Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Poľsko zatiaľ neoznámilo konkrétne opatrenia na riešenie obáv EÚ

31.08.2017 23:09 Poľská vláda neoznámila žiadne "konkrétne opatrenia", ktoré by riešili obavy Európskej únie ohľadom vlády zákona v tejto krajine, vyhlásil dnes podpredseda Európskej komisie Frans Timmermans.

Pripravte sa na ďalšie politické hnutie. Už teraz máme dostatok podpisov, zbierať ich však budeme aj

31.08.2017 22:04 Progresívne Slovensko už získalo desaťtisíc podpisov, ktoré sú potrebné pre vznik politického hnutia. Na ministerstve vnútra SR ich plánujú odovzdať koncom septembra. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval líder vznikajúceho hnutia Ivan Štefunko.

Krajiny Východného partnerstva sú prioritou EÚ a sú prioritou V4 i Slovenska, hovorí Parízek

31.08.2017 22:04 Krajiny Východného partnerstva sú prioritou Európskej únie, sú prioritou Vyšehradskej štvorky a takisto aj Slovenskej republiky, povedal dnes v Budapešti štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí SR Lukáš Parízek na tlačovej konferencii po schôdzke predstaviteľov rezortov zahraničných vecí V4 so šéfmi diplomacie krajín Východného partnerstva - Arménska, Azerbajdžanu, Bieloruska, Gruzínska, Moldavska a Ukrajiny.

Časopis Charlie Hebdo opäť poriadne prestrelil. Označil obete hurikánu Harvey za neonacistov

31.08.2017 21:10 Francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo, známy kontroverznými príspevkami, si na obálke svojho najnovšieho čísla robí posmešky z obyvateľov amerického štátu Texas, ktorý bojuje so záplavami spôsobenými hurikánom Harvey.

Klamstvo je základnou politickou zbraňou kotlebovcov. Uhrík bude stáť pred súdom, vyhráža sa Mičev

31.08.2017 20:07 Verejné ospravedlnenie, písomné ako v televízii TA3 a náhradu nemajetkovej ujmy vo výške jedno euro žiada kandidát na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Stanislav Mičev od poslanca Národnej rady SR a podpredsedu Ľudovej strany Naše Slovensko Milana Uhríka. Ten mu odkazuje: "Ospravedlňovať sa určite nemienim."

Ruská FSB zachránila Moskvu pred masakrom. Militanti z IS chceli zajtra udrieť na civilistov. Naplán

31.08.2017 20:07 Príslušníci ruskej Federálnej bezpečnostnej služby zadržali dnes v Moskovskej oblasti dvoch predpokladaných členov džihádistickej skupiny Islamský štát , ktorí mali pláne spáchať 1. septembra teroristické útoky na civilistov v Moskve. Podľa FSB ide o dvojicu islamistov zo strednej Ázie, informovali o tom agentúry AP a DPA.

Orbán vyslovil niečo, po čom mnohým v Bruseli vybehne žila na čele. V rámci európskej solidarity pri

31.08.2017 20:07 Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa obrátil listom na predsedu Európskej komisie Jeana-Claudea Junckera, aby Európska únia v rámci európskej solidarity prispela Maďarsku polovicou na doterajšie náklady na ochranu južnej hranice pred migrantmi. V Budapešti to oznámil minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

Vážne varovanie nemeckého šéfa diplomacie: Severokórejská kríza môže spôsobiť viac obetí ako druhá s

31.08.2017 19:04 Ozbrojený konflikt súvisiaci s jadrovými zbraňami Severnej Kórey môže mať tragickejšie následky než druhá svetová vojna. V rozhovore pre noviny Aachener Zeitung, ktoré dnes citovala agentúra TASS, to uviedol nemecký minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel.

Kotleba konečne prehovoril! Chce ďalej šéfovať župe. Komentovať prieskumy je strata času. Hlúpe reči

31.08.2017 18:08 Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja a šéf strany ĽS-NS Marian Kotleba povedal, že by chcel ďalej pokračovať vo funkcii. Informoval o tom dnes na tlačovej besede v banskobystrickom sídle Ľudová strana Naše Slovensko .

Ďalší pokus o znásilnenie v talianskom letovisku Rimini. Nahému Maročanovi zabránila v dovŕšení hroz

31.08.2017 18:08 V talianskom letovisku Rimini došlo v noci nadnes k ďalšiemu pokusu o znásilnenie. Už nahému páchateľovi, 34-ročnému Maročanovi, zabránili v dovŕšení činu policajti, informovala agentúra ANSA.

Teroru bude viac, hovorí analytik. Mnoho islamských teroristov pochádza aj z bohatých rodín

31.08.2017 18:08 Podľa analytika Jana Stehlíka z think tanku Evropské hodnoty sa musíme pripraviť na to, že budúci rok bude v Európe viac teroristických útokov. Uviedol to pre server Seznam.cz.

OĽANO: Aj rodičia osvojených detí si zaslúžia lepšiu sociálnu ochranu

31.08.2017 18:08 Náhradná starostlivosť a náhradné rodičovstvo sú pre štát veľmi dôležité. Tieto inštitúty treba podporovať a oceňovať, nie je dôvod naďalej znevýhodňovať túto skupinu poistencov, tvrdia poslankyne za hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Erika Jurinová a Anna Verešová.

Prezident vyznamenal Milana Píku, člena západného odboja

31.08.2017 18:08 Prezident Andrej Kiska dnes udelil štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra II. triedy brigádnemu generálovi Milanovi Píkovi, jednému z posledných žijúcich československých dôstojníkov, ktorí bojovali v britskom Kráľovskom letectve. Prezident udelil vyznamenanie za mimoriadne zásluhy o demokraciu a ochranu ľudských práv a slobôd.

Ministerstvo školstva: Vzdelávacie programy pre deti so zdravotným znevýhodnením vstúpia do platnost

31.08.2017 18:08 Vzdelávacie programy pre deti so zdravotným znevýhodnením začínajú platiť už od 1. septembra 2017. Potvrdil to na stretnutí v Štátnom pedagogickom ústave štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Krajňák, ktorý na túto tému diskutoval s riaditeľom Štátneho pedagogického ústavu Ľudovítom Hajdukom a odborníkmi na problematiku vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením - detí s mentálnym, sluchovým, zrakovým, telesným postihnutím, narušenou komunikačnou schopnosťou, autizmom a ďalšími pervazívnymi vývinovými poruchami, detí chorých a zdravotne oslabených, hluchoslepých, rovnako ako detí s viacnásobným postihnutím.

VIDEO Brutálne zábery! Polícia zverejnila video šokujúcej šikany dievčaťa na východnom Slovensku

31.08.2017 17:11 Polícia dnes na svojom účte na sociálnej sieti Facebook zverejnila autentické video šikany z východného Slovenka. Prípad sa stal v piatok 25. augusta.