákazníkov. Vyskúšať si ktorékoľvek z nich môžete v 12 predajno-servisných centrách, ktoré nájdete v Bratislave, Prievidzi, Žiline, Banskej Bystrici a Partizánskom. V ponuke aj jazdené a predvádzacie vozidlá Final-CD však poznáme aj ako predajcu jazdených vozidiel, ktorý si dáva obzvlášť záležať na vynikajúcom technickom stave ponúkaných automobilov. Modely v ponuke dokonca disponujú aj medzinárodne rešpektovaným certifikátom Dekra, ktorý je zárukou toho, že vozidlo je 100 % funkčné. Samozrejmosťou sú aj predvádzacie vozidlá, ktoré sa tešia čoraz väčšej obľube, niet sa čomu čudovať – za vynikajúcu cenu získate auto vo výbornom stave, ktoré vo väčšine prípadov nemá najazdených viac ako 30-tisíc km. Služby a showroomy na najvyššej úrovni Za neuveriteľným vývojom spoločnosti nestojí žiaden zázrak, ale drobná, každodenná práca, vďaka ktorej si vybudovala meno medzi zákazníkmi. Final-CD sa snaží zjednodušiť život svojim klientom, výsledkom sú komplexné služby pod jednou strechou: od kúpy vozidla cez servis až po doplnkové služby, ako uskladnenie pneumatík, výkup jazdených vozidiel či predaj náhradných dielov. Najväčší slovenský predajca automobilov rovnako kladie dôraz na svoje showroomy, ktoré patria medzi najmodernejšie na Slovensku – medzi najnovšie, ktoré sa zároveň radia medzi výkladné skrine, patrí prevádzka Jaguar a Land Rover v Žiline či Citroën v Prievidzi. Chcete si pozrieť ponuku nových či jazdených vozidiel? Navštívte stránku https://www.finalcd.sk/

Mestské bicykle a elektrobicykle do práce aj na menšie nákupy

18.09.2019 14:36 V zahraničí vec bežná, u nás menej. Ale do módy určite prichádzajú – mestské bicykle. Sú to bicykle s jednoduchšou konštrukciou, ktoré sa výborne hodia pre ľahší mestský terén. Ako mestské elektrobicykle aj pre ten náročnejší, kopcovitý. Mnohé európske mestá sú pre cyklistov omnoho prívetivejšie, než tie naše, slovenské. Situácia sa ale zlepšuje. Bicykle ako každodenný dopravný prostriedok, už nevidíme iba na rovinatých dedinách na juhu Slovenska. Žijeme zdravšie, s dôrazom na životné prostredie, a tak sa snažíme auto nahradiť bicyklom. Muži častejšie. Je pre nich jednoduchšie, vzhľadom k štýlu obliekania sa, dôjsť do práce a z práce mestským bicyklom. Páni obvykle pri preprave používajú svoj bežný bicykel – horský, trekingový či cestný. Predovšetkým ženy však našli alternatívu – sú ňou mestské bicykle a elektrobicykle. Na chuť im ale prichádzajú i muži. Mestský elektrobicykel je riešenie aj do miest s náročnejším terénom Jedna vec je, že v kostýmku so sukňou a v lodičkách na bicykel asi žiadna žena nenasadne. Muži v obleku bežne. Ak nám ako ženám firemný dress code tento typ obliekania neprikazuje, alebo sa v práci prezliekame, čo nám potom ešte bráni v tom, aby sme do práce jazdili na bicykli? Väčšinou je to vzdialenosť a náročný kopcovitý terén. S tým ale pomôžu elektrobicykle do mesta. Elektrobicykel je nielen skvelý alternatívny prostriedok do práce Je riešením pre prepravu maminiek s dieťaťom, aj skvelé riešenie, ako si zájsť na bežný denný nákup a ešte si pritom zašportovať. Mnohí, kto elektrobicykel ešte nezažili, si myslia, že elektrobicykle sú bicykle pre lenivých. Tak to rozhodne nie je. Záleží len na vás, koľko dáte do jazdy vlastnej energie, a koľko necháte batérii. Elektrobicykle do mesta sú ekologické, pomáhajú nám udržiavať sa vo forme, a to ako po zdravotnej stránke, tak pokiaľ ide o štíhlu líniu. Pritom sa nám nestane, že do práce dorazíme unavení, spotení a špinaví len preto, že to máme polku cesty do strmého kopca.

