Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
Útočník zo supermarketu v Hamburgu chcel zomrieť ako martýr. Zradikalizoval sa zrejme sám

31.07.2017 23:00 Vyšetrovanie piatkového útoku na návštevníkov supermarketu v Hamburgu, ktorý si vyžiadal jednu obeť a sedem zranených, prevzala nemecká Spolková prokuratúra so sídlom v Karlsruhe, ktorá tak učinila s ohľadom na mimoriadny význam kauzy i bez indícií o prepojení páchateľa-radikála na tzv. Islamský štát. Radikálno-islamistické pozadie útoku je totiž takmer isté.

Pri Trumpovi si nikto nemôže byť istý. Americký prezident odvolal nového šéfa komunikácie Bieleho do

31.07.2017 23:00 Americký prezident Donald Trump sa rozhodol odvolať riaditeľa pre komunikačnú stratégiu Bieleho domu Anthonyho Scaramucciho, ktorého do tohto úradu vymenoval len pred desiatimi dňami. S odvolaním sa na tri nemenované osoby oboznámené so situáciou o tom dnes ako prvý informoval denník The New York Times.

Na Poľsko sa zniesli z Moskvy hromy blesky. Ste rusofóbni a vnucujete vlastný pohľad na históriu iný

31.07.2017 22:00 Z rusofóbie a vnucovania vlastného pohľadu na históriu iným obvinilo dnes ruské ministerstvo zahraničných vecí v Moskve Poľsko, a to v súvislosti s vylúčením Ruskej federácie z realizácie projektu medzinárodného pamätného centra na mieste niekdajšieho tábora smrti v Sobibore, s ktorým prišli Poľsko, Izrael, Holandsko a Slovensko.

Na Slovensku budeme mať Prírodnú políciu

31.07.2017 22:00 Generálna prokuratúra SR navrhuje vytvoriť špecializovaný policajný orgán – Prírodnú políciu, ktorá by sa venovala odhaľovaniu a postihu páchateľov environmentálnej kriminality. TASR informovala hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Merkelová na strane Putina? Berlín narobil poriadny vietor pre nové protiruské sankcie zo strany USA

31.07.2017 22:00 Nové sankcie Spojených štátov voči Rusku, ktoré by mohli poškodiť európske firmy, sú v rozpore s medzinárodným právom a Európska komisia by preto mala zvážiť protiopatrenia. Uviedla to nemecká ministerka hospodárstva Brigitte Zypriesová.

Na gréckych ostrovoch zadržali desiatky migrantov s falšovanými pasmi. Chceli sa dostať hlbšie to Eu

31.07.2017 21:00 Na letiskách dvoch gréckych ostrovov zadržali desiatky migrantov, ktorí sa s falšovanými cestovnými dokladmi pokúšali dostať do iných európskych štátov. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na grécke úrady.

Trapas autorky Harryho Pottera: Napísala, aký je Donald Trump netvor, a sama teraz utŕžila hanbu

31.07.2017 21:00 Umelci sa často nechávajú unášať svojimi emóciami bez toho, aby brali do úvahy realitu. Najmä keď ide o politikov, s ktorými sa názorovo nezhodnú. Zatiaľ naposledy to predviedla známa britská spisovateľka a autorka série fantasy románov o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová.

Brusel chce, aby naši školáci jedli zdravšie. Slovensko dostane na tento účel vyše troch miliónov eu

31.07.2017 20:00 Vyše troch miliónov eur dostane Slovensko prostredníctvom nového program EÚ na podporu konzumácie mlieka, ovocia a zeleniny na školách. Program začína platiť od 1. augusta a začne sa realizovať v celej Únii od prvého dňa školského roka 2017/2018.

Vaši muži vymierajú a ženy potrebujú nás, aby sme ich oplodnili, vyhlásil moslimský podnikateľ. A pr

31.07.2017 20:00 Bieli muži v Austrálii podľa tamojšieho moslimského podnikateľa len fajčia, berú drogy a pijú pivo, a preto Austrálčanky vraj potrebujú moslimov. Mohamed Elmouelhy, ktorý je dôležitou postavou pri udeľovaní povolení na predaj halal potravín v Austrálii, odporučil na sociálnej sieti všetkým „bigotným ľuďom“, aby spáchali samovraždu, ak si nemôžu dovoliť miesto na cintoríne.

Spojené štáty by chceli mať lepšie vzťahy s Ruskom, vyhlásil americký viceprezident. Jedným dychom v

31.07.2017 19:00 Napriek najnovším sankciám voči Moskve a odvete v podobe vyhostenia stoviek amerických diplomatov by Spojené štáty chceli zlepšiť svoje vzťahy s Ruskom. Americký viceprezident Mike Pence to vyhlásil dnes na tlačovej konferencii počas návštevy Estónska, kde rokoval s prezidentmi troch pobaltských štátov susediacich s Ruskom.

Merkelová na strane Putina? Berlín narobil poriadny vietor pre nové protiruské sankcie zo strany USA

31.07.2017 19:00 Nové sankcie Spojených štátov voči Rusku, ktoré by mohli poškodiť európske firmy, sú v rozpore s medzinárodným právom a Európska komisia by preto mala zvážiť protiopatrenia. Uviedla to nemecká ministerka hospodárstva Brigitte Zypriesová.

Drsné čítanie. Čerpanie eurofondov je jedna katastrofa. Prišli sme o stovky miliónov. Peniaze sa str

31.07.2017 18:00 Je len jeden jediný problém v čerpaní eurofondov. A ten sa dá pomenovať úplne presne. Politici. Lenže v tomto štáte vraj korupcia na najvyšších poschodiach neexistuje. Tak asi existuje len na tých nižších. Lenže tie nižšie poschodia pracujú pre tie vyššie. Takže ak sa niekde peniaze strácajú, tak definitívne končia hore, a nie dole, konštatuje uznávaný odborník na eurofondy Ján Rudolf.

Viac amerických vojakov, viac výzbroje viac lodí. Takto bude vyzerať Litva počas ruského cvičenia pr

31.07.2017 18:00 Spojené štáty posilnia svoju vojenskú prítomnosť v Litve počas nadchádzajúceho cvičenia ruských síl, ktoré sa uskutoční blízko hraníc tohto pobaltského štátu. Oznámila to dnes litovská prezidentka Dalia Grybauskaite, ktorá spoločne s najvyššími predstaviteľmi Estónska a Lotyšska rokovala v Tallinne s americkým viceprezidentom Mikom Penceom.

Koľko utečencov je naozaj na Slovensku? Kaliňákov rezort prezradil skutočné čísla

31.07.2017 18:00 V súvislosti s utečeneckou krízou sa nachádza na Slovensku deväť relokovaných osôb. Pre TASR to uviedla Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

Kosovo rozdelíme. Takýto návrh prišiel zo Srbska

31.07.2017 17:00 Srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič sa vyslovil dnes za rozdelenie Kosova, čo by podľa neho umožnilo vyriešiť dlhoročný spor o toto územie obývané prevažne Albáncami, ktoré v roku 2008 vyhlásilo nezávislosť od Srbska.