Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel
Rezort diplomacie: Schengen svoj účel plní, aj keď...

31.03.2017 22:35 Schengen jednoznačne svoj účel plní, čoskoro to bude desať rokov, odkedy sa aj Slovensko stalo jeho súčasťou. Pre TASR to uviedol hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Peter Susko.

Trumpov bývalý poradca chce vypovedať o spojení s Ruskom. Má však podmienku

31.03.2017 21:38 Bývalý poradca prezidenta USA Donalda Trumpa chce hovoriť o podozreniach z napojenia hlavy štátu na Kremeľ, ale iba pod podmienkou, že ho za to nebudú stíhať. Mike Flynn tvrdí, že je ochotný vypovedať v prebiehajúcom vyšetrovaní možného prepojenia Trumpovej administratívy a vysokej ruskej politiky.

Ministerstvo pôdohospodárstva: Na Slovensku sa predávala nebezpečná rastlina

31.03.2017 21:38 Ministerstvo upozorňuje na šírenie baktérie Xylella fastidiosa spôsobujúcu Pierceovu chorobu rastlín. Infikované rastliny sa pravdepodobne nachádzajú aj na Slovensku, konkrétne Polygala nádherná. Napadnuté rastliny môžu spôsobiť infekciu a odumretie ďalších rastlín a vážne ohroziť poľnohospodárstvo, lesníctvo, záhradkárov, verejnú zeleň aj voľnú prírodu SR či susedných štátov.

Protikotlebovská úderka sa formuje. Štyria kandidáti na župana sú už známi. Dvoch spoznáme o pár dní

31.03.2017 20:39 Štyria kandidáti, ktorí sa chcú v jesenných voľbách do samosprávnych krajov uchádzať o post šéfa Banskobystrického samosprávneho kraja , už svoju kandidatúru oficiálne oznámili. Ďalší dvaja tento krok urobia na budúci týždeň, o čom v týchto dňoch informovali médiá.

V Bielorusku ide do tuhého. Polícia prehľadala sídlo poľskej televízie v Minsku a nezostalo to bez r

31.03.2017 20:39 Polícia dnes v bieloruskej metropole Minsk prehľadala kancelárie poľskej satelitnej televíznej stanice Belsat TV zameranej na Bielorusko, ktorá v posledných týždňoch venovala veľkú pozornosť tamojším protivládnym protestom. Informovala o tom samotná televízia.

VIDEO Kollár podporil protest proti korupcii a odkázal organizátorom: Dávajte si veľký pozor

31.03.2017 19:36 Deň po Veľkej noci sa v hlavnom meste bude konať Veľký protikorupčný pochod. Podporu mu vyjadril aj predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a zároveň zanechal odkaz pre organizátorov.

Melú a melú. Iný pohľad na krik na Trumpa, že mu voľby vyhrali Rusi

31.03.2017 19:36 Iný pohľad na súčasné vyrývanie do Donalda J. Trumpa vo veci údajného ovplyvnenia volieb v USA ponúka niekdajší agent BIS, exčlen The Plastic People of the Universe, súčasný spolupracovník Lidových novín a bezpečnostný analytik Jan Schneider. „Spojené štáty jednoducho monitorovali všetky politické a obchodné, a finančné špičky vo všetkých krajinách, na ktoré dosiahli. Treba dodať, že zariadenia Spojených štátov obsiahnu celý svet. Pointou je potom poznanie, že celý ten veľký strašiak terorizmu bol využitý na povoľnosť všetkých odpočúvaných. Vzhľadom na rozsah však nemôže ísť o boj s terorizmom, ale o hospodársku a finančnú a politickú špionáž,“ uvádza v texte písanom pre PL.

Americký minister zahraničia si dupol a štátom NATO adresoval jednoznačnú výzvu

31.03.2017 19:36 Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson vyzval dnes členské štáty NATO, aby zvýšili výdavky na obranu, alebo do dvoch mesiacov predložili plány, ako dosiahnu plnenie rozpočtových smerníc Aliancie.

VIDEO Útok pred tureckou ambasádou: Dobodali troch ľudí. Útočiť mali priaznivci Erdogana a obeťami s

31.03.2017 18:37 Turecká komunita v Belgicku mala možnosť hlasovať v referende, ktoré v Turecku rozhodne, či si ľudia želajú, aby boli posilnené právomoci prezidenta. Demonštrácie tureckých komunít na podporu tohto zámeru prezidenta Recepa Tayipa Erdogana v Európe vyvolali diplomatickú búrku. Účasť Turkov žijúcich v Belgicku na referende poznačil nepríjemný incident.

Krajniak by zrušil Európsky parlament, Blaha za tým vidí psychedeliká, zakázal by tie

31.03.2017 17:42 Zrušenie Európskeho parlamentu nie je dobrý nápad. Je to totiž jediná priamo volená inštitúcia v Únii, ktorá zastupuje záujmy členských štátov. Zhodujú sa v tom slovenskí europoslanci, ktorí tak vysvetľovali význam europarlamentu poslancovi Národnej rady SR Milanovi Krajniakovi .

Všetky oči sú upreté na Kisku. Čaká sa na jeho dôležité rozhodnutie

31.03.2017 17:42 Novela Ústavy SR, ktorá otvára cestu k zrušeniu amnestií Vladimíra Mečiara, je už v Prezidentskom paláci. Povedal to dnes podpredseda NR SR Béla Bugár s tým, že dnes dopoludnia ju podpísali predseda parlamentu Andrej Danko aj premiér Robert Fico , a teraz je na rade hlava štátu.

Prezident Kiska rokoval s izraelským premiérom Netanjahuom

31.03.2017 17:42 Prezident Andrej Kiska sa vo štvrtok na záver svojej oficiálnej návštevy Izraela stretol v Jeruzaleme s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom.

Vo Švédsku sa boja Rusov. Dôvod vás prekvapí

31.03.2017 17:42 Riaditeľ švédskej tajnej služby Anders Thornberg povedal, že dnes upozornil vládu a členov opozície na "význam bezpečnosti a bezpečnostných opatrení" pred budúcoročnými parlamentnými voľbami.

Spor o papalášizmus. Danko sa obul do Sulíka a toto mu odkázal

31.03.2017 16:38 Líder SaS Richard Sulík sa názorovo hľadá a bojuje medzi pozíciami lídra opozície a europoslanca. Vyhlásil to dnes predseda Národnej rady SR Andrej Danko v reakcii na to, že sa Sulík odmietol zúčastniť dnešného slávnostného uvítania poslancov Európskeho parlamentu na pôde NR SR.

Terorizmus na Ukrajine? Auto dôstojníka explodovalo

31.03.2017 16:38 Dôstojník ukrajinskej bezpečnostnej služby zahynul, keď mu dnes ráno explodovalo auto v prístavnom meste Mariupol na pobreží Čierneho mora. Úrady označili výbuch, pri ktorom prišiel o život plukovník Oleksandr Charaberjuš, za teroristický čin.