Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek
OSN prešetruje nelegálne praktiky izraelských a amerických spoločností v židovských osadách

31.01.2018 23:00 Dovedna 206 spoločností - najmä izraelských a amerických - čelí previerke svojich podnikateľských praktík v izraelských osadách, ktoré sú podľa medzinárodného práva považované za nelegálne. Uviedol to v stredu vo svojej správe Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva , z ktorej citovala agentúra AP.

Juncker predstavil prísnejší etický kódex pre eurokomisárov. Prvýkrát upresňuje, čo znamená "konflik

31.01.2018 22:01 Európska komisia v stredu prijala nový kódex správania pre európskych komisárov, ktorý jej predseda Jean-Claude Juncker predstavil minulý rok počas v prejave o stave EÚ.

Akýkoľvek čin antisemitizmu a antimoslimizmu je neprijateľný. Šéf nemeckého Bundestagu vyzýva k väčš

31.01.2018 22:01 Predseda nemeckého Spolkového snemu Wolfgang Schäuble odsúdil v stredu antisemitské a antimoslimské zločiny z nenávisti a vyzval na väčšie rešpektovanie náboženských menšín v Nemecku.

Prezident prijal sľub od slovenských olympionikov a paralympionikov

31.01.2018 22:01 Prezident Andrej Kiska v utorok v historickej budove Národnej rady prijal slovenských olympionikov a paralympionikov pred ich odchodom na zimné olympijské hry do juhokórejského Pjongčangu.

Rusko plánuje útok na našu ekonomiku a infraštruktúru, tvrdí britský šéf obrany. Myslí si, že hrá J

31.01.2018 21:00 Britský minister obrany Gavin Williamson si myslí, že hrá v Jamesovi Bondovi, konštatovala v stredu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

Orbán sa stretol s Kurzom. A takto si padli do nôty

31.01.2018 21:00 Rakúsky kancelár Sebastian Kurz a jeho maďarský náprotivok Viktor Orbán sa stretli vo Viedni, aby potvrdili svoje spojenectvo.

Najvyšší súd potvrdil zákonnosť rozhodnutia ministerstva životného prostredia a dal bodku za plánmi

31.01.2018 20:01 V lokalite Čermeľ – Jahodná sa urán ťažiť nebude. Najvyšší súd SR definitívne rozhodol o nepredĺžení platnosti geologického prieskumu uránu pri Košiciach. Ukončil tak súdne konanie a potvrdil zákonnosť rozhodnutia Ministerstva životného prostredia SR. Informoval o tom v stredu referát komunikácie s verejnosťou Kancelárie NS SR.

Expodpredseda Komisie na ochranu verejného poriadku z Partizánskeho, ktorý pred rokom zablokoval me

31.01.2018 20:01 Boris Z. z Partizánskeho, ktorý mal v máji 2016 v Trenčíne na mercedese blokovať cestu sanitke, spoznal svoj trest. Sudca Okresného súdu v Trenčíne vydal trestný rozkaz, ktorým ho uznal vinným z prečinu všeobecného ohrozenia, informoval v stredu TASR Michal Turák z Krajského súdu v Trenčíne.

Ministerstvo obrany: Novela zákona o brannej povinnosti prešla prvým čítaním

31.01.2018 20:01 Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky v prvom čítaní prerokovali novelu zákona o brannej povinnosti. V prípade jej schválenia, budú vojaci zaradení do aktívnych záloh cvičiť už od mája 2018 podľa nových, atraktívnejších podmienok. Novelu z dielne rezortu obrany schválila Bezpečnostná rada SR a vláda v novembri minulého roka.

Dekanka fakulty TUKE odmietla špičkovému vedcovi predĺžiť zmluvu. Skončil na úrade práce. Projekt je

31.01.2018 19:01 Špičkový vedec docent Róbert Bidulský skončil po návrate zo Talianska na úrade práce a ak nedôjde k náprave, prípad skončí v Bruseli. Na stredajšej tlačovej konferencii na to upozornila podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová .

S témou pracujúcich Srbov na Slovensku prichádzajú už aj progresivisti. Krajniak k tomu povedal svoj

31.01.2018 18:01 Dovoz lacnej pracovnej sily zo zahraničia na Slovensko je témou, ktorej sa chytili nielen poslanci hnutia Sme rodina, ktorí navrhujú zákonom stanoviť 20-percentný limit pre agentúrne zamestnávanie zahraničných pracovníkov. Ich počet podľa kollárovcov za súčasnej vlády vzrástol viac než štvornásobne a teraz už aj novovzniknuté hnutie Progresívne Slovensko tvrdí, že firmy zamestnávajú cudzincov, aby nemuseli Slovákom platiť viac.

Maďarsko dáva OSN ultimátum. Ak sa nezmení váš promigračný postoj, opúšťame rokovania

31.01.2018 18:01 Ak v prvom návrhu migračného balíka Organizácie Spojených národov nedôjde k pozitívnemu posunu smerom k postoju Maďarska, maďarská vláda iniciuje proces vystúpenia zo série rokovaní. Podľa agentúry MTI to v stredu v Budapešti vyhlásil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Dobrá správa od Fica pre vysokoškolákov. Štát okamžite uvoľňuje na opravu internátov desať miliónov

31.01.2018 17:00 Štát okamžite uvoľňuje na rekonštrukciu vysokoškolských internátov desať miliónov eur. Ak sa bude ekonomike dariť, v druhom polroku tohto roka by na tieto účely mohlo ísť ďalších desať miliónov eur. Informoval o tom v stredu premiér Robert Fico po stretnutí koaličných lídrov.

Kaliňák ani Bugár nepoznajú dôvod otvorenia kauzy financovania SDKÚ. Nech len vyšetrujú, odkazujú

31.01.2018 17:00 Ministra vnútra Roberta Kaliňáka prekvapilo otvorenie kauzy financovania strany SDKÚ. Povedal to novinárom v Národnej rade SR. Dôvod nepozná, zdôrazňuje, že do vyšetrovania nezasahuje. Nerieši podľa vlastných slov ani to, či sa opäť otvorí kauza údajného paralelného financovania Smeru-SD a hlasu podobnému Ficovi. "Kto bude chcieť otvoriť, nech otvorí, čo len chce," povedal.

Toto je výsledok nekončiacej sa vojny v Afganistane? Taliban vraj pôsobí na väčšine územia

31.01.2018 16:01 Militanti radikálneho fundamentalistického hnutia Taliban pôsobia na 70 percentách územia Afganistanu. Svedčia o tom výsledky štúdie, ktorú v noci na stredu zverejnila britská spravodajská stanica BBC.