Nová generácia pneumatík Matador

12.09.2019 00:32 Mať dobré, spoľahlivé a kvalitné pneumatiky je snom takmer každého jedného vodiča. Každý, čo ich kupoval vie, že nájsť tie práve nie je vôbec jednoduché a preto by sme výberu mali venovať dostatok času a pozornosti. Keďže sa nachádzame v období, kedy vodiči menia zimné za letné pneumatiky, ešte pred výmenou by ste mali skontrolovať ich stav. Na cestu by ste sa totiž nemali vydať na gumách, ktoré sú popraskané, poškodené alebo je ich dezén nepostačujúci. V prípade, že sa vám na nich niečo nepozdáva, zakúpte si novú sadu, s ktorou sa budete cítiť bezpečnejšie. Výmena pneumatík síce nie je lacnou záležitosťou, no ak ich podceníte, môžete utrpieť ešte väčšiu finančnú stratu a to z dôvodu kolízie. Ani malý rozpočet nie je prekážkou na to, aby ste si nemohli mať kvalitu, pretože mnohé najlacnejšie pneumatiky disponujú vlastnosťami, ktoré potrebuje každé auto. Výmena tak nemusí byť taká finančne náročná, ako si predstavujete. V čom sú pneumatiky Matador výnimočné? Koncern Matador prišiel na trh s novou generáciou pneumatík známych pod názvom Matador MP 47 Hectorra 3 určené pre autá vyššej a luxusnej triedy. Ide o spojenie najnovších technológií a moderného dizajnu dezénu, vďaka ktorému je auto ľahšie ovládateľné nielen na suchom, ale aj mokrom povrchu. Zlepšený je tiež kilometrový výkon a brzdenie, ktoré dosahuje najlepšie bezpečnostné parametre. Každý vodič tak bude mať z jazdy omnoho väčší komfort a lepší pocit, ako s iným typom pneumatík. Zaujímavosťou pri tejto pneumatike je, že je vybavená indikátorom opotrebovania dezénu, ktorý je umiestnený na viacerých miestach po jeho obvode. Hlavnou úlohou je vodiča upozorniť, kedy je potrebné pneumatiku prezuť a zachovať tak čo najvyššiu možnú bezpečnosť. Keďže majú letné pneumatiky Matador optimalizovaný dezén, ich hlučnosť je omnoho menšia ako v prípade iných výrobkov tohto druhu. Vodiči ich uprednostňujú aj kvôli zníženému riziku aquaplaningu, ktorý je zabezpečený zvýšením objemového prietoku vody v drážkach. Ak hľadáte najspoľahlivejšie pneumatiky na trhu, ktoré vás upozornia vždy, keď sa bude niečo diať, Matador MP 47 Hectoraa 3 je tým najlepším možným riešením. Vaša jazda tak bude bezpečnejšia a pohodlnejšia ako nikdy predtým. Samozrejme pozrieť si môžete aj ponuku iných modelov, ktoré vás môžu tiež osloviť. Odporúčame sledovať testy pneumatík, ktoré sú zverejňované každý rok v rôznych motoristických magazínoch a reláciách. Ich cieľom je pomôcť motoristom pri výbere nielen najbezpečnejších a najkvalitnejších, ale aj najpredávanejších pneumatík.

Ako sa stať vynikajúcim spolujazdcom

08.09.2019 23:46 Prezradíme vám pár tipov, ako sa stať vynikajúcim a nápomocným spolujazdcom.Spolujazdec na zabitie, vodičova smrť … čudujete sa, prečo dnešný článok začíname takto trochu morbídne? Pretože v tomto prípade sa nejedná o slovnú hračku, ale bohužiaľ v niektorých prípadoch o smutnú realitu. Mnoho ľudí, najmä tých, ktorí nemajú skúsenosti za volantom, si vôbec neuvedomujú, ako veľmi je dôležité vodiča nerušiť a nerozptyľovať. A tak si dnes povieme, čo si zo sedadla spolujazdca nikdy nesmiete dovoliť, čo by ste robiť nemali a čo naopak áno. Nehovorte vodiči do riadenia Nikdy! A to dokonca ani vo chvíli, keď máte pocit, že vy by ste v danej situácii reagovali lepšie. Alebo keď viete, že máte potrebu väčšej vodičské skúsenosti. Nevyžiadaná rada sa môže pomerne ľahko preklopiť do nepríjemnej výmeny názorov a tým odpútate vodičovu pozornosť od diania na ceste a riadenia. Neľakajte sa a nevykrikujte “Pozor!” … výkrik, ktorý sa ľahko môže stať pôvodcom nepríjemné dopravnej nehody. Nezabúdajte, že zo sedadla spolujazdca vyzerá všetko trochu inak. Skresľuje sa vnímanie priestoru aj jazdných vlastností vozidla. A jeden taký výkrik môže vodiča spoľahlivo vyviesť z rovnováhy a viesť napríklad k neuváženému cuknutiu volantom či zašlápnutím brzdového pedála Opel Astra. Aj keď to možno myslíte dobre, práve toto sa môže ľahko stať príčinou dopravnej nehody s fatálnymi následkami. Zahoďte Smarphony, tablety a iné elektronické zariadenia S tým sa veľa z nás zmieri len veľmi ťažko, ale je to snáď to najpodstatnejšie, čo by ste mali urobiť. A to najmä ak sa zotmie. Svietiaca obrazovka môže vodiča oslňovať aj keď mu napríklad nesvieti priamo do očí. Sústrediť sa potom na jazdu nie je nič jednoduché. Aj za svetla by ale mal telefón zostať pekne v bezpečí vášho vrecka, vhodnej priehradky, ktorý ponúka Opel Grandland či kabelky. A čo naopak robiť? Nebojte sa byť nápomocní. Prevezmite zadávanie adresy do navigácie, nastavenie rádia na vodičovu žiadosť, kúpte mu fľašku s pitím, podajte vreckovku. Snažte sa robiť všetko preto, aby ste vodičovi uľahčili cestu. Hovorte príjemným tónom, pri dlhých cestách sa nebojte nadviazať konverzáciu na ľahšiu tému napríklad o počasí. Pomôžete mu tak udržať sa v bdelom stave. Neprotestujte, že je vám zima keď otvorí okienko, aby sa nadýchal čerstvého vzduchu. Nevyčítajte mu, že klimatizáciu v Opel Crossland nastavil na nižšiu teplotu, ako sa vám páči.  Možno to robí preto, aby sa osviežil a udržal sa v bdelom a pozornom stave.

