Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj
PRIESKUM Najviac stúpa Sme rodina. Pohoršil si Danko aj Kotleba

30.11.2018 15:10 Ak by sa parlamentné voľby konali začiatkom októbra, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 23,9 percenta. Ako druhá najsilnejšia by skončila SaS, ktorú by podporilo 16,1 percenta respondentov. Tretia by skončila Sme rodina-Boris Kollár s 10,4 percentami. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý na vzorke 1000 respondentov uskutočnila agentúra AKO v dňoch 13.11 – 15. 11. 2018.

Panika v Smere? Pellegrini bude Lajčáka prosiť, aby zostal. A takéto má pre neho plány

30.11.2018 14:01 Premiér Peter Pellegrini nesúhlasí s demisiou ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka . Pokúsi sa ho presvedčiť, aby prehodnotil svoj krok. Oznámil to na tlačovej konferencii na Úrade vlády SR.

Farizej. Uteká. Neprežil ego falošného kapitána. Je nám to ľúto. Zlá správa pre Slovensko. Poslanci

30.11.2018 12:31 Hrozba sa stala skutočnosťou – Miroslav Lajčák sa rozhodol podať demisiu. Informoval o tom vo štvrtok 29. novembra vo večerných hodinách. Dôvod je prostý – nesúhlasné stanovisko parlamentu v otázke Globálneho paktu OSN, ktorý hlasovaním odmietli. Politici reagujú.

Kto nahradí Kažimíra? Čoraz častejšie sa spomína jedno meno. Je tu ešte krivá povaha Kisku. Stokrát

30.11.2018 01:01 Vláda navrhla v stredu za nového guvernéra Národnej banky Slovenska súčasného ministra financií Petra Kažimíra . O post má záujem aj samotný minister. Súvisí to najmä s predčasným odchodom doterajšieho guvernéra NBS Jozefa Makúcha. Kto by však Kažimíra nahradil na poste ministra?

Lajčák podal demisiu!

29.11.2018 19:01 Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák sa v nadväznosti na dnešné prijatie uznesenia NR SR o Globálnom pakte OSN o migrácii rozhodol podať demisiu. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Boris Gandel.

Sulík: Rusko pre nás nie je hrozbou. Voľby ovplyvňujú USA aj Soros

29.11.2018 17:37 Rusko nie je pre Slovensko bezpečnostnou hrozbou, myslí si predseda liberálov zo SaS Richard Sulík. Voľby podľa jeho slov ovplyvňuje kadekto, no ani o Amerike, ani o Sorosovi nehovoríme ako o hrozbe, takže netreba zveličovať ani situáciu okolo Ruska.

Ficov hlavolam: Ako odmietnuť migračný pakt a udržať Lajčáka?

29.11.2018 16:35 Strategickým záujmom strany Smer-SD je, aby sa Slovensko nespochybniteľným spôsobom v žiadnom prípade nedotklo a neprihlásilo k migračnému paktu. Druhým strategickým záujmom je, aby Miroslav Lajčák ako diplomat svetovej triedy zostal ministrom zahraničných vecí. Na tlačovej konferencii to vyhlásil líder Smeru-SD Robert Fico s tým, že technické detaily sú na vláde, aby sa tieto dva strategické ciele naplnili.

Opozícia posiela Fica na smetisko dejín: Obyvateľ Bašternákovho bytu sa zase opustil a zrejme to opä

29.11.2018 16:35 Zdá sa, že najobľúbenejšia formulka Roberta Fica je odvolávanie sa na vládu Ivety Radičovej. Urobil tak na tlačovej konferencii v stredu 28. novembra po podpise kolektívnej zmluvy pre zamestnancov. Opozícia reaguje: Fico by sa mal pobrať na smetisko dejín.

