Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech
Poslanci budú v máji rokovať aj o svojich platoch

30.04.2018 21:06 Poslanci Národnej rady SR sa po vyše mesačnej prestávke vrátia v stredu 9. mája do lavíc. Čaká ich takmer 100-bodový program. Asi tri desiatky návrhov sú z dielne vlády, ďalšie štyri desiatky sú poslanecké iniciatívy. Poslancov čakajú aj správy o činnosti ombudsmanky, komisárok pre deti a zdravotne postihnutých. Pozrú sa aj na prácu Najvyššieho kontrolného úradu a tajných služieb. Otvorenú majú otázku úpravy platov ústavných činiteľov, ktorej riešenie má predstaviť koalícia. Opozícia zas chce presadiť predčasné voľby, na čo však nemá dosť hlasov.

Vo Švédsku zatkli tri osoby podozrivé z plánovania teroristického útoku

30.04.2018 19:36 Tri osoby zatkli v pondelok vo Švédsku pre podozrenie z plánovania teroristického útoku. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na švédsku tajnú službu Säpo. Jej agenti vypočúvali aj ďalšie osoby.

Hnutie piatich hviezd vyzýva na nové voľby v Taliansku

30.04.2018 19:36 Taliani by mali ísť v júni opäť k hlasovacím urnám, aby sa vyriešila patová politická situácia po marcových parlamentných voľbách. Vyhlásil to v pondelok na Facebooku líder protisystémového Hnutia piatich hviezd Luigi Di Maio.

USA tlačia Saudskú Arábiu do vojny s Iránom, tvrdí Teherán

30.04.2018 19:36 Iránsky najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí v pondelok uviedol, že Spojené štáty tlačia Saudskú Arábiu do vojny proti Iránu.

Čudné prideľovanie dotácií pre rómske kultúrne aktivity. Sulíkovci žiadajú kontrolu

30.04.2018 19:36 Opozičná SaS žiada Najvyšší kontrolný úrad o kontrolu hospodárenia Fondu na podporu kultúry národnostných menšín . Dôvodom sú medializované informácie o prideľovaní dotácií pre rómske kultúrne aktivity.

Stretnú sa Trump s Kim Čong-unom na hraniciach medzi Kóreami?

30.04.2018 18:06 Americký prezident Donald Trump navrhol v pondelok hranicu medzi Kóreami ako možné miesto pre stretnutie so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Informovala o tom agentúra Jonhap.

Prezident Sakovú vymenovať nemusel, domnieva sa komentátor

30.04.2018 18:06 Situácia na Slovensku sa podľa publicistu Juraja Hrabka za dva mesiace výrazne zmenila, padla vláda Roberta Fica , nahradil ju kabinet Petra Pellegriniho , vymenili sa viacerí ministri a občania opakovane masovo protestovali na uliciach. „Udiali sa veci, o ktorých by sme pred dvoma mesiacmi vôbec nepredpokladali, že sa môžu udiať. Ale v tejto chvíli je podľa mňa koniec, politicky tento zápas vyhral Smer," reagoval Hrabko v diskusii na TABLET.TV na vymenovanie nominantky Smeru-SD Denisy Sakovej do kresla ministerky vnútra SR.

Fico v roku 2009: Človek by mal po tom, ako skončí vládnutie, povedať ďakujem pekne a odísť z politi

30.04.2018 16:36 V roku 2009 kritizoval Robert Fico, že nepovažuje za správne, aby človek, ktorý má k dispozícii vládnu moc, či už štyri roky, alebo osem rokov, sa potom vrátil do parlamentu a vykrikoval z lavice, ako to robil Mikuláš Dzurinda alebo Ivan Mikloš. Dnes chce byť však bývalý premiér predsa poslaneckého klubu Smeru. Poslanec SNS Anton Hrnko to okomentoval slovami: „Neverte tomu, čo hovoria politici." Podľa Lucie Ďuriš Nicholsonovej Fico nevie, kedy dosť a Boris Kollár dodáva, že jeho "pracovnou metódou je lož".

