Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
SaS: Ďalšie obvinenie prokurátora Špirka je pomsta Roberta Kaliňáka

31.10.2017 23:33 Ďalšie obvinenie prokurátora špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka, ktorý dozoroval vyšetrovanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka v kauze daňového podvodníka Ladislava B., vysiela verejnosti jasný odkaz: Každý prokurátor, ktorý bude pristupovať k podozreniam voči Robertovi Kaliňákovi nestranne, musí rátať s tým, že mu budú policajti z NAKA znepríjemňovať život bez ohľadu na to, že sa profesionálne strápnia. Tvrdia to predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Most-Híd: Inteligentná evidencia cudzincov v EU

31.10.2017 23:33 “Inteligentná evidencia cudzincov v EU je odpoveďou Únie na bezpečnostné hrozby terorizmu, migrácie a na nárast počtu cestujúcich. Prepojený systém vstupov a výstupov vďaka snahe Európskej ľudovej strany nebude záťažou ale zlepšením bezpečnosti pre občanov EÚ a vytvorí ozaj nepríjemnú prekážku pre ilegálnych migrantov a prevádzačov. Keď niekto prekročí limit povoleného pobytu, táto informácia sa automaticky dostane do tiež obnoveného Schengenského informačného systému a umožní napríklad policajtom aj pri bežnej cestnej kontrole odhaliť hľadané, ilegálne osoby.”– povedal József Nagy, poslanec Európskeho Parlamentu za Most-Híd .

Predseda NR SR Andrej Danko na pôde parlamentu prijal delegáciu skupiny priateľstva so Slovenskou re

31.10.2017 23:33 Predseda Národnej rady SR Andrej Danko 27. 10. na pôde parlamentu prijal delegáciu skupiny priateľstva so Slovenskou republikou v Rade federácie Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie. Ide o recipročnú aktivitu v nadväznosti na návštevu delegácie Skupiny priateľstva NR SR s Ruskou federáciou v Moskve a Volgogradskej oblasti v dňoch 10.-14. júla 2017.

Košický samosprávny kraj: Kooperačná burza o prepojení slovenského a maďarského priemyslu

31.10.2017 23:33 V pondelok 30. októbra 2017 sa v Košiciach uskutoční Slovenská kooperačná burza a odborná konferencia o rozvoji a potenciáli prepojení medzi slovenským a maďarským priemyslom.

SaS: Nedovoľme nezmyselné oklieštenie občianskych slobôd, ani v téme legálnej držby zbraní

31.10.2017 22:33 Strana Sloboda a Solidarita predstavila experta na legálnu držbu zbraní – predsedu združenia vlastníkov strelných zbraní Legis Telum Borisa Draškabu.

Záväzky prijaté 28 krajinami sú záväzkami všetkých krajín, hovorí hlavný vyjednávač EÚ pre brexit

31.10.2017 21:33 Rokovania s Britániou o vystúpení z EÚ sú absolútne jedinečné a ich výsledok bude mať rozsiahle hospodárske, sociálne a právne dôsledky. Hlavný vyjednávač EÚ pre tzv. brexit Michel Barnier to povedal v utorok po rokovaniach so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivanom Korčokom.

Kalousek chce blokovať proces zostavovania novej českej vlády

31.10.2017 20:32 Predseda českej opozičnej strany TOP 09 Miroslav Kalousek vytiahol v utorok do boja proti jednofarebnej vláde víťaza nedávnych parlamentných volieb, ktorým sa stalo hnutie ANO Andreja Babiša, píše spravodajský server Novinky.cz.

Medzi štandardnými politikmi nie je žiadny rozdiel. Ide im len o kšefty a teplé miesta. O eurofondy

31.10.2017 19:33 ROZHOVOR Prieskumy verejnej mienky, ktoré vysoko favorizujú jeho najsilnejšieho protikandidáta, berie s rezervou. Voliči ĽS Naše Slovensko sa totiž k ich voľbe v prieskumoch často nepriznávajú, najmä zamestnanci v štátnej a verejnej správe, ktorí sa boja, že by mohli prísť o prácu. V rozhovore pre TASR to tvrdí úradujúci predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba, ktorý sa vo voľbách do vyšších územných celkov 4. novembra bude znova uchádzať o tento post.