VIDEO Zahraničná politika podľa Bugára: Rusko je agresor, odsúďme ho. Slovensko by malo ísť do Marrá

29.11.2018 15:13 Ak sa minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák rozhodne, že už nemá zmysel pokračovať vo vláde, bude spochybnená zahraničná politika Slovenska. Zmena zahraničnej politiky môže ohroziť koalíciu. Zdôraznil to podpredseda parlamentu a šéf Mosta-Híd Béla Bugár, ktorému sa nepáči, že koaliční partneri spochybňujú Lajčákovu prácu. V súvislosti s rokovaním o Globálnom pakte OSN o migrácii v Marrákeši Bugár povedal, že by Slovensko malo tlmočiť svoje výhrady a dostať ich do zápisnice z rokovania.

VIDEO Boj o migračný pakt. Danko dúfa, že Pellegrini dodrží slovo

29.11.2018 15:13 Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko vyzýva všetkých, aby rešpektovali rozhodnutie parlamentu, ktorý schválil uznesenie ku Globálnemu paktu OSN o migrácii. Žiada v ňom vládu o odmietnutie paktu. Danko dodáva, že v uznesení nie je napísaný zákaz účasti Slovenska na rokovaní v Marrákeši, ale spolieha sa na to, že premiér Peter Pellegrini dodrží slovo a za Slovensko do Marrákeša nikto nepôjde. Šéfa Smeru-SD Roberta Fica Danko zas žiada, aby zjednal nápravu s ministrom zahraničia Miroslavom Lajčákom .

Hraško končí ako šéf NAKA!

29.11.2018 14:06 Disciplinárne konanie voči šéfovi NAKA Petrovi Hraškovi má svoju dohru. S prezidentom Policajného zboru sa dohodol, že vo svojej funkcii končí. Za všetko môže vypočúvanie organizátorov protestov.

Parlament odmietol Globálny pakt OSN o migrácii. Pozrite sa, kto ako hlasoval!

29.11.2018 12:11 Vláda SR má zaujať nesúhlasné stanovisko ku Globálnemu paktu OSN o migrácii. Má tiež vykonať príslušné opatrenia spojené so stiahnutím SR z procesu prijímania dokumentu na stretnutí vlád a vysokých predstaviteľov, ktoré sa má uskutočniť v Maroku 10. a 11. decembra. Žiada ju o to Národná rada SR v uznesení SNS a Smeru – SD, ktoré poslanci schválili vo štvrtok 90 hlasmi.

Milión za slobodu! Kočner sa za každú cenu chce dostať von

29.11.2018 11:06 Už je to päť mesiacov, čo polícia vzala do väzby podnikateľa Mariana Kočnera. Nedávno mu Špecializovaný trestný súd zamietol sťažnosť, teraz vyšli na povrch nové informácie – Kočner ponúkol sudcovi za slobodu kauciu v astronomickej sume. Tej však sudca nevyhovel.

"Primitívna rusofília" je pre Slovensko veľmi nebezpečná, hodnotí saskár Klus

29.11.2018 00:00 ROZHOVOR Vnímam to ako pokus oboch strán napnúť svaly. Aj takto komentuje napätú situáciu medzi Ukrajinou a Ruskom, ktorá sa odohrala v Azovskom mori pred pár dňami, poslanec NR SR za Slobodu a Solidaritu Martin Klus. Predpokladá teda, že príde k vojne? Malo by mať Slovensko obavy, keďže jeho sused plánuje vyhlásiť vojnový stav? A čo si myslí o názore, že prezidentovi Ukrajiny Petrovi Porošenkovi celá situácia vyhovuje, keďže za pár mesiacov sa uskutočnia v krajine prezidentské voľby?

Smeráci utekajú z prehnitej lode. Kažimír sa správa arogantne a vypočítavo. Opozícia sa pustila do m

28.11.2018 17:04 Vláda navrhla za nového guvernéra Národnej banky Slovenska súčasného ministra financií Petra Kažimíra . Vyplýva to z návrhu premiéra Petra Pellegriniho, ktorý v stredu schválil vládny kabinet. Súčasný šéf centrálnej banky Jozef Makúch odchádza z postu predčasne v marci budúceho roka ešte pred uplynutím jeho funkčného obdobia. Časť opozície má však voči Kažimírovi výhrady.