Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
OECD nám vyčíta nedotknuteľnosť a nízke sankcie pre páchateľov korupcie, pripomína Ficovi OĽaNO

30.06.2017 22:30 Premiér Robert Fico by sa mal zaoberať všetkými analýzami OECD, nie iba tými, ktoré sa mu hodia. Vyzvalo ho k tomu dnes opozičné hnutie OĽaNO-NOVA po tom, čo Úrad vlády SR predstavil výsledky auditu OECD v oblasti protikorupčnej legislatívy.

Polícia zmarila zrejme teroristický útok v španielskom letovisku

30.06.2017 22:30 Jeden zo štyroch podozrivých z podpory tzv. Islamského štátu , ktorých zadržali v stredu na španielskom ostrove Malorka, pripravoval podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov teroristický útok.

Po škandále sa firma, ktorá vyhrala Kotlebove tendre, vzdala zákaziek

30.06.2017 21:31 Banskobystrický samosprávny kraj zopakuje verejné obstarávanie na rekonštrukciu ciest v kraji, opäť pôjde cez elektronický kontraktačný systém , čo úrad považuje za najtransparentnejší systém pre VO a predĺži lehotu na predkladanie ponúk. Konštatoval to dnes na tlačovej besede v Banskej Bystrici predseda BBSK Marian Kotleba v súvislosti s medializovanými informáciami týkajúcimi sa "podozrivých" tendrov na opravy 15 úsekov ciest v kraji za 8,5 milióna eur.

EÚ predĺžila sankcie voči Rusku. Putin zaujal rázny postoj

30.06.2017 21:31 Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét predlžujúci zákaz dovozu potravín zo západných krajín o ďalších 18 mesiacov. Stalo sa tak po tom, ako Európska únia predĺžila ekonomické sankcie voči Rusku, uvádza agentúra AP.

Ministerstvo zdravotníctva: Minister T. Drucker v Londýne o Európskej liekovej agentúre

30.06.2017 20:30 Minister zdravotníctva Tomáš Drucker sa v utorok 27. júna spolu so štátnym tajomníkom rezortu dopravy a výstavby Viktorom Stromčekom, veľvyslancom SR vo Veľkej Británii Ľubomírom Rehákom a stálym predstaviteľom SR pri EÚ Petrom Javorčíkom stretli v Londýne s predstaviteľmi vedenia, ako aj zamestnancami Medzinárodnej liekovej agentúry . Témou rokovania bola prezentácia slovenskej kandidatúry na presídlenie Európskej liekovej agentúry. Tá sa musí presídliť v dôsledku Brexitu z Veľkej Británie do niektorej z krajín EÚ.

Až polovica britskej verejnosti považuje islam za hrozbu pre celý západný svet. Nemecký denník odkrý

30.06.2017 20:30 Nemecký denník Die Zeit sa vo svojom článku podrobne venuje údajnej narastajúcej islamofóbii vo Veľkej Británii. Počet útokov proti moslimom v krajine narastá a najviac za ne môžu príslušníci bielej robotníckej triedy.

Petícia za zachovanie trasy 31 po Trnavské mýto

30.06.2017 20:30 Petícia za zachovanie úseku Blumentál – Račianske mýto – Trnavské mýto linky 31.

SaS: J. Droba žiada magistrát Bratislavy, aby prestal tajiť analýzu parkovania

30.06.2017 20:30 Poslanec NR SR za stranu Sloboda a Solidarita a pravicový kandidát na župana Juraj Droba vyzýva vedenie bratislavského magistrátu, aby prestalo tajiť analýzu parkovania, na základe ktorej chce rozbehnúť verejné obstarávanie na dodávateľa parkovacieho systému v Bratislave.

SNS: Čaňa nechýbala na 75. výročí operácie Anthropoid v Prahe

30.06.2017 20:30 Krásny pocit vlastenectva sme zažili keď ako prvá zaznela hymna Slovenskej republiky a mohli sme ju zaspievať na mieste na ktorom zahynul jeden z našich hrdinov Jozef Gabčík. Spomienková slávnosť pri príležitosti 75. výročia operácie Anthropoid sa konala 18.06. 2017 na Resslovej ulici v Prahe.

Stovky rodín z Mósulu dostali výhražné listy. OSN hovorí o akte pomsty

30.06.2017 19:30 Organizácia Spojených národov vyzvala dnes irackú vládu, aby zasiahla a zastavila nútené vysťahovávanie ľudí podozrivých z kontaktov s Islamským štátom z mesta Mósul a ďalších oblastí.

Trump sa opäť pustil do novinárov. Tí mu však nič nedarovali

30.06.2017 19:30 Americký prezident Donald Trump pokračuje vo svojich útokoch voči médiám a jednotlivým novinárom. Jeho najnovšou obeťou sa stalo moderátorské duo televízie MSNBC Mika Brzezinská a Joe Scarborough, ktoré opakovanie kritizuje prezidentovu politiku. Trump vo štvrtok označil Brzezinskú na Twitteri za "bláznivú Miku s nízkym IQ" a Scarborougha nazval "psycho-Joe".

Nechajte ma, ja si to bývanie nájdem! Ak je niekto škandalózny, tak je to OĽaNO, spustil Fico. Robo,

30.06.2017 18:30 Predsedu vlády Roberta Fica privítal vo svojej relácii moderátor Branislav Závodský. Spoločne sa rozprávali o najnižšej nezamestnanosti v histórii Slovenska a o tom, ako sa to pozitívne odrazí na peňaženkách ľudí. Fico tiež prezradil, kedy sa odsťahuje z bytu kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka. V rámci aktuálnej témy premiér vehementne obhajoval výber kandidáta na šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Ľubomíra Jahnátka, ktorého spochybňuje opozícia.

Audit OECD ukázal ako je na tom Slovensko v boji s korupciou. Fico na tlačovku neprišiel

30.06.2017 18:30 Audit OECD ukázal, že protikorupčná legislatíva SR nie je v zlom stave, problémom je skôr implementácia zákonov do praxe. V súvislosti s výsledkami auditu, ktorým slovenskú protikorupčnú legislatívu preverila Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj , to uviedol riaditeľ odboru prevencie korupcie Úradu vlády SR Peter Kovařík.

Bizarnosť z Veľkej Británie. Muž ovalil moslimku slaninou, neminie ho trest

30.06.2017 18:30 Londýnsky súd odsúdil dnes na šesť mesiacov Brita, ktorý ovalil moslimskú tínedžerku kusom slaniny, pričom urážal ju aj jej matku, uviedla agentúra AP.

Úrad vlády: Voda aj chránené živočíchy sa vrátili do vynovených rybníkov na Železnej studničke

30.06.2017 17:30 Turisti a návštevníci obľúbenej Železnej studničky môžu od uplynulého víkendu relaxovať nielen v príjemnom chládku okolitých lesov, ale aj v blízkosti postupne napustených rybníkov. Vďaka opatreniu podporenom grantmi EHP aj štátnym rozpočtom SR vo výške 214 898 eur, realizovanom v rámci projektu Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy, sa podarila rekonštrukcia vodohospodárskych objektov na Rybníkoch č.3 a č.4, ktoré sú pamiatkovo chránené.