Je prejav Božej milosti, že u nás vládne kabinet vyznávajúci kresťanskú vieru, chváli sa Orbán

31.10.2017 19:33 Maďarsko potrebuje po období protikresťanských a internacionalistických vlád takú vládu, ktorá sa bude snažiť o napĺňanie kresťanských hodnôt. Pri príležitosti spomienkového zhromaždenia na pamiatku 500. výročia začiatku reformácie to podľa agentúry MTI povedal v utorok v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Obdivujem drzosť premiéra. Neschopnosť ľudí zo Smeru urobila zo Žiliny a Ružomberka dopravné peklo,

31.10.2017 18:34 Neschopnosť ľudí zo strany Smer-SD urobila z oblasti Žiliny a Ružomberka lievik a dopravné peklo. Predseda KDH Alojz Hlina to povedal v utorok na tlačovej konferencii v Žiline v reakcii na vyjadrenie predsedu vlády SR a predsedu Smeru-SD Roberta Fica, že výstavba diaľnic D1 a D3 je prioritou zakotvenou v programovom vyhlásení vlády.

Výstavba diaľnic D1 a D3 sú prioritou. Pre mňa je to sväté, tvrdí Fico

31.10.2017 18:34 Výstavba diaľnic D1 a D3 je prioritou, ktorá je zakotvená v programovom vyhlásení vlády, preto vláda vyčlení v druhom polroku 2018 na dokumentáciu a prípravu dvoch zostávajúcich úsekov D3 zhruba 19 miliónov eur. Štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR Viktor Stromček zároveň bude kontaktným bodom pre komunikáciu s petičnými výbormi za urýchlenie dostavby diaľnic D1 a D3 v regiónoch Liptova a Kysúc. Po rokovaní s petičnými výbormi o tom v utorok v Žiline informoval predseda vlády SR Robert Fico

Mestu Martin zrušili nútenú správu, môže opäť nakladať s financiami. Hrnčiar sa tak nevzdá funkcie

31.10.2017 17:34 Podpredseda Národnej rady SR Andrej Hrnčiar sa nevzdá funkcie primátora mesta Martin, hoci tomu už zrušili nútenú správu. Hrnčiar ešte pred rokom a pol hovoril, že keď sa mesto dostane z nútenej správy, odstúpi. Zmenu rozhodnutia TASR potvrdil Hrnčiar s tým, že hoci teraz neodstúpi, v ďalších komunálnych voľbách už za primátora kandidovať nebude.

Kotlebovci majú v Prešovskom kraji dvoch kandidátov. Svedčí o tom VIDEO, upozorňuje Hlina. Som nestr

31.10.2017 16:35 Strana ĽS NS Mariana Kotlebu postavila v Prešovskom kraji až dvoch kandidátov na župana, hoci sa tvária, že jeden z nich je nezávislý. Upozorňuje na to predseda KDH Alojz Hlina, ktorý k tomu dokladá aj kompromitujúce video kandidáta Jána Garaja. Kotlebovci sa však obhajujú.

Andrej, nech sa Ti darí, povedal Zeman a poveril Babiša zostavením vlády

31.10.2017 16:35 Český prezident Miloš Zeman poveril v utorok v súlade s očakávaním rokovaniami o zostavení vlády lídra hnutia ANO Andreja Babiša. Informoval o tom spravodajský kanál verejnoprávnej Českej televízie ČT24.

Deklarácia o nezávislosti Katalánska je zrušená! Zasiahol ústavný súd

31.10.2017 16:35 Španielsky ústavný súd zrušil v utorok deklaráciu o nezávislosti Katalánska. Informovala o tom na svojej webovej stránke španielsky denník El País s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu súdu.