Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Počet obetí útoku v Kábule sa zvýšil na 90 mŕtvych a 400 zranených

31.05.2017 23:35 Na najmenej 90 mŕtvych a 400 zranených sa zvýšil počet obetí po dnešnom výbuchu auta naloženého výbušninami v diplomatickej štvrti afganskej metropoly Kábul. S odvolaním sa mediálne centrum afganskej vlády o tom informovala agentúra AP.

Trump rozdáva svoje telefónne číslo svetovým lídrom

31.05.2017 22:33 Prezident USA Donald Trump rozdáva číslo svojho mobilného telefónu svetovým lídrom a vyzýva ich, aby mu telefonovali priamo. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Rozhodnutie o zrušení Mečiarových amnestií je pozitívnym signálom, tvrdí mimovládka

31.05.2017 21:34 Mimovládna organizácia Via Iuris privítala dnešné rozhodnutie Ústavného súdu SR o zrušení tzv. Mečiarových amnestií. Ako pozitívny signál vníma, že Ústavný súd rozhodol v zákonnej lehote a potvrdil, že udelenie amnestií zastupujúcim prezidentom Vladimírom Mečiarom bolo v rozpore s princípmi demokratického a právneho štátu.

Al-Káida vraj dostane nového lídra. Favoritom je bin Ládin junior

31.05.2017 20:35 Syn najznámejšieho teroristu Usámu bin Ládina sa zdá byť novým nasledovníkom svojho otca, ktorý by vraj mohol vrátiť teroristickej sieti al-Káida jej bývalú moc a vplyv na medzinárodnej džihádistickej scéne. Hamza bin Ládin by dokonca mohol údajne spojiť islamských radikálov z rôznych medzinárodných organizácií.

Zastavte to, začnime odznova. Nemci idú preskúmať desaťtisíce rozhodnutí o udelení azylu

31.05.2017 20:35 Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere dnes oznámil, že nariadil spätne preskúmať 80.000-100.000 rozhodnutí o udelení azylu migrantom po tom, ako previerka menšieho rozsahu odhalila pochybenia. Stalo sa tak v súvislosti s prípadom bizarného sprisahania pravicových extrémistov, v rámci ktorého istý nemecký vojak úspešne predstieral, že je utečencom zo Sýrie.

Nemci prepustili Sýrčana, ktorý mal plánovať útok

31.05.2017 19:33 Nemecká polícia prepustila z vyšetrovacej väzby 17-ročného Sýrčana, ktorého v utorok zadržali pre podozrenie z plánovania samovražedného útoku v Berlíne.

Máme za sebou prvú časť maturitnej skúšky, tvrdí Danko

31.05.2017 19:33 Koaličné strany Smer-SD, Most-Híd a SNS boli tie, ktoré prišli s právne čistým modelom zrušenia amnestií Vladimíra Mečiara, návrhy opozície boli tragikomické. Vyhlásil to dnes predseda Národnej rady SR Andrej Danko v reakcii na verdikt pléna Ústavného súdu SR, ktoré potvrdilo aprílové rozhodnutie NR SR o zrušení tzv. Mečiarových amnestií a milosti exprezidenta Michala Kováča. Danko však upozorňuje, že máme za sebou len prvú časť maturitnej skúšky a čaká nás ešte dohľad Európskeho súdu pre ľudské práva .

Predseda KDH sa zúčastnil na sneme KDU-ČSL

31.05.2017 19:33 Predseda KDH Alojz Hlina sa 27. 5. zúčastnil na sneme českej partnerskej strany KDU-ČSL v Prahe. Išlo o 16. volebný snem, na ktorom si českí kresťanskí demokrati volili vedenie a rozhodli o volebnej koalícii s hnutím STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ .

Rozhodnutie Ústavného súdu dalo možnosť uplatniť elementárnu spravodlivosť, tvrdí Kiska

31.05.2017 19:33 Rozhodnutie Ústavného súdu SR otvára po 19 rokoch priestor na uplatnenie elementárnej spravodlivosti pre obete a poškodených. V reakcii na dnešné rozhodnutie, ktorým ÚS potvrdil zrušenie tzv. Mečiarových amnestií, to uviedol prezident SR Andrej Kiska.

Dočkali sme sa. Slovák prvýkrát povedie Valné zhromaždenie OSN

31.05.2017 18:34 Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák sa stal predsedom 72. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN. O dnešnom rozhodnutí zástupcov členských štátov OSN informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Šéf slovenskej diplomacie oficiálne prevezme funkciu 12. septembra, mandát má na obdobie jedného kalendárneho roka.

V Prahe pôsobia ruskí špióni. Na zbytočne veľkej ambasáde, uviedol elitný spravodajca z USA

31.05.2017 18:34 Americký bezpečnostný expert John R. Schindler v rozhovore pre server HlídacíPes.org uviedol, že centrom špionáže Kremľa je ruská ambasáda v Prahe. Upozornil aj na závažný problém okolo tzv. ilegálov.

Politici reagujú na zrušenie Mečiarových amnestií: Teraz bleskovo došetriť, odsúdiť a do basy s nimi

31.05.2017 17:33 Roky očakávané rozhodnutie o zrušení amnestií Vladimíra Mečiara je tu. Ústavný súd potvrdil hlasovanie poslancov národnej rady a rozhodol nielen o zrušení Mečiarových amnestií, ale aj o milosti, ktorú exprezident Michal Kováč udelil svojmu synovi. Politici sú radi, že nahlasovali v tejto veci zbytočne, a dúfajú, že prípady budú vďaka zrušeniu amnestií po rokoch vyšetrené. Otázne však je, či sa v týchto veciach začne po takomto kroku aj konať.

USA vraj odstúpia od parížskej klimatickej dohody

31.05.2017 17:33 Americký prezident Donald Trump rozhodol, že Spojené štáty odstúpia od klimatickej dohody, ktorú v roku 2015 uzavrelo v Paríži takmer 200 štátov sveta. Informovala o tom dnes spravodajská stránka axios.com s odvolaním sa na dva nemenované zdroje priamo oboznámené s Trumpovým rozhodnutím.

Návrh na zvýšenie ochrany oznamovateľov korupcie predložíme v septembri, vraví premiér odhodlane

31.05.2017 17:33 Vláda chce pripraviť návrh novely zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti tak, aby sa dostal na septembrovú schôdzu Národnej rady SR. Počas tlačovej konferencie na Úrade vlády to dnes oznámil premiér Robert Fico .

Súboj o RTVS. Kto spáchal rituálnu samovraždu a kto má najväčšie šance? Otvorený názor na kandidátov

31.05.2017 16:33 ROZHOVOR V utorok sa uskutočnilo verejné vypočutie kandidátov na post GR RTVS. Pred výborom pre kultúru a médiá a verejnosťou postupne prezentovali svoju víziu pre verejnoprávne médium do roku 2022 všetci kandidáti. Politológ Eduard Chmelár pre Parlamentné Listy zhodnotil všetkých kandidátov. Kto spáchal rituálnu samovraždu? Kto je nepriechodný a kto ostal? Svoj názor pre PL prezradil aj riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák. Otvorene priznal, ktorý zo včerajších kandidátov má jeho úplnú dôveru, že televízii rozumie.