Medzinárodná hanba, medzinárodný zločin. Normálni hochštapleri. Rozohnil sa Galko na adresu exminist

30.04.2018 16:36 Podľa nemeckého Frankfurter Allgemeine Zeitung vedú stopy únosu vietnamského podnikateľa a bývalého funkcionára Komunistickej strany Vietnamu Trinh Xuan Thanha na Slovensko. Denník si dokonca kladie otázku, či Slovensko pomáhalo pri presune Thanha, uneseného v Berlíne, do Vietnamu, kde ho odsúdili za korupciu. Poslanec SaS Ľubomír Galko celý prípad otočil proti exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi a expremiérovi Robertovi Ficovi.

Pirát a pedagóg Maiello: Nemýtizujte Putina, robíte zo zvieraťa krásku. Už fascinuje aj mojich štude

30.04.2018 15:06 ROZHOVOR Vojna, v ktorej len zhadzujete bomby a nemáte ľudské straty, je skôr než vojnou spôsobom, ako napumpovať štátne peniaze do ekonomiky prostredníctvom investícií, ktoré majú vysoký multiplikačný efekt. Tak hodnotí vysokoškolský pedagóg a bývalý garant programového bodu obrana z českej Pirátskej strany Giuseppe Maiello to, čo urobili v Sýrii v odvete za údajný chemický útok Spojené štáty, Veľká Británia a Francúzsko. Katastrofické scenáre sa podľa neho ukázali ako neopodstatnené preto, že Trump a Putin medzi sebou neustále komunikovali.

Mier medzi Izraelom a Palestínčanmi je prioritou Trumpovej vlády, tvrdí nový šéf diplomacie

30.04.2018 15:06 Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo v pondelok uviedol, že riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu zostáva prioritou administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa, i keď podľa neho nie je hlavnou príčinou nestability na Blízkom východe. Píše o tom agentúra AP.

PRIESKUM Muži sú vnímaní ako pragmatickí šéfovia, ktorí riadenie zvládajú lepšie

30.04.2018 13:37 Ženy na riadiacej pozícii sú empatické, ale niekedy zákerné. Muži sú zasa tvrdohlaví a pragmatickí. Typická šéfka a typický šéf neexistujú, riadiacu pozíciu však zvládajú lepšie muži. Vyplýva to z prieskumu Poštovej banky, ktorý realizovala spoločnosť 2muse na vzorke 860 respondentov.

Kaliňák: Na teórii o únose cez Slovensko nesedí viacero vecí

30.04.2018 12:06 Exminister vnútra Robert Kaliňák si nevie predstaviť, žeby oficiálna pracovná návšteva vietnamského ministra pre vnútornú bezpečnosť generála To Lama mohla byť zneužitá na iné ako priateľské ciele. Uviedol to na sociálnej sieti Facebook v reakcii na informácie, ktoré sa objavili v nemeckých médiách a ktoré spájajú pracovnú návštevu generála To Lama s možnou akciou vietnamskej tajnej služby v Nemecku.

Rajtár: Polícia začala stíhanie vo veci prevodu bytov vo Five Star Residence

30.04.2018 12:06 Polícia začala trestné stíhanie vo veci prevodov bytov v dome Five Star Residence, kde trestné oznámenie podal poslanec Národnej rady SR Jozef Rajtár . TASR informovala hovorkyňa politickej strany SaS Katarína Svrčeková.

Irán podľa ľudskoprávnych organizácií ničí masové hroby z roku 1988

30.04.2018 10:35 Irán ničí alebo rekonštruuje miesta, kde sa nachádzajú masové hroby obetí popravených počas čistiek z roku 1988. Uvádza sa to v pondelok zverejnenej správe mimovládnej ľudskoprávnej organizácie Spravodlivosť pre Irán so sídlom v Británii a organizácie Amnesty International .