Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav
Nemecko: Počet útokov na utečencov vlani poklesol o tretinu

28.02.2018 21:36 Počas roka 2017 bolo v Nemecku zaznamenaných 2219 útokov na utečencov a ich ubytovne. Oproti predchádzajúcemu roku ide o pokles o približne jednu tretinu, informovala v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na správu periodík mediálnej skupiny Funke Mediengruppe.

Bratislava: Únia miest Slovenska zásadne nesúhlasí s novým zákonom o výstavbe

28.02.2018 21:36 Únia miest Slovenska nemôže podporiť pripravovaný nový zákon o výstavbe z dielne Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktorý berie kompetencie samospráve a zveruje ich štátu. ÚMS navrhuje odborný dialóg zainteresovaných strán, v ktorom sa nájde vhodné riešenie.

Fico vo večernom protiútoku: Opozícia chce cez prípad vraždy získať moc, inak toho nie je schopná. A

28.02.2018 20:40 Po skončení sa pietneho pochodu z Námestia SNP k úradu vlády reagoval na situáciu okolo vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho družky znova Robert Fico. Premiér na krátkom brífingu nepriamo zaútočil na opozíciu a opýtal sa, v čí prospech je celé dianie okolo posledného článku investigatívneho žurnalistu. Po Ficovi prišli oveľa závažnejšie informácie od policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Budaj: Beneš bol spojencom Sovietov. Fatálne zlyhal

28.02.2018 20:40 O tom, že komunistický prevrat v Československu vo februári 1948 organizoval Klement Gottwald sa vie, menej sa však už vie o úlohe, ktorú v udalostiach zohral vtedajší prezident Edvard Beneš. "Pre mňa to je naozaj komunistický puč. A pre mňa je veľkým sklamaním, že jeho hlavným aktérom bol Edvard Beneš," povedal v TABLET.TV poslanec NR SR z klubu OĽaNO Ján Budaj.

SaS: Obnovu dôvery sa nedá kúpiť za milión

28.02.2018 20:40 Strana Sloboda a Solidarita nemá žiadny záujem získať na mimoriadne smutnej a demokraciu ohrozenej udalosti politické body. Podľa SaS však spoločnosť teraz nepotrebuje sľuby o milióne, ktorý má prípadným svedkom rozviazať jazyk, ale zrozumiteľné gesto na obnovu stratenej dôvery v spravodlivosť.

OĽANO: Policajti z NAKA päť dní strážili 19-ročné účtovníctvo, novinárovi 44 dní nevedeli povedať, k

28.02.2018 20:40 Investigatívny novinár Ján Kuciak a Martina Kušnírová boli zavraždení kvôli zlyhaniu polície. Tvrdí to predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti Igor Matovič, ktorý opakovane vyzval ministra vnútra Roberta Kaliňáka a policajného prezidenta Tibora Gašpara, aby odstúpili zo svojich funkcií.

Šéf klubu Mosta Gál by na Kaliňákovom mieste odstúpil z funkcie

28.02.2018 19:41 Predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd Gábor Gál by na mieste ministra vnútra Roberta Kaliňáka odstúpil z funkcie. "Ja by som ten tlak nezvládol," odpovedal Gál na otázku, či by Kaliňák mal odstúpiť v súvislosti s vraždou novinára, podozreniami na prepojenie politikov s talianskou mafiou a nedôverou verejnosti vo vyšetrenie podozrení.

Sme tu, aby sme ukázali, že Slovensko patrí nám a nie mafii. Pietny pochod za zavraždeného novinára

28.02.2018 19:41 Na tretí deň po zverejnení informácií o vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zvolal líder hnutia OĽaNO Igor Matovič pietnu spomienku spojenú s tichým protestom na Námestí SNP v Bratislave. Opozíciou zvolaný a podporený pochod sa začal o 17. hodine.

Koaliční poslanci chápu Maďaričovo rozhodnutie odísť z funkcie

28.02.2018 18:36 Koaliční poslanci chápu rozhodnutie ministra kultúry Mareka Maďariča odstúpiť z funkcie po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Fico vníma Maďaričovu demisiu ako gesto solidarity s novinármi

28.02.2018 17:38 Premiér Robert Fico vníma demisiu ministra kultúry Mareka Maďariča ako prejav politickej kultúry a gesto solidarity so žurnalistickou obcou. Za prácu v rezorte mu ďakuje. Uviedol to vo svojom stanovisku.

Kamarátka zavraždenej Kuciakovej snúbenice: Hovorila, že Janko pracuje na niečom veľkom. Z Kočnerový

28.02.2018 16:38 ROZHOVOR „Po zverejnení informácie, že sa Marián Kočner vyhrážal Jankovi, si Maťa z toho robila žarty,“ hovorí blízky človek zavraždenej Martiny Kušnírovej, ktorá bola zabitá spolu so svojím snúbencom, investigatívnym novinárom Jánom Kuciakom. Meno respondentky, ktorá si želala ostať v anonymite, redakcia pozná.

Začali padať hlavy. Trošková a Jasaň končia na Úrade vlády

28.02.2018 16:38 Informácie o údajnom prepojení talianskych podnikateľov blízkych najmocnejšiej talianskej mafiánskej skupine ´Ndrangheta pripravili o miesto Máriu Troškovú aj Viliama Jasaňa. Obaja sa vzdali funkcií na Úrade vlády až do vyšetrenia prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka, ktorý informácie o prepojení Troškovej s údajným mafiánom Antoninom Vadalom priniesol.

Demisiou Maďariča sa začal faktický rozpad Ficovej vlády, myslí si Sulík

28.02.2018 16:38 Demisiou ministra kultúry Mareka Maďariča sa začal faktický rozpad vlády Roberta Fica. Uviedol to v stredu predseda opozičnej SaS Richard Sulík v reakcii na Maďaričovo rozhodnutie odísť z funkcie. Sulík predpokladá, že ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská bude "len ešte viac znepokojená".

Maďarič: Neviem sa vyrovnať s vraždou Kuciaka. V pondelok podám demisiu. Zo Smeru neodchádzam

28.02.2018 15:36 Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky nedovoľuje ministrovi kultúry Marekovi Maďaričovi pokračovať vo funkcii šéfa rezortu kultúry. Ako na stredajšom tlačovom brífingu povedal, je to jeho osobné rozhodnutie, vyplývajúce aj z toho, že k médiám a novinárom má práve najbližšie ministerstvo kultúry. "Neviem si po vražde novinára, či sa už potvrdí alebo nie, že to súviselo s jeho prácou, predstaviť, že by som naďalej pôsobil vo funkcii šéfa tohto rezortu," uviedol Maďarič, ktorý deklaroval, že celú záležitosť prežíva veľmi ťažko.

Kuciakov šéf si myslí, že náboje a nábojnice na mieste činu neboli odkazom mafie

28.02.2018 15:36 Nevystrelené náboje a nábojnice, ktoré polícia našla na mieste činu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky, neboli žiadnym odkazom mafie. Najpravdepodobnejšie tam boli preto, lebo vrah mal problém s dobíjaním pištole a náboje mu vypadávali. V rozhovore pre Mladú frontu Dnes to povedal šéfredaktor portálu Aktuality.sk a Kuciakov šéf Peter Bárdy, ktorý sa odvolal na informácie od polície.