Excel funkcie pre ctižiadostivých motoristov

03.09.2019 00:32 Excel funkcie sú dnes bežným nástrojom pre správu dát. Samotný program Excel je dnes bežnou súčasťou pracovného vybavenia a svoju obľubu si získal aj vďaka svojmu jednoduchému ovládaniu, ktoré sa v mnohých prípadoch zakladá na intuitívnom ovládaní a vďaka zrýchleniu pracovných pochodov. Napriek tomu, že dnes existuje mnoho iných programov, Excel si stále zachováva svoje stabilné postavenie a radí ho medzi najobľúbenejšie programy pre prácu a správu dát. K jeho obľúbenosti a popularite prispievajú i Excel funkcie, vďaka ktorým je práca ešte efektívnejšia a do istej miery i presnejšia. Mnoho ľudí využíva len základné možnosti programu Excel, ale vďaka kurzom máte možnosť naučiť sa pokročilé funkcie Excel pre profesionálov, ktoré si iste nájdu svoje miesto i vo vašom pracovnom postupe. Pod základnými funkciami si predstavujeme formátovanie buniek, ich kopírovanie a základné použitie vzorcov. Veľmi jednoduchou funkciou je tiež vytvorenie grafu, ktorý slúži pre lepšiu predstavivosť výsledkov a zároveň je vizuálnym zobrazením dát. Tabuľkový procesor Excel však v sebe skrýva oveľa viac tajomstiev, ktoré začíname odhaľovať pri pochopení prvých základných funkcií. Po ich zvládnutí túžime objavovať stále viac a odhaľovať Excel funkcie, ktoré naše chápanie programu Excel posúvajú na úplne inú a dosiaľ pre nás nepoznanú úroveň. Dôležité je najmä chcieť sa učiť a zdokonaľovať. Funkcie programu Excel vám umožnia pracovať s pomenovávaním buniek a tiež odhaľovať duplicity, ktoré môžu byť najmä pri veľkom súbore dát dobre skryté a napriek tomu spôsobovať problémy pri hľadaní záverov a riešení a skresľovať výsledky experimentov. Funkcie v Exceli pre začiatočníkov i pokročilých využijete pri každom spracovaní dát, ktoré budete musieť vo svojej práci previesť. Mnohé z nich vám umožňujú prácu vyhodnotiť rýchlejšie a na riešenie problémov prichádzať oveľa jednoduchšou cestou. Excel vám odhalí množstvo nápadov, ktorých objavenie bude len na vás. Okrem základných Excel funkcií môžete využiť tvorbu formulárov, jednoduché a pokročilé makrá, ktoré vám umožnia nahrávať a ukladať postupy. Ukladanie postupov oceníte predovšetkým pri činnostiach, ktoré sú potrebné pri preverovaní a sumarizácii vašich výsledkov a jediným kliknutím si môžete ušetriť množstvo opakovanej práce. Obrovskou výhodou práce s makrami je, že ich vytvorení  môže s daným spracovaním dát pracovať aj osoba, ktorá by zložitú operáciu nevedela jednoducho previesť. Makro dokáže nielen prácu podstatne zefektívniť ale ušetriť aj hodiny práce, ktoré zamestnanci strávia nad opakovaním duplicitných postupov. Zvládnutie funkcií v Exceli a to rovnako pre začiatočníkov ako i pre pokročilých však nie je len o skrátení pracovnej doby a zefektívnení pracovného postupu. Dáva nám pocit sebavedomia pri práce s programom, ktorému mnoho ľudí nedokáže prísť na kobylku. Je to dôvod prečo sa cítiť lepšie, sebavedomejšie a veriť viac svojim schopnostiam, ktoré v mnohých prípadoch nesprávne podceňujeme. Je to spôsob ako rozšíriť svoje obzory a naučiť sa niečo, čo nás posunie vpred. Všetko, čo sa naučíme, raz využijeme i keď to možno nebude v takej podobe, ako sme si na začiatku predstavovali. S programom Excel príde do kontaktu takmer každý z nás a preto je lepšie byť naň vopred pripravený. Kurz nám môže pomôcť pochopiť Excel funkcie a pripraviť nás na postupy skôr ako ich budeme musieť predviesť v praxi, keď na nich skutočne záleží.