Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa
Lajčák si nemôže dovoliť pod tlakom domácich politických žonglérov hazardovať so svojím menom, tvrdí

31.01.2019 14:36 ROZHOVOR Miroslav Lajčák sa správa ako zodpovedný politik, ktorému ide o krajinu, ktorej slúži. Myslí si to bývalý minister medzinárodných vzťahov SR a zahraničnopolitický analytik Pavol Demeš. Malo by sa teda podľa neho Slovensko zúčastniť konferencie v Marrákeši? A čo si myslí o kritike naprieč politickým spektrom voči Globálnemu paktu OSN o migrácii? „Pred migráciou sa nedá zatvárať si oči, deje sa celý čas," hovorí v rozhovore pre Parlamentné Listy Demeš.

Hustne to. Furt ďalej. Tereza Spencerová vážne varuje pred vojnou, malo by nás to zaujímať

31.01.2019 14:36 OKNO DO SVETA TEREZY SPENCEROVEJ Prípadná vojna medzi USA a Ruskom sa odohrá na našom kontinente. Pozor na to, varuje analytička Tereza Spencerová. Tá v rámci svojho pravidelného zhrnutia udalostí z ostatných dní na Parlamentných listoch poodkrýva závoj saudskoarabského korunného princa Mohammeda bin Salmana, ktorý je „na pretrase“ pre vraždu disidenta a novinára Džamála Chášukdžího. A vynáša jasný súd o situácii v Afganistane: „Je to jednoducho Taliban, kto aktuálne diktuje, akým smerom sa situácia vyvíja.“

Slovenky mali pomôcť nelegálnym migrantom! Dva príbehy, ktoré sú úplne cez čiaru

31.01.2019 13:44 Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru obvinil dve Slovenky zo zločinu prevádzačstva spáchaného formou účelového manželstva. Polícia SR o tom informuje na sociálnej sieti.

Chcete investovať do nemeckej ekonomiky? Budete prekvapení, aké to môže byť jednoduché

31.01.2019 13:44 Neinvestovať môže byť veľmi rizikové. Čo je to DAX? CFD kontrakt a DAX. Ako obchodovať DAX? Rozdiely v cenách a inštrumentoch obchodovania DAX.

Neziskovky vs. rodičia? Smer chce dať ľuďom na výber, komu dajú 2 % daní. Útok na tretí sektor, zazn

31.01.2019 13:44 Smer – SD prichádza s návrhom, aby ľudia mohli každoročne venovať 2 % svojich daní nielen neziskovým organizáciám, ale aj vlastným rodičom. Podľa časti opozície ide o populistické opatrenie a ďalší prípad boja Roberta Fica s neziskovkami.

Fico ako nový šéf diplomacie? Vyhodíte ho dverami, vráti sa oknom. Môžeme byť svedkami mocenských bo

31.01.2019 13:44 ROZHOVOR Neviem, či chce Smer skúmať reakcie ľudí, že ak niekoho vyhodíte dvermi, tak sa vráti oknom. Politológ Michal Cirner tak reaguje na možnosť, že by sa Robert Fico mohol stať novým ministrom zahraničných vecí, ak by Miroslav Lajčák podal demisiu pre nesúhlas vlády s Globálnym paktom OSN o migrácii. Čo by to však znamenalo pre samotný Smer? A ako sa môže skončiť budúcnosť samotného Lajčáka? Nehrozí pád vlády?

Plať nám, vrah, a pokojne vraždi ďalej! Tereza Spencerová hovorí o desivej taktike USA. A má informá

31.01.2019 13:44 OKNO DO SVETA TEREZY SPENCEROVEJ Brexit, Izrael, ale napríklad aj trochu opomínaný Egypt. To sú tento týždeň témy pravidelného monitora svetového diania novinárky Terezy Spencerovej. Tá je zhodou okolností práve v Káhire a informácie z Egypta prezidenta Sísího má tak „z prvej ruky“.

