Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Priznanie z USA: Letecké útoky koalície na Islamský štát zabili najmenej 352 civilistov

30.04.2017 22:30 Najmenej 352 civilistov bolo zabitých pri Američanmi vedených leteckých útokoch koalície na Islamský štát v Iraku a Sýrii od začiatku operácie v roku 2014. Oznámilo to dnes americké ministerstvo obrany. Uviedlo, že od novembra 2016 do marca tohto roku prišlo pri náletoch o život 45 civilistov - zväčša v irackom meste Mósul a jeho okolí.

Dobrá správa z Iraku. Po troch rokoch oslobodili zo zajatia 36 Jezídov

30.04.2017 21:30 Tridsaťšesť členov irackej menšiny Jezídov bolo nedávno zachránených zo zajatia Islamského štátu, v ktorom strávili takmer tri roky. Informoval dnes vo vyhlásení Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí . Uviedol, že medzi nimi boli aj deti a ženy.

Bude to tvrdé, musíme byť silní. Mayová reaguje na summit v Bruseli

30.04.2017 21:30 Britská premiérka Theresa Mayová dnes vyhlásila, že rokovania o odchode Británie z EÚ budú náročné. Uviedla to v rozhovore pre rozhlasovú stanicu BBC, v ktorom reagovala na závery sobotňajšieho mimoriadneho summitu EÚ, kde boli dosiahnutá dohoda o usmerneniach na rokovaniach s Britániou o brexite.

VIDEO Kim si nedá pokoj. KĽDR uverejnila záznam, na ktorom sa vyhráža zničením Bieleho domu

30.04.2017 20:30 Video, ktoré ukazuje v zostrihu bombardovanie, armádu a krátko aj zábery na Biely dom a budovu Kapitolu vo Washingtone, vyšlo v čase, keď prezident USA Donald Trump uviedol, že „vojna s KĽDR nie je rozhodne vylúčená“. Rinčanie zbraní tak neutícha a napätie na Kórejskom polostrove sa stupňuje.

Egyptský súd odsúdil na smrť duchovného vodcu Moslimského bratstva. Ten sa však na popravisko nechys

30.04.2017 20:30 Egyptský súd dnes v neprítomnosti na trest smrti odsúdil konzervatívneho moslimského duchovného, ktorý po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího údajne založil v krajine "teroristickú skupinu".

Úder prišiel z dronu, al-Káida stratila piatich bojovníkov. Aj to je výsledok nového prístupu USA

30.04.2017 20:30 Pri útoku s použitím bezpilotného lietadla prišli dnes v Jemene o život piati predpokladaní militanti teroristickej siete al-Káida. S odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje o tom informovala agentúra AP s tým, že dron patril zrejme USA.

Trump prehráva. Napätie sa bude stupňovať a príde traskavé riešenie. A Le Penová... Klausov spolupra

30.04.2017 19:30 ROZHOVOR Bývalý poslanec Európskeho parlamentu za ODS a člen správnej rady think tanku Institut Václava Klause Ivo Strejček sa domnieva, že Francúzi zvolia „nevýrazného, neurčitého kryptosocialistu“ Macrona. Trump podľa jeho slov súboj vo Washingtone zrejme prehráva a zázraky od neho nečaká. „Európske elity si najprv zhlboka vydýchnu, že to prežili, a potom rovnako ako kedysi československí komunisti vyvodia ,európske poučenie z krízového vývoja‘ a poriadne pritiahnu skrutky,“ predvída.

Utečenecké zariadenia sú ako koncentračné tábory. Pápež obhajoval svoje kontroverzné vyjadrenie

30.04.2017 19:30 Pápež František dnes trval na svojej nedávnej kritike preplnených zariadení pre utečencov, v ktorej ich prirovnal ku koncentračným táborov. "Nebol to lapsus linguae . Existujú utečenecké tábory, ktoré sú skutočne koncentračnými tábormi," povedal na tlačovej konferencii po svojom návrate z dvojdňovej návštevy Egypta.

S Trumpom má dobrý pracovný vzťah a návštevou jeho dcéry bola potešená. Vyznania nemeckej kancelárky

30.04.2017 19:30 Napriek tomu, že pri stretnutí musela Angela Merkelová novému prezidentovi Spojených štátov opakovane vysvetľovať, že obchodnú dohodu medzi USA a EÚ nemožno uzavrieť len s Nemeckom, sa zdá, že nemecká kancelárka má pre Donalda Trumpa slabosť alebo sa len snaží byť zdvorilá. Dokazujú to jej nedávne vyjadrenia.

SaS: Holjenčík nemá čo robiť na regulačnom úrade, Žiga má konať

30.04.2017 19:30 Strana Sloboda a Solidarita považuje za absurdné, že bývalý predseda regulačného úradu Jozef Holjenčík, ktorý sám rezignoval, naďalej navštevuje úrad a na požiadane sa zúčastňuje na rokovaniach a poskytuje pracovníkom poradenstvo.

Ministerstvo vnútra: Operačný program Efektívna verejná správa pomôže zvýšiť kvalitu analytického ce

30.04.2017 19:30 Analytické centrum Ministerstva spravodlivosti SR, ktoré je poddimenzované, bude poskytovať kvalitnejšie služby, pričom mu pomôžu peniaze z Európskej únie. Rezort spravodlivosti požiadal o nenávratný finančný príspevok vo výške takmer tri milióny eur z operačného programu Efektívna verejná správa . Zvýšiť kvalitu služieb a činnosti analytického centra chce ministerstvo prostredníctvom národného projektu s názvom „Budovanie a posilnenie analytických kapacít v rezorte spravodlivosti a zavedenie kľúčových znalostných systémov rezortu“. Vyzvanie na projekt vyhlásilo Ministerstvo vnútra SR, ktoré je riadiacim orgánom pre OP EVS.

Saudských vojakov budú cvičiť v Nemecku. Merkelová odštartovala svoju cestu po krajinách Perzského z

30.04.2017 18:30 Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes príletom do saudskoarabskej Džiddy začala svoju cestu po krajinách Perzského zálivu. Na úvod návštevy Merkelová so saudskoarabskými partnermi podpísala zmluvu, ktorá tamojšiemu vojenskému personálu umožní absolvovať výcvik v Nemecku. Podrobnosti ohľadom počtu vojakov alebo druhu vojska nie sú známe.

Euro je mŕtve a je bremenom. Le Penovej tvrdé slová týždeň pred voľbami

30.04.2017 18:30 Francúzska prezidentská kandidátka Marine Le Penová sa domnieva, že spoločná európska mena - euro - je pre Francúzsko bremenom a je mŕtve.

Sme rodina navrhuje exekučnú amnestiu. Parlament sa ňou bude zaoberať už v máji

30.04.2017 17:30 Hnutie Sme rodina navrhuje exekučnú amnestiu. Fungovať by to malo tak, že po zaplatení dlhu budú občanovi odpustené úroky z omeškania a poplatky a správca pohľadávky podá návrh na zastavenie exekúcie. Zákon o exekučnej amnestii predložili poslanci Sme rodina na májovú schôdzu Národnej rady SR, ktorá sa začne 9. mája.

Na východe Ukrajiny sa opäť bojuje. Takáto je najnovšia bilancia

30.04.2017 17:30 Boje na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali dvoch padlých a štyroch zranených príslušníkov ukrajinskej armády. Túto bilanciu dnes podľa agentúry Ukrinform potvrdilo ukrajinské ministerstvo obrany.