Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér
Putin sprísnil tresty za falošné vyhrážky bombou, ktorými je Rusko zaplavované

31.12.2017 22:07 Ruské úrady sú naďalej zaplavované telefonickými vyhrážkami bombou, preto prezident Vladimir Putin podpísal v nedeľu zákon, ktorý zdvojnásobuje trest za falošné správy o hroziacich výbuchoch alebo podpaľačských útokoch na desať rokov väzenia. Uviedla to webová stránka ruskej vlády.

Ľudia migrujú predovšetkým z túžby po lepšom živote, často spojenej so snahou zbaviť sa beznádeje, v

31.12.2017 22:07 Na migrantov a utečencov, mužov a ženy hľadajúcich pokoj sa zameral pápež František v posolstve k Svetovému dňu pokoja. Pripadá na 1. januára a katolícka cirkev si ho v roku 2018 pripomenie 51. raz.

Mayová v novoročnom príhovore prisľúbila Britom úspešný brexit

31.12.2017 21:04 Britská premiérka Theresa Mayová vo svojom príhovore pri príležitosti príchodu nového roka prisľúbila Britom "úspešný" odchod krajiny z Európskej únie. Hovorila tiež o potrebe posilnenia britskej ekonomiky a vytvorenia spravodlivejšej spoločnosti pre všetkých, informovala agentúra DPA.

CNN nakrútila Trumpa pri golfe cez medzeru v stromoch a kríkoch. Reakcia na seba nenechala dlho čaka

31.12.2017 20:03 Americký prezident Donald Trump je od začiatku vianočných sviatkov vo svojom luxusnom sídle Mar-a-Lago na Floride a takmer každý deň sa tam venuje obľúbenému golfu. Spravodajskej televízii CNN sa ho pred niekoľkými dňami podarilo pri tomto športe nakrútiť.

Špeciálna bezpečná zóna pre ženy, zákaz vstupu nákladiakom a tisícky policajtov v uliciach. Európske

31.12.2017 20:03 Bezpečnosť počas osláv príchodu Nového roka je prioritou po celom svete a európske mestá nie sú v tomto smere žiadna výnimka. Naprieč starým kontinentom sa polícia a ďalšie bezpečnostné zložky pripravujú ako každý Silvester na rušnú noc. Tu je krátky prehľad toho, ako postupujú v niektorých krajinách EÚ.

Opozícia už vážne hovorí o možnom primátorovi Bratislavy. Bude to Budaj?

31.12.2017 19:04 Opozičné hnutie OĽaNO už predstavilo partnerskej SaS mená dvoch ľudí, ktorí by sa ako nominanti pravicovej opozície mohli budúci rok uchádzať o post primátora Bratislavy. V rozhovore pre TASR to povedal šéf SaS Richard Sulík.

Pri použití pyrotechniky vždy hrozí nebezpečenstvo. Prečo je teda dôležitá lehota expirácie a kde je

31.12.2017 18:03 ROZHOVOR Blíži sa koniec roka a s ním aj novoročné oslavy, ku ktorým už tradične patrí aj silvestrovský ohňostroj a predaj zábavnej pyrotechniky je už v plnom prúde. Parlamentné listy preto oslovili Jána Appela, konateľa spoločnosti Pyra, ktorá sa špecializuje na zábavnú pyrotechniku a dlhodobo usporadúva aj novoročný ohňostroj v hlavnom meste, a pýtali sme sa na bezpečnosť pri používaní zábavnej pyrotechniky, na riziká súvisiace s touto novoročnou zábavkou, ale aj na to, ako bude vyzerať v Bratislave Silvester 2017.

Danko skritizoval Maďariča pre voľbu šéfa RTVS: Keď bol v minulosti zvolený riaditeľ, ktorý mal s ní

31.12.2017 18:03 Predseda koaličnej SNS a šéf Národnej rady SR Andrej Danko absolútne vylučuje, že by podporil zmenu voľby generálneho riaditeľa RTVS. Povedal to v rozhovore pre TASR ako reakciu na návrh ministra kultúry Mareka Maďariča .

VIDEO Radikálneho islamistu iritovala socha nahej ženy z 19. storočia. Osekal jej dlátom tvár a prsi

31.12.2017 18:03 Akákoľvek nahota na verejnosti, aj keď prezentovaná v podobe umeleckých diel, je pre moslimov tabu a tí najväčší radikáli sa neštítia ani zničiť sochy, budovy či diela, ktoré sa podľa nich protivia islamu. Týždeň pred Vianocami sa v Alžírsku stala „obeťou“ radikálov známa socha. Čin si vyslúžil rozsiahlu kritiku aj od moslimskej komunity.

Galko bilancuje rok. Schytali to „dve kreatúry“. Namiesto toho, aby definitívne chodili po kanáloch,

31.12.2017 17:02 Na konci roka bilancujú aj politici. Výnimkou nie je ani poslanec NR SR a podpredseda SaS Ľubomír Galko. Na svojom facebookovom profile napísal, že sa koncom roka „patrí dať malú bilanciu“ a pridáva plusy aj mínusy tohto roka.

Ste obeťou trestného činu? Bude vás chrániť nový zákon

31.12.2017 16:03 Obete trestných činov bude od pondelka chrániť nový zákon, ktorý prináša ucelenú ochranu práv týchto obetí. Zákon priniesla ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská , poslanci NR SR ho s účinnosťou od januára 2018 schválili 139 hlasmi.

Cigánikovej odkaz Druckerovi: Držím mu palce, aby sa pochlapil

31.12.2017 16:03 Minister zdravotníctva Tomáš Drucker stráca v rezorte odvahu a trpezlivosť, myslí si Jana Cigániková z SaS. Drží mu palce, aby sa "pochlapil".

Dúfam, že ma nezrámuje snoubordista. Už žiadna chata a vyvádzanie. Kedysi som slávil ohnivo… Politic

31.12.2017 14:32 Parlamentné listy oslovili politikov a političky z radov koalície aj opozície, aby zistili, ako strávia posledný deň v roku. Zaujímali sme sa aj o ich tip, ako „ostať celý“ a ich novoročné predsavzatia. Jedno je isté, oslovení poslanci nedajú zarobiť predajcom pyrotechniky.

Izreal sa sťažuje na Irán: Dodávajú zbrane militantom v Gaze. Cieľom je vyostriť napätie

31.12.2017 14:32 Irán dodáva zbrane militantom v pásme Gazy s cieľom vyostriť napätie medzi Izraelom a Palestínčanmi. Uviedla to v nedeľu izraelská armáda, ktorej vyjadrenie citovala agentúra DPA.

Kollár o Kiskovi: Mám voči nemu veľa výhrad. Nepáči sa mi jeho vítanie migrantov, alebo prijatie zá

31.12.2017 13:33 Opozičné hnutie Sme rodina možno postaví do prezidentských volieb v roku 2019 vlastného kandidáta. V rozhovore pre TASR to nevylúčil líder hnutia Boris Kollár. Rozhodnutie Sme rodina bude závisieť od toho, aká bude klíma, podpora vlastného kandidáta však bude prioritou.