Lajčák pripravil alternatívny návrh uznesenia k paktu OSN o migrácii. Nesnažme sa byť väčší Kotleba

31.01.2019 13:44 Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák má návrh vlastného uznesenia ku Globálnemu paktu OSN o migrácii. Považuje ho za lepší ako ten z dielne SNS, v ktorom národniari žiadajú, aby vláda nesúhlasila s paktom. Lajčák je presvedčený, že Slovensko by malo ísť na rokovanie o pakte do Marrákeša. Hovoril o tom v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Smer vedie vo všetkých prieskumoch. Vystupovanie Lajčáka ohľadom migračného paktu je zmätočné, hodno

31.01.2019 13:44 Vystupovanie ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka ohľadom Globálneho paktu OSN o migrácii pôsobí do istej miery zmätočne. V diskusii na TABLET.TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Nebudem kandidovať do Európskeho parlamentu. Mojím cieľom je vyhrať parlamentné voľby a prevziať moc

31.01.2019 13:44 Opozičná SaS chce vyhrať najbližšie parlamentné voľby. Vyhlásil to v sobotu predseda liberálov Richard Sulík na programovej konferencii v Bratislave. Opätovne vylúčil spoluprácu so Smerom-SD, SNS a ĽSNS.

Andy Hryc vstupuje do politiky: Je čas poslať politických dinosaurov do penzie, chýb bolo príliš veľ

31.01.2019 13:44 ROZHOVOR Herec Andrej Hryc vstupuje do politiky so stranou KOREKTÚRA – Andrej Hryc. „Slovensko sa ocitlo v podobnej situácii, ako bolo Československo v roku 1989. Chce radikálnu zmenu, tradičné politické strany ľudí sklamali,“ hovorí Hryc. Názov strany je odkazom na Hrycov knižný bestseller „Inventúra“. „Kniha ,Inventúra‘ predstavovala katarziu, bola to moja spoveď, aby ma mohli zblízka spoznať všetci, ktorí o to prejavia záujem. Názov strany ,Korektúra‘ symbolizuje nápravu chýb, ktorých sa v ére samostatného Slovenska urobilo veľmi veľa,“ vysvetľuje. „Nastal čas poslať všetkých tých ,nemakačenkov‘, tých politických dinosaurov, ktorí si prišli do politiky ,zarobiť‘, do penzie,“ dodáva Andrej Hryc.

Priaznivé podmienky pre obohatenie migrantmi. Čo vlastne obsahuje migračný pakt? Veď si prečítajte

31.01.2019 13:44 Globálny pakt OSN o migrácii je na politickej scéne témou číslo jeden za posledné dni. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák dokonca hrozí demisiou. Peter Pellegrini ale dúfa, že Lajčák neodíde, zároveň však nechce vyvolať pre migračný pakt spor s parlamentom. A práve parlamentný výbor v stredu schválil, že by mala vláda zaujať nesúhlasné stanovisko k spomínanému dokumentu. Čo vlastne v skutočnosti obsahuje?

Ak nepôjdem do Marrákešu, tak podám demisiu, potvrdil Lajčák

31.01.2019 13:44 Ak Národná rada SR neodporučí ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslavovi Lajčákovi odcestovať na decembrovú migračnú konferenciu do marockého Marrákešu, šéf slovenskej diplomacie podá demisiu. Potvrdil to vo vysielaní Rádia Expres, v ktorom zároveň vyzval politické strany, aby tlmili vášne sprevádzajúce tému migrácie.

Ďalší konflikt v parlamente. Jednoduchá Mária z mexického seriálu. Morálne ohnutý pozostatok mečiari

31.01.2019 13:44 Nie je nič nové pod slnkom, ak si poslanci medzi sebou posielajú odkazy cez sociálne siete alebo médiá. Tento spôsob zvolili aj dvaja poslanci – opozičná Lucia Ďuriš Nicholsonová a koaličný Anton Hrnko. Dôvodom bolo odvolávanie Andreja Danka.

Má vrelý vzťah k Sovietskemu zväzu. Vyrovnal sa s náboženskou otázkou. Kto je vlastne Miroslav Lajčá

31.01.2019 13:44 Miroslav Lajčák musí v súčasnosti riešiť negatívny postoj viacerých opozičných aj koaličných poslancov k migračnému paktu. a zvažuje aj demisiu. Smer ho chce dosadiť ako kandidáta do prezidentských volieb. Pripomeňme si však, čo všetko bol Lajčák ochotný v minulosti urobiť, aby naštartoval kariéru mimoriadne úspešného diplomata.